Master Ace - Take a Look Around (1990)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: Cold Chillin'

1. Music Man (4:06)
  2. I Got Ta (4:25)
  3. Letter to the Better [Remix] (3:17)
  4. Me and the Biz (5:15)
  5. The Other Side of Town (4:59)
  6. Ace Iz Wild (4:54)
  7. Four Minus Three * (3:58)
  8. Can't Stop the Bumrush (5:06)
  9. Movin' On (4:34)
  10. Brooklyn Battles (3:56)
  11. Maybe Next Time (4:43)
  12. Postin' High * (4:57)
  13. As I Reminisce (5:09)
  14. Take a Look Around (4:33)
  15. Together * (5:39)
  16. Go Where I Send Thee * (5:08)
  17. Music Man [Extended Version] * (5:00)
  18. Movin' On [Remix] * (4:57)
  19. Letter to the Better [Original 12" Version] * (4:56)
  20. Me and the Biz [Extended Version] * (5:29)
  21. Music Man [Mice Master Mix] * (3:47)
  22. Together [Radio Edit] * (3:53)
  23. Music Man [Dub] * (3:48)
  24. Music Man (Bonus Beats) * (1:39)
  25. Letter to the Better [Instrumental] * (3:06)
  26. I Got Ta [Instrumental] * (4:18)
  27. Movin' On [Remix Instrumental] * (4:55)
EPMD
geweldig album... heb de 2006 re-issue uit japan gehaald want de originele is niet meer leverbaar... maar het is elke cent waard...

avatar van P Jay
Geweldig album inderdaad... Slechts 2 à 3 fast-paced songs, voor de rest erg relaxte Marley Marl-beats! En ja, Masta Ace vind ik altijd top, zijn flow is echt gewoon erg goed!

Ik heb de re-issue van '95, Eser en die was niet echt erg duur. Ik heb ook een song extra: Postin High, erg dope song trouwens.

Steengoede MC, leuke beats en erg gevarieerde topics. Het begin van erg veel leuke dingen van Masta Ace a/k/a The Music Man.

Erg raar dat hier maar 2 stemmen zijn...Dit is écht wel een vette classic van één van de betere MC's, wiens oudere werk hier op MuMe wél gesmaakt wordt: dit ook checken, jongens!

4,5 sterren!

raffael77
Vette album van Masta Ace is dit met zeer goede rhymes en flowes en Marley Marl met de beats.

avatar van Osiris Apis
Er is nu een re-issue met een bonus cd. Andere versies/remixen en instrumentals staan daar op.

Music Man, Me and the Biz en Four Minus Three

De refrein van Me and the Biz is volgens mij in de moderne hiphop gesampled. Ik weet alleen niet door wie?

edit: Oh nee, ik ken het van GTA San Andreas, maar misschien is het ook wel gesampled.

Take a Look Around is in Gil Scott Heron stijl. Dezelfde muziek en qua tekstopzet vergelijkbaar.
Dit album pakt me sneller dan Slaughahouse. Alhoewel hier een paar tracks op staan die ik té old school vind.

Nog wat vaker luisteren voordat ik stem.

avatar van psychonaatje
Osiris Apis schreef:

Té old school? Dat bestaat niet, joh! Ik vind het wel echt helemaal te gek dat die oude Cold Chillin' dingen weert worden uitgebracht en dan nog in van die luxe edities ook nog.

avatar van Osiris Apis
Maar dit is toch geen verzamelaar? Er is ook een normale versie uit 1990.

Die best of is uit 1995:

edit: Ik zie dat hij op MuMe ook niet onder de verzamelaars staat.

avatar van P Jay
Ja, vanaf de reissue staat er gewoon "The Best Of" op de cover.

Vroeger stond hij hier bij verzamelaars, maar ik heb dat aangepast omdat het gewoon een album is. Weet ook bij God niet waarom er "The Best Of" op staat.

avatar van Osiris Apis
Ik heb de cover aangepast, zonder 'best of' erop.

avatar van psychonaatje
Had ik ook al gedaan.

avatar van Kos
Kos
OMG, wat een extreem lekkere laidback, vrolijke vibe op dit album!

Doet me denken aan mijn ouderwetse Jazzy Jeff & Fresh Prince tapes van vroeger in het zonnetje, maar dan met iets meer skills. .

-edit- was ook wel een klein beetje te verwachten dat ik dit zou diggen trouwens .

RedLightCityBoy
Master/Masta?

avatar van Jorge-E

Master Ace is dezelfde persoon als Masta Ace. Wat is de bedoeling van je post?

Relax
The Best of Master Ace

Waar komt dat vandaan, want dat iriteert me lichtelijk want ik denk dan dat het een verzamel is.

avatar van Pooiertje
Ja dat heb ik ook

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is gewoon een normaal album, hoor . Lees gewoon wat berichten terug.

avatar van Pooiertje
ja dat snap ik, maar waarom : Alternatieve titel: The Best of Master Ace

Harco
Dat is de re-issue uit 1995, volgens mij. Hoesje is iets anders (zie hier).

Relax
Ah oké, maar beter upload je dan dat hoesje inplaats van deze dan..

Het blijft een vervelende titel.

avatar van Osiris Apis
De hoes gewoon zo laten staan, dit is het orgineel.

avatar van MJ_DA_MAN
Zo'n beetje alle albums afkomstig van Cold Chillin' die ik tot nu toe heb gehoord hebben voor mij hetzelfde probleem: Marley Marl. Na Big Daddy Kane - Long Live the Kane, In Control Vol. 1, Kool G Rap en & DJ Polo - Road to the Riches is dit weer een album dat is te saai vind voor een hoge beoordeling door de producties van de pionier. Nu ook weer is de rapper aardig (wel nog lang niet zo goed als dat ie later zou worden en bovendien ook eentonig), maar door veel producties wordt het bij vlagen een saaie boel. Een paar nummertjes zijn het terugbeluisteren waard, maar deze plaat zal ik nooit opnieuw opzetten in zijn geheel. Vind het nog net een voldoende waard, want het is nooit slecht.

3*, nipt dus.

MJ_DA_MAN schreef:

Dat snap ik niet. De dag van vandaag rapt Masta Ace meestal ongeveer op beats met hetzelfe ritme. Hier varieert hij toch meer. Op tracks als "Can't Stop the Bumrush", "Letter to the Better" en ook een beetje "Ace iz Wild" op een snellere beat en ript hij die zoals Big Daddy Kane dat goed kon. Anderzijds heb je erg trage, luiere beats zoals "Brooklyn Battles" en "Me & the Biz" waar Masta Ace op een fijne manier overheen flowt. Op laatstgenoemde nummer gaat hij zelfs in duet met een eigen imitatie van Biz Markie. Je kunt hem dan toch onmogelijk eentonig noemen. Zijn flow is constant en on-point en hij gebruikt die flow dan nog voor totaal uiteenlopende snelheden. En een funky flow als op bv. "Music Man" is gewoon genieten. Ik vind dat MC's in die tijd nog veel meer de neiging hadden om zich te willen bewijzen door de uitdaging aan te gaan met verschillende tempo's. Het schoolvoorbeeld is Big Daddy Kane die soms verschroeiend hard en snel flowde en soms veel "smoother" uit de hoek kwam op trage tracks. Nu hebben MC's daar op hun albums doorgaans minder zin in.

Uiteraard mag je dit minder vinden, ik weet wel, MJ, dat je wat minder van old school albums kan genieten, maar het argument van eentonigheid wil ik hier toch wel even problematiseren.

avatar van MJ_DA_MAN
Door de eentonige beats gaat Ace ook eentonig klinken imo, ook omdat er vrijwel geen gastartiesten zijn plus een aantal nummers veel te lang duren. En dat old skool-albums mij minder liggen is de grootste onzin.

avatar van principal2000
(Masta Ace's) topalbum in mijn ogen. Goede productie, teksten, flows en positivisme, humor en inhoud. Hiphop zoals hiphop moet zijn.

MJ_DA_MAN schreef:

Tuurlijk is dat geen onzin. Dat blijkt juist uit deze zelfde post.

avatar van MJ_DA_MAN
Haha, en jij kan van achter je PC even bepalen wat mijn smaak is?

avatar van René.
Op basis van je stem, top 10 en je berichten is dat idd niet zo moeilijk.

avatar van MJ_DA_MAN
Leuk dat je jezelf ziet als een of ander wereldwonder, maar ik kan je melden dat je er fijn naast zijn.

avatar van René.
Je hoeft je niet zo aangevallen te voelen, ik geef alleen aan dat ik sterk het vermoeden heb dat je niet zo van old-skool houdt. Zo erg hoef je dat niet te vinden. Ik zie mezelf niet als een wereldwonder, snap niet hoe je daar bij komt.

avatar van -marco-
Gister het orgineel uit '90 gescored. Heerlijk om alle albums compleet te hebben van een van de grootste MC's die hiphop rijk is!