Cher - Love Hurts (1991)

Label: Geffen

1. Save Up All Your Tears (4:01)
  2. Love Hurts (4:21)
  3. Love and Understanding (4:45)
  4. Fires of Eden (3:44)
  5. I'll Never Stop Loving You (3:58)
  6. One Small Step (3:28)
  7. A World Without Heroes (3:10)
  8. Could've Been You (3:32)
  9. When Love Calls Your Name (3:34)
  10. When Lovers Become Strangers (4:47)
  11. Who You Gonna Believe (4:47)
  12. The Shoop Shoop Song (It's in His Kiss) * (2:52)
avatar van Thunderball
Gaaf poprock album van CHer, vooral Save up all your tears vind ik erg goed.

Ook haar 2e versie van Love Hurts (de eerste staat op het album Stars) is heel mooi.

Love and Understanding was natuurlijk een grote hit evenals het later nog snel aan het album toegevoegde Shoop shoop song.

Toch kan het niet tippen aan de 2 vorige uitgebrachte albums Cher (vreemd dat dat nu juist niet in musicmeter terug te vinden is) en Heart of Stone, maar zeker niet slecht.

Could've Been You is de beste!

avatar van Kronos
De laatste van de drie op Geffen, de 'trilogie' waarbij Cher de hardrockmadam of -chick speelt. Ze doet dat lang niet slecht. Soms wat teveel gericht op het krijgen van airplay. Als het mij aan Bon Jovi doet denken dan haak ik meteen af. Maar bij deze valt dat goed mee.

Love Hurts vind ik goed gecoverd, maar nog beter is A World Without Heroes, een nummer van Kiss.

avatar van Madjack71
Veilig AOR album van Cher, die haar stem verleent aan de composities van anderen. Love Hurts vind ik niet overtuigen en ontbeerd het aan zeggingskracht. A World Without Heroes, is leuk als je het origineel niet kent...want het kan m.i. niet in de buurt komen van de sfeer die Kiss erin gestopt heeft. Love and Understanding ligt in het verlengde van het 'rock' geluid dat Cher al eerder liet horen.
Een album met voorgefabriceerde ballen en de TomTom op de makkelijkste route.
Edoch het klinkt niet slecht, maar verrassend is het evenmin.

avatar van Thunderball
Net als haar vorige album Heart of Stone kwam ook van dit album enige tijd later een andere versie met een meer doorsnee hoes uit (grote close-up foto van Cher met rood-oranje pruik), de belangrijkste reden was dat op de nieuwe versie de onverwachte hit van The Shoop Shoop Song er aan toe was gevoegd (afkomstig van de film Mermaids).

Love and Understanding vind ik een prachtige song. Gek genoeg heb ik nooit een heel album van deze dame beluisterd. Misschien moet ik dat eens gaan doen.

avatar van Twinpeaks
Lekker niks aan de hand plaatje van Cher . Love Hurts had voor mij niet gehoeven, maar daarvoor zit de versie van Emmylou te diep in mijn ziel. Voor de rest prima album voor erbij , niks hoogstaands, maar dat hoeft ook niet altijd. 3 en halve ster .

avatar van Arjan Hut
Cher had in deze periode een relatie met Ritche Sambora, aan wie ze deze plaat opdraagt. De Europese versie heeft een andere hoes, en eindigt met The Shoop Shoop Song. Ik vind dit een aangename poprock/AOR-plaat. Een heel sterren-ensemble werkte mee aan Love Hurts. Namen als John Wetton, Steve Lukather, Diane Warren, Bob Rock om er maar eens een paar te noemen. Echt hardrockend is het nergens, een veilige plaat, wel beter geproduceerd dan de vorige, Heart of Stone. Iets sterker songmateriaal ook, waaronder een aantal covers. A world without heroes (Kiss) steekt er bovenuit, jammer wel van de fade-out. One small step (met Richard Page) vinnik ook wel verrassend in het geheel. Ja, een aalgladde aangelegenheid - heerlijk. Net als je denkt, nou, zo kan het wel weer met deze stijl, sluit de plaat af met The Shoop Shoop Song, een verkwikkend toetje.

Arjan Hut schreef:
De Europese versie heeft een andere hoes, en eindigt met The Shoop Shoop Song.
Er is ook een
Europese versie

Arjan Hut schreef:
De Europese versie heeft een andere hoes, en eindigt met The Shoop Shoop Song.

Er is ook een Europese versie met deze hoes en met The Shoop Shoop Song. Als ik me goed herinner is het album eerst zo verschenen. Later met de commerciëler uitziende hoes, net zoals bij Heart of Stone het geval was.

avatar van LucM
Cher is een prima zangeres maar het album is mij te glad, te veilig en te wisselvallig met voornamelijk covers (net als haar meeste albums). Geen slecht album maar van artiesten die het vooral moeten hebben van (hit)singles is een compilatie het meest aangewezen: Cher - The Very Best Of (2003)

LucM schreef:
...met voornamelijk covers (net als haar meeste albums).
Er staan 'slechts' vier covers op en dan de bonustrack nog. Haar albums bestaan meestal niet uit voornamelijk covers. En haar (hit)singles ook niet. Kijk maar naar de verzamelaar waar je naar verwijst.

LucM schreef:
...is een compilatie het meest aangewezen: Cher - The Very Best Of (2003)
Als je daar jezelf van kan overtuigen, prima toch?