Muddy Waters - I'm Ready (1978)

Blues
Label: Blue Sky

1. I'm Ready (3:25)
  2. 33 Years (5:18)
  3. Who Do You Trust? (4:59)
  4. Copper Brown (4:56)
  5. I'm Your Hoochie Coochie Man (3:58)
  6. Mamie (5:35)
  7. Rock Me (3:53)
  8. Screamin' and Cryin' (5:05)
  9. Good Morning Little School Girl (3:20)
avatar van Ronald5150
Na zijn comeback album "Hard Again" volgt daarop direct "I'm Ready". Ook dit album is weer geproduceerd door gitarist Johnny Winter. In tegenstelling tot "Hard Again" speelt Winter op dit album niet mee als gitarist. Dat verschil is wel direct te horen. Het is minder rauw en energiek dan zijn voorganger. "I'm Ready" klinkt wat lomer en het tempo is een tandje lager. Dit betekent niet dat het een slechte plaat is. In tegendeel zelfs: "I'm Ready" is een puike bluesplaat, maar persoonlijk mis ik de touch van Winter op de gitaar. Verder zijn alle ingrediënten voor een goede bluesplaat aanwezig. Uiteraard is de fantastische stem van Waters datgene wat de hoofdrol opeist. Daar kan ik altijd naar luisteren.