Leatherwolf - Leatherwolf (1985)

Label: Tropical

1. Spiter (3:51)
  2. Endangered Species (5:17)
  3. Tonight's the Night (3:35)
  4. The Hook (3:58)
  5. Season of the Witch (3:49)
  6. Off the Track (3:46)
  7. Kill and Kill Again (4:20)
  8. Vagrant (2:50)
  9. Leatherwolf (4:18)
  10. Alone in the Night * (3:34)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Debuutalbum van deze Amerikaanse Heavy Metal groep uit Californië, drie gitaristen die er weg mee weten en heerlijke old school metal met moddervette solo’s, hoe meer hoe liever en geen enkele gitarist loopt de andere in de weg. Dat heet complementair zijn.
Vettig, prettig en afkomstig uit het decennium tachtig. Heeft er iemand mij geroepen?
De nummers van hun debuut-EP (Spiter, Endangered Species, Season of the Witch, Kill and Kill Again en Leatherwolf) staan ook op dit album, leve het reeds vertelde verhaal van de identieke hoezen, ik dacht destijds dat ik scheel zag bij het toevoegen van de EP.
Vettig, prettig en geestig, een glimlach der herkenning verschijnt op mijn gezicht en de nostalgie naar die tijden steekt weer de kop. Het titelnummer is een prettig gestoord uptempo monstertje en waanzinnig goed. O ja, die zanger scheert verdomd hoge toppen, zijn kopstem is een juweeltje maar kroonjuweel blijft het aanwezige gitaarwerk!

avatar van Lau1986
Deze US metal band staat toch aan de top van het genre. Met dit debuut word dat ook eens zeer goed onderstreept. Heerlijke riffs, gave solo's en een zeer toffe zang. Ik geniet hier wel van. Mijn favoriete nummer blijft het laatste nummer, top!

avatar van ZAP!
Kippenvel shit. De afwisseling / afstemming melodie versus agressie is fenomenaal uitgebalanceerd.

Tijd niet gehoord; een aangename golf van jeugdsentiment spoelt bij menig riff, solo of zanglijn aan op een strand van... verder kom ik niet, ik ben potdomme geen dichter. 5 sterren blijven uiteraard mooi staan.