I Love You but I've Chosen Darkness - Fear Is on Our Side (2006)

Label: Secretly Canadian

1. The Ghost (4:50)
  2. According to Plan (4:37)
  3. Lights (4:08)
  4. The Owl (2:30)
  5. Today (2:03)
  6. We Choose Faces (6:09)
  7. Last Ride Together (4:30)
  8. At Last Is All (5:35)
  9. Long Walk (4:22)
  10. - (4:05)
  11. Fear Is on Our Side (2:06)
  12. If It Was Me (6:38)
Ik heb wel wat nummers van deze band gehoord: het heeft een behoorlijke new wave invloed.
Het zou mij niet verbazen als dit succesvol gaat worden.....

Inderdaad een hoog Joy Division/Interpol-gehalte, maar erg goed gedaan, vanmiddag geluisterd en een paar erg sterke songs staan ertussen.

ps Zoals ik ergens anders ook al zei vind ik de bandnaam echt fantastisch

En het platenlabel zegt op zich ook al wat: die komen meestal wel met boeiende acts.

Als ik dat rijtje even afkijk kan ik dat alleen maar beamen ja.

De cover heeft ook wel wat

Deze kunnen we toevoegen aan de topic " coole bandnaam" .

avatar van andré
Ik dacht dat ik niet veel meer van die 'nieuwe' New Wave kon verdragen, maar dit is toch echt de moeite meer dan waard. Van alle bands die teruggrijpen naar deze periode is I Love You But I've Chosen Darkness de band die het wel griezelig dicht benaderd, als je niet beter zou weten zou je zeggen dat het uit 1981 komt. Vooral het prima gitaarspel is daar debet aan. Niet alles is even sterk, maar songs als 'According To Plan', 'Lights', 'We Choose Faces' en 'If It Was Me' klinken fantastisch. Opener 'My Ghost' roept even de vergeten(?) band My Vitriol in herinnering. En de zang doet hier en daar denken aan Psychedelic Furs en The House Of Love. Het is wel een groeiplaatje. maar bij mij nu al gegroeid naar 4*

avatar van VanDeGriend
Op eerste gehoor een aardige plaat die inderdaad prima begin jaren 80 uitgebracht had kunnen worden. Vlakke en weinig karakteristieke zang en een aantal mindere songs zorgt er toch wel voor dat vergelijkingen met Interpol in het nadeel uitpakken van I Love You But.....I've Chosen Darkness. 3,5 ster voor de plaat voor nu en 5 voor de bandnaam

avatar van chansadres
Erg mooie cd. Doet me vooral denken aan inderdaad Joy Division. Schitterend dat dit nog steeds kan worden gemaakt dezer dagen!

4 sterren!

avatar van Ward
De bandjes die teruggrijpen op het geluid van de jaren '80 blijven maar komen. Toch vind ik deze band weer zeker de moeite waard.
Het is allemaal net wat donkerder dan op de EP. Waardoor ze nu meer dan Joy Division klinken dan als Interpol. Niet dat Interpol ver weg is, maar ik vind deze band toch meer dat troosteloze hebben wat JD heeft.
De stem komt op dit album wel beter tot zijn recht dan op de EP, maar toch blijf ik de zanger de zwakke schakel vinden.
Toch gaat dit album zeker wel veel langs komen. André noemde al wat de sterke nummers zijn. Ik ben benieuwd of ze ook naar Nederland gaan komen.

avatar van nuf
nuf
erg mooi album, helaas is verder de band eigenlijk nogal... saai, misschien weinig vernieuwend (op de prachtige bandnaam na dan )

verder ben ik erg voor deze band, zou het graag eens live willen zien!

3.5*

jean maurice
love schreef:

Wat een prachtige cd.....

helemaal mee eens en die sound is ook zo typisch vroege jaren tachtig dit is wat mij betreft dan ook stukken beter dan Interpol en Editors! ik kijk reikhalzend uit naar hun nieuwe album dat volgende maand verschijnt

jean maurice
een van de betere bands uit de VS die eigenlijk teruggrijpt op de vroege gothic/wave van weleer, zit goed in elkaar en is aangenaam voor de oren, ga hem verhogen naar een 4,5

avatar van SiSsY bOY
Het logo en de naam van de band is wel erg goed verzonnen vind ik. Dat inspireerde me een tijdje terug ook om deze cd eens te beluisteren. Vond de muziek echter erg tegenvallen, moet hem maar weer eens een kans geven.

voorlopig staat ie nog altijd op 2.5*

avatar van Alicia
Inderdaad, deze band past precies in het straatje van Alicia. Zeer beslist de moeite waard om ook hier weer eens achterheen te gaan, " New Wavers"!!!

perfume
Prachtige plaat Alicia, alleen jammer dat we al weer een tijdje niets van ILYB vernomen hebben. Ze hadden eigenlijk al een tweede album uitgebracht moeten hebben. Nou ja even geduld denk ik. Trouwens dat straatje van Alicia ken ik er lopen heel wat postpunkies rond!

perfume
love schreef:

Wat een prachtige cd.....

Inderdaad! Ook weer zo'n groeiplaat. Maar er staan me toch een paar goede nummers op Grijpt ook wel een beetje terug op The Chameleons. Blijft een heel mooi album. Ik zit met smacht te wachten op de opvolger.

De plaat blijft na maanden nog even goed en zakt nog steeds niet in. Dat is best wel fijn.

avatar van Helicon
Mooi stemmig album. Met name de eerste helft van de cd bevalt ij erg goed. Met als hoogtepunt We choose faces. Wat een geweldig nummer is dat! Daarna vind ik de nummers wat inzakken (met name door de zang) tot het laatste nummer wat ik ook weer van grote schoonheid vind.

Maar dai kan natuurlijk nog veranderen na een aantal luisterbeurten.

avatar van kaj_666
Een prima album, met enkele behoorlijk goede songs, maar toch ook wel een aantal die redelijk langs me heen gaan. Niet iets dat ik zelf gauw zou willen kopen denk ik, maar toch een keurige 3½*

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Mix van de oude New Order en The Cure. Ik vind niet alle songs goed Lights bijvoorbeeld stelt weinig voor ene oor in andere oor uit.
Pas vanaf The Owl wordt het voor mij interessant mooie instrumentale voorbereiding (The Owl en Today) op prijsnummer We Choose Faces , zeer mooie spannende opbouw met die 2 nummers ervoor.

Last Ride Together zou idd zo door Interpol gemaakt kunnen worden, terwijl At Last Is All erg eind jaren 70 klinkt (zelfs A Forest hoor ik in die laatste terug) , ook voor mij 2 van de mindere nummers by the way

Ook single According to Plan is de moeite meer dan waard.

avatar van Supersid
Eén van m'n favoriete groepsnamen, prima plaat verder ook natuurlijk, én een simpele maar geweldig originele albumhoes

avatar van coldwarkids
In 2006 was According To Plan al een heerlijk donker nummertje. Nog steeds anno 2023 mag het er zijn! Net als Lights en The Owl.