Survivor - Too Hot to Sleep (1988)

Label: Scotti Bros.

1. She's a Star (5:45)
  2. Desperate Dreams (4:46)
  3. Too Hot to Sleep (4:50)
  4. Didn't Know It Was Love (4:23)
  5. Rhythm of the City (5:23)
  6. Here Comes Desire (6:41)
  7. Across the Miles (5:27)
  8. Tell Me I'm the One (5:09)
  9. Can't Give It Up (4:24)
  10. Burning Bridges (5:20)
avatar van OzzyLoud
Vooropgesteld, ik ben geen groot liefhebber van AOR. Ik luister naar alles wat ik goed/sterk vind. Dat kan het mierzoete van Elvis Presley zijn tot het hardste van Metallica. In het AOR genre heb ik veel van Asia en Journey en wat van Lillian Axe, Ten, Toto en House Of Lords. Zo ook deze ijzersterke Too Hot To Sleep van Survivor. Ik las hier dat het maar een uitgeblust werkje betreft, zelden ben ik ergens zo oneens over als dit.
Je moet ook goed begrijpen dat het voor de overgebleven 3 bandleden erop of eronder was met deze plaat.
Survivor heeft met Eye Of The Tyger een soort Swiebertje effect gecreëerd (55 plussers weten ongetwijfeld wat ik bedoel). Wat Survivor na die tijd ook maar poogden te maken, het kon nooit tippen aan het succes van dat nummer. Eye Of The Tyger oversteeg Survivior zou je ook kunnen zeggen.
Dus Sullivan, Peterik en Jamison besloten nog 1 keer om alles uit de kast te trekken om een dijk van een plaat uit te brengen. Als ik me nog goed herinner stopten ze hun eigen spaarcenten erin om het te laten slagen. Want lukte het hun niet dan zouden ze de handdoek in de ring werpen......
En zoals we weten kwam het niet goed, doordat vooral de platenmaatschappij het ernstig liet afweten met de promotie.
Maar wat mij betreft is dit wel hun allerbeste plaat. Het rockt als de neten, bijna alle tracks zijn van topklasse (behalve Here comes Desire).Van het meest aan stekelige Tell Me I'm The One tot het onverwoestbare Burning Bridges. En bij de her uitgave uit 2011 op RockCandyRecords knalt het nog beter uit je speakers!