Marillion - Somewhere in London (2013)

Label: Snapper

1. Splintering Heart (6:38)
  2. The Other Half (4:08)
  3. You're Gone (6:46)
  4. No Such Thing (5:20)
  5. Faith (4:17)
  6. Thankyou Whoever You Are (4:57)
  7. Fantastic Place (7:13)
  8. The Wound (9:09)
  9. A Voice from the Past (6:22)
  10. Somewhere Else (8:08)
  11. Man of a Thousand Faces (7:33)
  12. Between You and Me (7:23)
  13. King (9:09)
  14. The Release (4:37)
  15. Neverland (11:52)
  16. Ocean Cloud (16:34)
  17. Afraid of Sunlight (6:49)
  18. Beautiful (5:38)
  19. Most Toys (4:07)
  20. Estonia (7:21)
  21. Easter (6:10)
avatar van vigil
Eerst enkel als dvd te koop nu ook als dubbel cd met dvd voor een redelijk zacht prijsje.

avatar van ChrisX
Zeker de dvd (die ik al in de uitgebreide versie in de kast heb staan) is uitmuntend te noemen. Qua tour was dit sowieso één van de beste van Marillion.

avatar van vigil
Man man wat een opname, mocht je nog een live opname willen vanuit de Hogarth periode dan moet je echt deze hebben. Wat een belachelijk hoge kwaliteit. Niet enkel omdat band op topniveau bezig is maar ook omdat de geluidskwaliteit van een enorm hoog niveau is. Zo helder, zo goed. Nu heb ik wel een paar meter aan live materiaal van Marillion in de kast staan maar dit zou zo maar wel eens de beste kunnen zijn.

De setlist is natuurlijk ook om van te smullen, het concert trapt af met de beste Marillion live opener die je kan verzinnen. Daarna The Other Half welke live zoveel beter tot zijn recht komt in vergelijk met de studio versie. De fantastische basloopjes op You're Gone ja dan neem je Most Toys wel voor lief... En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een vijf dus

avatar van Clownvis
Helemaal met Vigil eens. Alleen de fraaie verpakking verdient al een ster. Als je daarna de cd's hoort en de DVD bekijkt kan je niets anders dan 5 sterren geven

avatar van da dude
Jawel hoor, 4,5* omdat Faith en Most Toys erop staan ipv Real Tears . Op zich niet heel gek natuurlijk voor een opname van de Somewhere Else tour, maar toch.

Verder idd ook zeer onder de indruk van de kwaliteit in alle opzichten. Aanrader!

buizen
Rare hoes. Voor een live-album nog wel.

avatar van Clownvis
buizen schreef:
Rare hoes. Voor een live-album nog wel.

Ach ja, is weer eens wat anders dan de eeuwige foto's van het concert zelf . Als je de hoes van de studio album Somewhere else ziet begrijp je er wellicht wat meer van.

avatar van Broem
Topband live in topvorm. Zoals veel fans de vele live optredens van de band kennen. Prachtalbum dat inderdaad erg goed klinkt.

avatar van daniel1974nl
Niet de beste keuze met betrekking tot de setlist wat mij betreft, dus ik skip hier en daar wel eens wat want er staan erg veel nummers van Somewhere Else op, maar ieder nummer is wel cracking uitgevoerd zeg (de band moet bijna wel in topvorm zijn geweest) en wat een opname !!! Direct vanaf het begin met Splintering Heart weet je gewoon dat het een knaller gaat worden.

En ook erg mooi dat de resterende nummers nu ook op cd staan.

Ik blijf het zeggen met NW Marillion releases maar wederom een aanrader !!!

avatar van Scherprechter
daniel1974nl schreef:
Niet de beste keuze met betrekking tot de setlist wat mij betreft, dus ik skip hier en daar wel eens wat want er staan erg veel nummers van Somewhere Else op!

Precies de reden waarom het mij juist wel aanspreekt!
De betere nummers van Somewhere Else staan erop en alles is fantastisch uitgevoerd. Zelfs Most Toys is de moeite waard.
1 nadeel en dat is de volgorde aan het einde. De opnames komen van 2 avonden in London, waarbij 15 nummers beide avonden zijn gespeeld. Tot Neverland luistert als 1 concert en daarna komen de 6 nummers die 1 keer gespeeld zijn. Die hadden wat mij betreft beter tussendoor geplaatst kunnen worden.

avatar van daniel1974nl
Scherpschutter Hier dezelfde methode die op de Marbles On The Road DVD is gevolgd. De grotendeels zelfde set of nummers die op beide avonden zijn gespeeld en daarna nog een collectie aan nummers (op de tweede dvd) die of de ene of de andere avond zijn gespeeld.

Het is wat rommelig, maar het is wel compleet in ieder geval en zo krijg je eigenlijk qua nummers twee concerten waar vele bands gewoon of de ene of de andere avond compleet uitgeven en zich niet bekommeren om of andere nummers van de ene avond wellicht beter waren. Ik hou er wel van dat Marillion het zo doet.

Somewhere Else in London heeft wel een goede kwaliteit en de nummers zijn strak gespeeld (zoals meestal). Alleen de nummers die gespeeld werden zijn niet helemaal mijn ding. Can de andere kant gestrekt het een collectie aan nummers die je op andere CD's en BR's niet zoveel tegenkomt en heb er inmiddels aardig wat.

avatar van Scherprechter
daniel1974nl schreef:
Hier dezelfde methode die op de Marbles On The Road DVD is gevolgd.

Inderdaad, dat was ik vergeten.
En je krijgt er zo extra nummers bij. Dat is natuurlijk geen bewaar!

avatar van Darkzone
Vandaag de 2cd/dvd binnen gekregen. Meteen de dvd in de speler. De beeldkwaliteit is niet top, niet van deze tijd. Redelijk blurry op een 42" TV van zo'n 11-12 jaar oud.
Dan de geluidskwaliteit. Die is super, evenals de uitvoering van de tracks. Het laat ook duidelijk horen hoe fantastisch het album Marbles is.