Until the Ribbon Breaks - A Taste of Silver (2013)

R&B / Electronic
Label: Republic

1. 2025 (4:23)
  2. Perspective (3:20)

met Homeboy Sandman

3. Romeo (4:23)
  4. Pressure (4:13)
  5. Back to the Stars (3:51)
avatar van jassn
Een EP waar 2 van de interessantste nummers van dit jaar op staan. Eindelijk meer materiaal van deze Artiest.

Wat een EP

Muzikaal zit dit gewoon geniaal in elkaar en met zoveel lagen. De bijdrage van Homeboy Sandman is zo goed dat ik zeker meer ga opzoeken van die gast. fantastisch nummer Perspective, maar als je de eerste 2 fenomenale nummers hebt gehoord. Dan komt er ook nog eens het nummer Romeo dat misschien wel Pressure van de troon stoot qua nummer van het jaar. Hoe dat nummer in elkaar zit is werkelijk geniaal te noemen. Back To The Stars is een afsluiter die totaal in het plaatje past en een betere afsluiter kan ik niet direct bedenken. Heb ik al iets gezegd over de stem van de zanger? Die is 1 van de mooiste die ik al gehoord heb in mijn leven !

Enige minpunt is toch wel dat de bijdrage van Mr. MFN Exquire hier niet op staat, maar dat wordt op een prachtige manier vervangen (eigenlijk is het omgekeerd) dat je mij zeker niet hoort klagen.

Ik blijf dit afspelen tot mijn bandje breekt !

avatar van jassn
voor wie interesse heeft: hier te beluisteren !!

SoundCloud - Hear the world?s sounds

avatar van stoepkrijt
Eindelijk, de eerste release van Until the Ribbon Breaks is een feit! Pressure en 2025 smaken naar meer, dus ik zal me hier binnenkort eens in verdiepen.

Ik vind bet interessant wat je over de stem van de zanger zegt, jassn. Ik kan me Pressure zo snel niet voor de geest halen, maar in 2025 vind ik de stem juist helemaal niet zo mooi. Helemaal geen zangstem eigenlijk. Het is meer mompelen wat hij doet, maar dat doet hij dan weer wel erg sterk!

avatar van jassn
Ge moet toch helemaal niet zingen om een mooie stem te hebben? Wat hij doet met zijn stem interesseert mij dan ook niet echt, maar wel hoe het eruit komt.

avatar van stoepkrijt
Dat pianoloopje in het refrein van Pressure is echt prachtig! Misschien wel een van de mooiste en meest ontroerende stukjes muziek die ik dit jaar heb gehoord. Op de achtergrond spelen er ook nog eens een hoop mooie details mee en ook de tekst is natuurlijk schitterend. Ogen dicht en genieten. Met volle teugen.

Ook de rest van de ep bevalt me tot nu toe goed. 2025 Is ijzersterk (beste nummer van de ep?), Romeo is ook mooi en hoewel Perspective een beetje aanvoelt als buitenbeentje heeft dat nummer zijn plaatsje op deze ep ook meer dan verdiend. Homeboy Sandman is inderdaad niet slecht.
Alleen Back to the Stars vind ik wat minder sterk. Erg jammer dat ze de tekst uit de intro van 2025 (die daar zo onheilspellend wordt voorgedragen) hier op muziek zetten. Dat haalt voor mij een hoop emotie en kracht uit die mooie tekst. Verder is dit nummer ook wat aan de saaie en eentonige kant, maar misschien ga ik dat vanzelf waarderen.

avatar van jassn
Back to the stars is inderdaad misschien wel het meest eentonige nummer (nog altijd vrij gelaagd) maar wat dat nummer zo goed maakt voor mij is hoe hij zijn stem gebruikt en dan met name in het reffrein. Gewoon fantastisch !

avatar van MAS
MAS
Wow dit is geniaal!

avatar van -SprayIt-
Geniaal vind ik een heel groot woord, maar goed is het wel! Doet een beetje denken aan The Weeknd, vind ik.