John Harrison - Day of the Dead (1985)

Alternatieve titel: George A. Romero's Day of the Dead

Electronic / Score
Label: Saturn

1. The Dead Walk (4:50)
  2. Escape Invasion (3:51)
  3. If Tomorrow Comes (3:55)
  4. Break Down (3:47)
  5. The World Inside Your Eyes (3:36)
  6. The Dead Suite (19:31)
  7. Deadly Beginnings * (7:27)
  8. Diner of the Living Dead * (1:41)
  9. Dead Calm * (1:55)
  10. Bub's 9th * (0:36)
  11. Dead End * (21:38)
avatar van orbit
Geweldige soundtrack van deze meneer John Harrison! Nooit heeft een synthesizer cooler werk geleverd, of het moet van John Carpenter afkomstig zijn. Dit heeft eigenlijk de strakke spanning en sfeer van de meesterwerken van Carpenter, maar is meteen ook speelser en kent ook heerlijke rustmomenten. Soms wordt je de Carreïben ingetrokken met een hangmat en een kokospalm boven je kners (wat ook een ontsnappingsthema in de film is), maar daartegenover staat bruut geweld en een beklemmendheid die maar weinig films in geluid hebben weten bereiken. Wat mij betreft véél beter dan de soundtrack voor de Dawn of the Dead van Goblin. Die heeft wel andere mooie dingen gemaakt, maar bij de Dead trilogie is het toch John Harrison die met de meest toegewijde soundtrack er met de hoofdprijs vandoor gaat! Daarnaast vind ik dit ook de beste film van de drie, maar dat terzijde.

avatar van John Doe
Ga het eens luisteren. Door Boards of Canada voor in de stemming gekomen die deze scoremaker als inspiratie noemen voor hun laatste album (naast Fabio Frizzi, Mark Isham. Stefano Mainetti, Riz Ortolani, Paul Giovanni, Wendy Carlos en Michael Nyman; andere donkere scoremakers in die tijd). Je toevoegingen zijn trouwens heruitgaven van vele jaren na de eerste uitgaves. Correcties zijn verstuurd.

avatar van orbit
OK, kan kloppen. En ik heb die laatste BoC inderdaad een maand of wat geleden gehoord van mijn kamergenoot op mijn werk en de gelijkenis met één track van ze was treffend inderdaad!