Thunder - Giving the Game Away (1999)

Label: Eagle

1. Just Another Suicide (You Wanna Know) (4:08)
  2. All I Ever Wanted (4:17)
  3. Giving the Game Away (5:03)
  4. You'll Still Need a Friend (4:29)
  5. Rolling the Dice (4:57)
  6. Numb (5:18)
  7. Play That Funky Music (3:47)
  8. 'Til It Shines (4:52)
  9. Time to Get Tough (3:52)
  10. It's Another Day (4:41)
  11. It Could Be Tonight (5:21)
  12. Wonderland * (4:16)
  13. The Only One * (3:59)
  14. You Wanna Know [Radio Edit] * (3:23)
  15. Montana Mountain Woman * (4:25)
  16. Duelling Harmonicas * (2:42)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Live Circuit (1995) tel ik niet echt mee bij Thunder, voor mij blijft Live uit 1998 het eerste livealbum dat haast als Rush een periode afsluit van de vier studioalbums Back Street Symphony, Laughing on Judgement Day, Behind Closed Doors en The Thrill of It All. Dit klinkt toch anders en zoiets kun je op twee manieren bekijken, zoals altijd.

Dit album klinkt toch minder fel, minder hard, iets bedaarder en dat mag, zolang je maar de nummers hebt... de steengoede zanger Danny Bowes hebben ze al hun hele loopbaan. Het tempo gaat flink naar beneden bij de semi-ballads (You'll Still Need a Friend , Numb, 'Til It Shines). De cover is de “guilty pleasure” op de dit album, het origineel ken ik van Wild Cherry en ik ben er niet wild van.

Nog enkele opvallende zaken, gitarist Luke Morley blijft de belangrijkste schrijver, Chris Childs vervangt Mikael Höglund op de bass en na dit album gaat de band voor eerste keer uit elkaar, ik denk nog altijd omdat de grote doorbraak maar niet wil volgen. Bedaarder, akoestischer en iets minder maar wel met het mooie Just Another Suicide (You Wanna Know).

Lang, lang geleden heb ik de “Tenth Anniversary Edition gekocht”, dat bevat dit album en ook een aparte cd-single maar niet de teksten van dit pakket, hier meer info en ik heb de nummers toegevoegd: https://www.discogs.com/release/6173783-Thunder-Giving-The-Game-Away-Tenth-Anniversary-Edition-. Het gaat om een ingekorte versie van Just Another Suicide (You Wanna Know), nog zo'n akoestisch nummer met Montana Moutain Women en spielerei bij Duelling Harmonicas.