Masta Ace Incorporated - Slaughtahouse (1993)

Label: Delicious Vinyl

1. A Walk Thru the Valley (3:37)
  2. Slaughtahouse (4:49)
  3. Late Model Sedan (3:55)
  4. Jeep Ass Niguh (4:43)
  5. The Big East (4:19)
  6. Jack B. Nimble (2:53)
  7. Boom Bashin' (4:10)
  8. The Mad Wunz (5:09)
  9. Style Wars (4:28)
  10. Who You Jackin'? (5:26)
  11. Rollin' Wit Umdadda (5:07)
  12. Ain't U da Masta (4:39)
  13. Crazy Drunken Style (3:31)
  14. Don't Fuck Around (Outro) (2:24)
  15. Saturday Nite Live (5:58)
avatar van P Jay
Zo vreemd dat dit album nog geen commentaar heeft. Super dope! Beetje West Coast-achtige beats in een East-Coast kleedje gegoten. En Masta Ace heeft één van de aangenaamste flowstemmen in mijn opinie.

Jeep Ass Niguh is trouwens ZOOOO een ongelooflijk vét nummer: iedereen moet deze song checken: crazy beat, crazy rhymes

Volgend weekend in NL hoorde ik

avatar van MJ_DA_MAN
10 December is hij in Eindhoven samen met Wordsworth, Stricklin en Punchline. En daar wil ik gráág bij zijn .

en 9 december is-ie in deventer en daar ga ik heen!

avatar van Seedorf
P Jay schreef:

avatar van Rhythm & Poetry
Goed Old Skool album, met een enkele classic er op. Masta Ace met een aangename flow kreeg mij zonder enige moeite door dit album gesleept. Aangename producties maar verder niet iets wat ik nog nooit gehoord heb. Het album is voor mij geen classic, toch een ruime 4*

P Jay schreef:

Ben het album net aan het beluisteren en toevallig toen ik dit las stond net dat nummer op. Precies wat ik ook dacht heerlijk nummer.

avatar van Outblasty
Take the cash and sit it on
The hood of your bullshit, lowriding Cadillac
Back up your boys and let's start to battle. Act
Like ya know; the Masta Ase don't play when it come to my bass

Hij gaat echt tekeer op 'Jeep ass niguh'.

avatar van Stapler
Dat stukje is van Born To Roll van het andere album.
Wat ik persoonlijk een nog leuker nummer vind.

avatar van Stapler
Ok ik heb nu gemerkt dat die (op het refrein na) dezelfde tekst hebben xD.

avatar van principal2000
Ik lees dat mensen lyrisch zijn over Jeep Ass Niguh. Ik ben vooral fan van Saturday Night Live en natuurlijk de ironische titelsong. Masta Ace was toen echt heel tof.

avatar van P Jay
Zijn allemaal zeer degelijke tracks, maar mijn drie persoonlijke favorieten zijn nog steeds "Jeep Ass Niguh", "The Big East" en "Boom Bashin". Die nummers swingen het méést de pan uit voor mij... Maar het is gewoon op enkele iets mindere nummers na een absoluut topalbum van het boombap-genre.

avatar van Outblasty
Deze zo maar weer eens een draai geven en dan eens beoordelen. Ik ben een tijdje helemaal verslaafd geweest aan Jeep Ass Nigga maar toen is dit album een beetje in de vergetelheid geraakt. De laatste tijd luister ik veel naar de "nieuwe Masta Ace" en daarom ook maar weer eens deze tevoorschijn halen.

Lekkere jazzy boombap beats met een jonge Ace die erg hongering klinkt. Als geheel weet het mij niet echt te pakken. Ace zn stem vind ik op zijn latere werk veel vetter maar hij klinkt hier wel een stuk rauwer wat het ook wel weer erg vet maakt. Ace zn flow is zoals altijd weer dik in orde.

avatar van teeveepee
Kende dit nog helemaal niet, hij klinkt helemaal anders dan op A Long Hot Summer!

avatar van WeztSide
I'll take you down (what?)
I'll break your crown (what?)
I'll make you frown (what?)
I'll wake your town (what?)

Geniaal, Slaughtahouse! Murder, murder, murder and kill, kill, kill!

Ook dit album is een van mijn favorieten. Persoonlijk vind ik sitting on chrome zijn beste maar dit album komt zeker heel dicht bij.

avatar van -marco-
Jack B. Nimble

avatar van Nr.4
Jeep Ass Niguh is hier ook favoriet, verder ken ik dit album als geheel nog niet goed, maar tot dusver van Ace een van z'n mindere eigenlijk wat mij betreft.

Nr.4 schreef:

Wat een onzin kraamde ik hier uit. Gruwelijk dikke plaat. Knalt zelfs 30 jaar na release nog goed.

avatar van Nr.4
Wat een bazenplaat. Wel het beste van 90s Ace als je het mij vraagt.