Eriksson Delcroix - For Ever (2014)

Belgiƫ
Country
Label: Waste My

1. Home Is Where the Angels Roam (3:59)
  2. The Sound of You (3:55)
  3. Snakes (0:45)
  4. At the Car Graveyard (3:31)
  5. The Last Thing on My Mind (3:15)
  6. The Valley (5:36)
  7. Black Jack David (2:42)
  8. Nashville Tennessee (3:46)
  9. I'm Leaving (4:47)
  10. Riding on a Snake with a Bottle of Tequila in My Hand (7:34)
  11. Pretty Little Souls (4:06)
  12. Walking (3:23)
avatar van muziekobsessie
nu op de 3 voor 12 luisterpaal, gitarist van zita swoon. op t eerste gehoor erg mooi

Bjorn Eriksson was gitarist in Zita Swoon en was tevens de belangrijke man in Maxon Blewitt.
Zijn vriendin Nathalie Delcroix kennen we van Laïs. Samen vormen zij een stel, zowel privé als muzikaal en dat laatste uit zich o.a. in dit album For Ever genaamd dat bol staat van country invloeden omdat beiden daar van houden.

Bij country zullen velen hun neus optrekken maar dat zou in dit geval jammer zijn want For Ever is een fijne, warme trip die eigenlijk helemaal niet aan droge vlaktes in de U.S.A. doen denken.
Om en om delen ze de leadvocals en net zo vaak versmelten beiden stemmen tot een mooi geheel waar ik persoonlijk een rustgevend gevoel bij krijg. De donkere warme stem van Eriksson combineert echt heel fraai met de lieflijke stem van Delcroix.
Muzikaal krijgen we regelmatig bijzondere toevoegingen toegespeeld waardoor het geheel spannend is en blijft en ik juist niet dat standaard 'country' gevoel krijg.

Frédérique Spigt kwam een tijd terug al goed weg met haar americana/country/roots/folk uit Nederland (album: Land). Eriksson Delcroix doet hetzelfde voor België.
Dit mag best een aangename verrassing genoemd worden.

avatar van Lura
Getipt door Eric. Leuk album, vooral omdat het geen doorsnee country is. Een album, wat ik zeker vaker ga beluisteren!

avatar van Lura
aERodynamIC schreef:

Mensen die hun neus voor country optrekken, neem ik niet serieus. Allereerst heb je country en country. Net als bij andere genres. Dus een standaard "country" gevoel bestaat volgens mij niet.

avatar van muziekobsessie
leuk maar heb ergens t gevoel dat dit eerder gedaan is maar dan beter
check deze maar even Kort - Invariable Heartache (2010) lijkt er wel heel verdacht veel op...weet iemand of dit originelen zijn of covers?

avatar van Ducoz
The Last Thing on My Mind is een cover,in ieder geval.

YouTube - Doc Watson - That Was The Last Thing On My Mind

avatar van heartofsoul
Maar het origineel van Last Thing On My Mind staat natuurlijk op conto van Tom Paxton die het schreef (zie zijn album Ramblin' Boy uit 1964). Door velen gecovered, maar die van Doc Watson is inderdaad wel heel erg mooi...

heartofsoul schreef:

Dat weet ik, maar ik kreeg er op Joeptoep alleen een live versie van(van Paxton)en de intro duurde me daarbij wat lang.

avatar van heartofsoul
Ik moet nog leren hoe te linken maar ik had hem binnen 30 seconden gevonden.

heartofsoul schreef:
Ik moet nog leren hoe te linken maar ik had hem binnen 30 seconden gevonden.

Tom Paxton - Last Thing On...

avatar van Bruno_6
Ik ben vanmorgen toevallig op dit plaatje gebotst: Ondanks de donkere teksten past de muziek uitstekend bij deze prachtige zonnige ochtend. Zeer aangename mix van folk, country en bluegrass.

avatar van erwinz
In Belgie vorig jaar al goed voor een bluegrass en country revival, maar deze is nog veel beter. Prachtige beeldende plaat die steeds beter wordt.

Lees mijn recensie op: De krenten uit de pop: Eriksson Delcroix - For Ever - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Knappe 'country'-plaat met stekeltjes.

avatar van muziekobsessie
nu ik m daadwerkelijk in mp3 versie heb vind ik m nog beter(luister eerst op 3 voor 12). echt n groeiplaat, niet alleen country maar ook vooral singersongwriter. af en toe zelfs daniel lanois in die prachtige gitaareffectdekens

avatar van popstranger
Bij de eerste luisterbeurt kwam hij nog niet binnen maar na er nog eens intensief naar geluisterd te hebben bleek het toch een verdomd fijn plaatje te zijn van dit schitterend musicerend koppel. Plots hoorde ik wel de scherpe kantjes die ik bij de eerste beluistering gemist had en die deze muziek net dat tikkeltje meer geeft. Ergens doet de zang van Bjorn Eriksson me denken aan die van Howe Gelb (bekend van Giant Sand en van uiteraard zichzelf ) en die van Nathalie Delcroix aan een engel (hoe clichématig maar zal me ook wat laten leiden door haar uiterlijk zeker?).

Feit is dat er voor de liefhebbers van The Broken Circle Breakdown Band (waar Eriksson ook in meespeelt en de muzikale drijvende kracht is) nog mooie Country/Roots muziek wordt gemaakt in België...