Motörhead - Aftershock (2013)

Metal / Rock
Label: UDR

1. Heartbreaker (3:05)
  2. Coup de Grace (3:45)
  3. Lost Woman Blues (4:09)
  4. End of Time (3:17)
  5. Do You Believe (2:59)
  6. Death Machine (2:37)
  7. Dust and Glass (2:51)
  8. Going to Mexico (2:51)
  9. Silence When You Speak to Me (4:30)
  10. Crying Shame (4:28)
  11. Queen of the Damned (2:40)
  12. Knife (2:57)
  13. Keep Your Powder Dry (3:54)
  14. Paralyzed (2:50)
  15. Damage Case [Live] * (3:44)
  16. Stay Clean [Live] * (3:19)
  17. I Know How to Die [Live] * (2:54)
  18. Metropolis [Live] * (4:00)
  19. Over the Top [Live] * (2:53)
  20. The Chase Is Better Than the Catch [Live] * (7:35)
  21. Rock It [Live] * (3:28)
  22. Lost Woman Blues [Live] * (4:31)
  23. Doctor Rock [Live] * (9:10)
  24. Just 'Cos You Got the Power [Live] * (6:50)
  25. Going to Brazil [Live] * (2:42)
  26. Killed by Death [Live] * (5:19)
  27. Ace of Spades [Live] * (3:49)
  28. Overkill [Live] * (8:30)
avatar van Supersid
Toch vind ik ze hier bij tijden iets meer "bluesy". En dat smaakt ook ten zeerste...

avatar van T8T
T8T
Over diehard Motörhead fan zijn gesproken, ik ben het al sinds 1993 toen Bastards uitkwam.
Ik dacht, waaaauw wat een super herry.

Alle platen ken ik ook al en bezit ik ook nog eens.

Mijn lievelings album is Bastards heel toepasselijk.
Aftershock klinkt ook echt zoals het Motörhead betaamt.
volle sterren, jep is gewoon een knaller.

avatar van B.Robertson
Nu als allerlaatste (?) de Tour Edition in de collectie om de live-disc, die nu aan het afspelen is.

avatar van AOVV
Ik ga 'm stiekem met een halfje opwaarderen, want het is toch wel een fijne plaat.

3,5 sterren

avatar van Kondoro0614
Het één na laatste album van Motörhead weet me toch erg te boeien, dit komt denk ik ook meer omdat dit een album is dat ik al vaker heb geluisterd. Ik vind dit persoonlijk ook wel weer één van de leukere albums van de heren waar we weer keiharde rock 'n roll voorgeschoteld krijgen, die zelfs gepaard gaat met nog leuke tracks.

Toch, over het algemeen duurt het album misschien nét iets te lang, en ben ik het eens met wat iemand eerder een keer zei: na één uur Motörhead luisteren ben je er wel een beetje klaar mee en dat heb ik nu ook. De albums die in de dertig minuten zijn kan ik ontzettend goed waarderen maar alles wat er boven komt vind ik minder tof, word het een beetje eentonig mag ik misschien wel zeggen want vooral na 'Lost Woman Blues' hoef je geen rustige nummers meer te verwachten. Ook de nummers 'Silence When You Speak To Me' en 'Queen Of The Damned' waren erg gaaf. En natuurlijk mijn lieveling nummer 'Heatbreaker'. Er zijn nog wel wat meer leukere nummers te vinden maar dan noem ik straks het hele album op, haha.

Ja, 'Aftershock' is toch wel weer een album waar ik toch weer van genoten heb, met aardig wat leuke nummers. Toch word het nooit mijn favoriet maar ik weet zeker dat ik een paar nummers sowieso nog wel vrijwillig ga op zetten (al doe ik alles vrijwillig). Op naar het laatste album.

Voorlopige tussenstand:
19. Hammered
20. Snake Bite Love
21. March ör Die

avatar van Metal-D78
Na het matige The World is yours komt Aftershock prima binnen. Vette sound, volle bak energie.Niets nieuws onder de zon. Zang van Lemmy zit af en toe best verstopt, maar niet te ver. Niet alle 14 nummers zijn top, maar vooral de wat sneller songs staan als een huis en Lost Woman Blues vind ik een van de sterkste Motor-ballads....