Survivor - When Seconds Count (1986)

Label: Scotti Bros.

1. How Much Love (3:58)
  2. Keep It Right Here (4:28)
  3. Is This Love (3:42)
  4. Man Against the World (3:35)
  5. Rebel Son (4:40)
  6. Oceans (4:39)
  7. When Seconds Count (4:07)
  8. Backstreet Love Affair (4:02)
  9. In Good Faith (4:22)
  10. Can't Let You Go (4:43)
  11. Burning Heart * (3:53)
avatar van itbites
Tsja, dit is denk ik mijn favoriete Survivor album. Dat komt met name door de topper Oceans, wat een geweldig nummer is dat toch, alles klopt gewoon.

Keep It Right Here, Is This Love, When Seconds Count en Backstreet Love Affair kunnen mij ook zeer goed bekoren.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Keep it Right Here is zo'n fantastische AOR-ballad die bewijst dat het schrijven van een pakkende melodie toch een kunst op zich is. Jammer genoeg laat de rest van het album niet al te veel van die kunst zien en resteert een album dat Survivor ten voeten uit is: ideale schoonzonenmuziek met ondermaatse songwriting.

De snaarsynthesizer mag ik overigens graag horen, maar dit album bewijst dat ook hier overdaad schaadt.

avatar van vielip
Samen met Too hot to sleep mijn favoriete Survivor album! Net iets pittiger qua produktie dan voorganger Vital signs, al klinkt ook deze te lichtjes vind ik. Ook staat hier maar 1 minder nummer (Can't let you go) op in tegenstelling tot Vital signs, waar er twee opstaan vind ik. De rest is magistraal met als hoogtepunten Backstreet love affair, Rebel son, How much love, Oceans en In good faith! Tsjonge wat kan die Jamison zingen zeg, geweldig!

avatar van Metal-D78
Backstreet Love Affair...inderdaad Vielip...briljant en zoals ik het graag van Survivor hoor. Maar wat jij ziet in Too Hot To Sleep is mij nog steeds een raadsel

avatar van vielip
Wat jij er níet in ziet voor mij ook

avatar van Metal-D78
Ik moest er even over denken...maar prima. Smaken verschillen.

avatar van vielip
Jep zo is het maar net. Gelukkig denken we over deze allebei redelijk hetzelfde volgens mij

avatar van Rinus
Weer een zeer sterk album van de band. Eigenlijk behoort deze toch wel bij de drie beste albums van Survivor. Rebel Son is een sterke rocker, terwijl Man against the world een hemeltergend mooie powerballade is. Op vinyl.

Een van de weinige cd's in mijn collectie die een 10 verdiend.
En nu voorzien van handtekening van Jim jamison.

avatar van Guillaume
Voor mij ook de beste van Survivor samen met Too hot...
Na al die jaren blijven de songs prachtig. Volume op 10.

avatar van vielip
Niks aan toe te voegen...300% mee eens!

avatar van Kronos
Prima opvolger van Vital Signs, maar ik begin de power van weleer te missen. Op mijn cd staat Burning Heart als bonustrack en dan valt dit nog eens extra op. Sommige nummers zijn erg goed, andere minder. Iets als In Good Faith is mij te zoetsappig. Minste van de vijf opeenvolgende albums die ik ken.

85/100

-------------------

Overzichtje van deze Survivor avond.

Caught in the Game: 92/100
Vital Signs: 90/100
Premonition: 88/100
Eye of the Tiger: 88/100
When Seconds Count: 85/100

Kronos schreef:
Iets als In Good Faith is mij te zoetsappig.

Ik snap wat je bedoeld maar boy, ik vind dit zo'n geweldige ballad! Door één of ander verzamel album leerde ik dit nummer, na de hits Eye of the tiger en Burning heart, als eerste van Survivor kennen. Pas later kwamen de (vele) andere ballads van ze. Ook te gekke songs maar deze blijft speciaal voor me.

avatar van Running On Empty
Deze weer eens uit de kast gehaald.

Dit is gewoon een heerlijke plaat voor in de auto en dan keihard mee blèren, Top.

avatar van dominicano fonso
Een heerlijke plaat met een offe 80's sound. Helaas is het na deze plaat bergaf gegaan.

avatar van gaucho
dominicano fonso schreef:
Helaas is het na deze plaat bergaf gegaan.

Nou, ik vind opvolger Too hot to sleep hier nauwelijks voor onderdoen, eerlijk gezegd. Die plaat klinkt wel wat anders dan deze: een voor AOR-begrippen iets rauwere sound, met meer nadruk op de gitaar ipv de keyboards. Maar ook met uitstekend songmateriaal.
Veel meer om bergafwaarts te gaan is er overigens niet. Dat was hun laatste plaat voordat ze in 2006 weer (min of meer) bijeen kwamen. En Reach, uit dat jaar, is inderdaad wel een pak minder. Dan heb je nog Empires van Jimi Jamison's Survivor, maar die is gemaakt met andere muzikanten (en dus ook componisten). Dat vind ik trouwens ook een prima album.

avatar van vielip
Eens met gaucho! Too hot to sleep trekt de lijn van deze kraker moeiteloos door wat mij betreft. Voor mij is dat album qua productie sowieso het beste Survivor album.