Motörhead - Aftershock (2013)

Metal / Rock
Label: UDR

1. Heartbreaker (3:05)
  2. Coup de Grace (3:45)
  3. Lost Woman Blues (4:09)
  4. End of Time (3:17)
  5. Do You Believe (2:59)
  6. Death Machine (2:37)
  7. Dust and Glass (2:51)
  8. Going to Mexico (2:51)
  9. Silence When You Speak to Me (4:30)
  10. Crying Shame (4:28)
  11. Queen of the Damned (2:40)
  12. Knife (2:57)
  13. Keep Your Powder Dry (3:54)
  14. Paralyzed (2:50)
  15. Damage Case [Live] * (3:44)
  16. Stay Clean [Live] * (3:19)
  17. I Know How to Die [Live] * (2:54)
  18. Metropolis [Live] * (4:00)
  19. Over the Top [Live] * (2:53)
  20. The Chase Is Better Than the Catch [Live] * (7:35)
  21. Rock It [Live] * (3:28)
  22. Lost Woman Blues [Live] * (4:31)
  23. Doctor Rock [Live] * (9:10)
  24. Just 'Cos You Got the Power [Live] * (6:50)
  25. Going to Brazil [Live] * (2:42)
  26. Killed by Death [Live] * (5:19)
  27. Ace of Spades [Live] * (3:49)
  28. Overkill [Live] * (8:30)
avatar van AGE-411
Ondanks de recente gezondheidsproblemen bij frontman Lemmy krijgen we toch nog deze nieuwe plaat, die eigenlijk voor 2012 gepland stond.

Ik kijk er naar uit! De laatste 2 albums (na het matige Kiss of death) vond ik best okee, dus hopelijk zet dat door. Ben benieuwd of Going to Mexico een variatie is op Going to Brazil !

avatar van Supersid
Goeie cover (de hoes)!

avatar van hellboy123
En het eerste nummer, Crying Shame, is inmiddels te beluisteren via de site van rollingstone:
RollingStone Flash Music Player - www1.rollingstone.com

Vind het zo op het eerste gehoor wel lekker klinken, maar niets wereldschokkends (maarja dat verwachten we eigenlijk ook niet meer van Motörhead)

avatar van Metalhead99
Het nummer klinkt als... typisch Motörhead!
Niet origineel, maar dat zijn ze ook nooit echt geweest. Gewoon lekkere, scheurende Hard Rock!
Crying Shame heeft ook nog wel een beetje een bluesy randje. Als dit nummer representatief is voor het hele album word dit weer een gaaf plaatje.

avatar van B.Robertson
Aftershock lag vanmiddag bij thuiskomst op me te wachten (de digipack). Goed werk van Cosmox, als dank heb ik de rekening meteen betaald. Ik ben nu met de tweede draaibeurt bezig en wist niet wat me overkwam: dit is het snelste album sinds Inferno! Of er überhaupt wel echte uitschieters opstaan valt nog te bezien, maar ik ben hier dik tevreden mee. Cameron Webb produceerde de zaak weer. Lemmy, Phil en Mikkey worden hartelijk bedankt, ik vreesde al voor weer zo'n album als The Wörld Is Yours waarop amper iets snels te horen valt, maar mijn vertrouwen in Motörhead is ruimschoots beloond. Over de inhoud: als vanouds, wat verwacht een mens er ook anders van. Ik meende zowel een ballad te bespeuren en (eindelijk) weer eens een piano te horen. 'Vreemde' instrumenten waren al een tijdje niet meer op hun albums te bespeuren.

Niet alleen het snelste album maar zeker ook het beste. Staan toch een aantal knallers op die ik lang niet gehoord heb zoals end of time en going to mexico, coup de grace mag er trouwens ook wezen.

avatar van B.Robertson
Ik reken Aftershock inmiddels ook tot hun toppers. Een hele prestatie van Lemmy om op pensioengerechtigde leeftijd nog met zo'n energiek werkstuk te komen. Ach, het hoefde alleen maar studio, live zal er wel niet veel van gespeeld worden. Eind deze maand wordt Mikkey Dee 50, Phil Campbell is nu 52.

Casino Boogie
Deze vandaag maar besteld, ben benieuwd!

avatar van DargorDT
Lekker plaatje inderdaad! Ik ben helemaal niet zo bekend met Motörhead en ken alleen wat losse nummertjes. Ongelooflijk hoe energiek deze band nog klinkt, ruim 35 jaar na het debuut! Ik ben nu ruim over de helft van de cd en moet het eerste mindere nummer nog tegengekomen. Met Lemmy ging het een tijdje niet zo goed inderdaad... Dit zou wel eens het laatste schijfje kunnen zijn, al weet je het natuurlijk maar nooit

Kwaliteitsband!

avatar van noisecommando
Beste plaat sinds "Inferno" alhoewel "Aftershock" niet in de schaduw kan staan van het klassieke materiaal uit de begin jaren 80.
Niet zo overweldigend als "Inferno", maar wel beter dan alles wat daarna kwam.Tevens meest afwisselende plaat sinds tijden inclusief 3 uptempo songs. Goed dat die weer terug zijn voor de afwisseling voor zover daarvan bij Lemmy en co. sprake kan zijn.
Voorlopig ingezet op 3 sterren kan nog wel 3,5 worden. Even afwachten of "Aftershock" na een paar draaibeurten toch niet gaat vervelen.

Aardige middenmotörplaat binnen de discografie.

avatar van DargorDT
Ik heb vier sterren gegeven omdat ik van begin tot eind gewoon lekkere hardrockmetal hoorde en de plaat ondanks het forse aantal nummers en de lengte nergens inzakte. Ik kan er weinig op afdingen en ga zeker nog een tweede keer luisteren. Natuurlijk is Lemmy geen wereldzanger (is iedereen het daarmee eens??), maar ik vind het allemaal best te pruimen.

avatar van B.Robertson
In principe is Lemmy geen wereldzanger, ik hou alleen van zijn stem. Aftershock verrast mij ook vanwege lengte + inhoud (geen opvullers).

Ik denk dat aftershock zich wel degelijk kan meten met ouder werk. Lemmy heeft nu betere componisten en zeker ook betere muzikanten om zich heen.Na inferno een stijgende lijn.

Casino Boogie
Vind em tot nu to geweldig, is nu met zn eerste draaibeurt bezig!

avatar van ricardo
Deze heb ik vandaag toch maar gekocht.

De eerste klanken klinkt gelukkig als het vertrouwde Motorhead geluid.

Vind hem wel veel weghebben van kiss of death, maar zal hem eerst nog een paar keer vaker gaan beluisteren.

Oud en vertrouwd maar niets nieuws onder de zon.

Echt essentieel vind ik hem niet klinken.

Inferno ben ik niet echt kapot van, maar is toch wel een album die echt opvalt tussen wat ze de laatste jaren uitgebracht hebben.

Ik had met deze naam (aftershock) en mogelijk hun laatste studioalbum toch wel een beetje op een knaller gehoopt. Dat is het naar mijn idee niet geworden, maar degelijk en vertrouwd klinkt het zeker.

Zal hem nog wat vaker horen, maar denk dat dit voor mij een typisch 3.5 album is.

avatar van T8T
T8T
Moeilijk is het zeker om Motörhead platen te bediscusiëren. Eigenlijk zit er niets anders op om gewoon ernaar te luisteren en uit je dak te gaan en vooral air guitar te spelen. Aftershock is voor mij een verzameling aanvulling en ik ben er blij mee.

avatar van ricardo
Track 4 vind ik een heerlijke uptempo stamper.

Zal hem vandaag eens rippen en op mijn iPod zetten, want dan kun je vaak beter per nummer beoordelen.

Voor mij niet hun beste, maar ook zeker niet hun slechtste album.

Deze mag er zijn en ben er blij mee, een 3.5 vind ik hem nu zeker waard.

Ik ben ook helemaal fan van de nummer #3, zo hoort bluesrock te zijn....

Its MOTORHEAD and i love it !!! Velen vinden het niets, vele anderen vinden het geweldig waaronder mezelf !!

Ik ben ook helemaal fan van de nummer #3, zo hoort bluesrock te zijn....

Eens, na Whorehouse Blues hebben Lemmy en Co. weer een prachtige blues afgeleverd!

Casino Boogie schreef:

Lekker eerlijk, rauw en smerig...

avatar van Metalhead99
Hard, rauw en energiek: de mannen van Motörhead zijn het nog niet verleerd!
Tjah, natuurlijk is het te horen dat Lemmy niet meer de jongste is, maar hij weet zijn mannetje nog prima te staan. De plaat is lekker rauw geproduceerd en dit doet zijn stemgeluid alleen maar ten goede. Lemmy hoort rauw te klinken en dat wisten ze in de studio ook maar al te goed.
De plaat klinkt hier en daar heerlijk bluesy, zoals met het nummer "Lost Woman Blues". Ook "Do You Believe" heeft een heerlijk bluesy sound. Dit soort nummers zorgt voor iets afwisseling, waardoor de aandacht er de gehele plaat bij kan blijven.
"Aftershock" staat garant voor ruim drie kwartier beukende bluesy HARD rock! Heerlijk!

avatar van AOVV
Gewoon een lekkere plaat, zoals dat van Motörhead verwacht mag worden. De wat tragere, bluesy nummers, met een lekker rauw randje dankzij de stem van Lemmy, vormen een goed tegengewicht voor de snellere rockbeukers, die jammer genoeg een wat inwisselbaar karakter hebben.

3 sterren

buizen

Ik ben ook helemaal fan van de nummer #3, zo hoort bluesrock te zijn....

Gut, dat jij zo'n Motorheadfan kan zijn Ozric. Wist ik helemaal niet.

buizen schreef:

Gut, dat jij zo'n Motorheadfan kan zijn Ozric. Wist ik helemaal niet.

Ik heb ongeveer drie Motörhead gerelateerde tattoos... Ben al zolang liefhebber, kan me geen leven herinneren zonder de band...

buizen

Ok.
Hoezo 'ongeveer' drie Motörhead gerelateerde tattoos? Je weet toch wel exact of het er 2, 3, of 4 zijn? Je maakt me wel nieuwsgierig. Ook een schoppenaas?

buizen schreef:

Ok.

Ik kan niet meer tellen hoeveel tattoos ik heb. Veel tattoos zijn nu onderdeel elkaar. Ik heb sowieso de 'warpig' van March or Die op mijn arm. Ik zat even te kijken, en that's eigenlijk it.
De rest is voornamelijk Lynyrd Skynyrd-gerelateerd, en andere zooi.

avatar van Rockfan
Dit is zoals Motörhead hoort te klinken. Die jongens moeten niks anders gaan doen. Niks verrassends op dit album. En zo hoort het ook. Alleen Lost woman blues wijkt iets af van de rest maar is een supernummer.