Fish - Gone Fishing (2013)

Alternatieve titel: Leamington Spa Convention 2012

Label: Chocolate Frog

1. Script for a Jester's Tear (9:47)
  2. Long Cold Day (7:17)
  3. Innocent Party (7:04)
  4. He Knows You Know (5:13)
  5. Square Go (5:35)
  6. Feast of Consequences (4:42)
  7. Other Side of Me (7:24)
  8. Dark Star (7:45)
  9. Pilgrim's Address (7:15)
  10. Jigsaw (7:56)
  11. Freaks (5:38)
  12. Lucky (6:06)
  13. Internal Exile (4:37)
  14. Market Square Heroes (6:08)
  15. Grendel (20:26)
  16. The Company (6:08)
avatar van vigil
ja dit is een leuke setlist en nee, Grendel moet hij maar niet mee doen.

Het is overigens een dubbel cd en 1 dvd in een boxje.

avatar van Brunniepoo
Genoeg verrassingen in de setlist (hij kan ook moeilijk de bekendste nummers allemaal op één dag spelen) maar voor mij daarmee geen echte aanrader. De eerste cd bevat met uitzondering van de opener geen persoonlijke favorieten en Script heeft wel eens betere versies gehad. Feast of Consequences klinkt live overigens alvast prima.

De tweede cd heeft in ieder geval bekend materiaal. Jigsaw klinkt wel erg gezapig maar vanaf Freaks komt de boel lekker op gang en komt er ook wat meer interactie met het publiek (met als hoogtepunt natuurlijk The Company).

Overigens vind ik dat Fish het er met Grendel eigenlijk nog heel behoorlijk vanaf brengt, ook al mist zijn stem de nodige dynamiek. In ieder geval heeft een aantal fans gekregen waar ze al tijden om gevraagd hebben.

avatar van Bonk
Ik moet bekennen dat ik wel een van die fans ben, die deze setlist erg kan waarderen. Het nieuwe werk steekt niet raar af bij het oude. Hoewel Fish inderdaad live niet meer de kracht en dynamiek heeft van eerder, vind ik juist dat hij kiest voor een manier van vertolken die hij nu goed aankan. Trouwens ook wat betreft Grendel naar mijn mening.

avatar van crosskip
Net de video van Script eens opgezocht en van deze versie word ik nu niet heel vrolijk. Het klinkt alsof er een best aardige coverband wat ongeïnspireerd staat te spelen. Fish heeft gelukkig nog bakken charisma om het geheel overeind te houden, maar zet dit naast de uitvoering van Marillion zelf dit jaar en de laatste blaast de eerste volledig omver.

Misschien dat zijn eigen materiaal (eigenlijk nooit echt in verdiept, schandalig!) wel beter bevalt.

avatar van vanwijk
De cd gisteren gekocht voor aanvang van zijn concert in de Effenaar. Voor maar €20! Ga vanavond luisteren. Mooie stetlist.

Ozric Spacefolk
Grendel is echt verschrikkelijk. Sorry hoor, maar nog nooit zoiets slechts gehoord.

buizen
Dan heet je Fish en dan noem je je album "Gone Fishing".

TimZor
Afgelopen week via via, aan meerdere live cd's gekomen van zowel Marillion als Fish, dus ben begonnen met alles eens aandachtig te gaan luisteren

Na de wel erg tegenvallende live cd van Scattering Crows was dit een aangename verassing voor mij, al had hij inderdaad misschien beter Grendel kunnen laten voor wat het was.

avatar van Bonk
Soms luister je zo sinds lange tijd weer eens een live-opname, want de keuze is natuurlijk reuze qua livemateriaal van deze man.

Tijdens Grendel denk je wel; zo wat vliegt hij hier vaak uit de bocht zeg. Ik schrik ervan. Dan is hij de laatste jaren toch weer een stuk beter naar zijn kunnen gaan zingen.
En dan kijk je naar je stem voor dit album en dan schrik je opnieuw, deze keer van wat je geschreven hebt:

Bonk schreef:

Maar goed, ik ben ook niet te beroerd om ook vijfenhalf jaar later gewoon mijn ongelijk te erkennen.
Overigens was Grendel wel de grootste uitglijder op het album, maar zoals gezegd maakt het meer recente livemateriaal een betere indruk op mij.

avatar van Brunniepoo
Het scheelt natuurlijk ook dat hij sowieso het werk dat hij niet echt meer aankan vaak links laat liggen. Heel verstandig.

Hij heeft hier - op veler verzoek - toch Grendel gespeeld en dan moeten de fans maar voor lief nemen dat dit niet meer klinkt zoals in 1982. Als hij Grendel (nog) meer had aangepast naar zijn huidige/toenmalige bereik, dan was het waarschijnlijk ook geen succes geworden, dus ik vind het eigenlijk wel verstandig dat Fish het zo gedaan heeft. Maar goed, verder wat vigil zegt: beter maar niet meer doen.