Valensia - Queen Tribute (2004)

Label: V2

1. Sheer Heart Attack (3:28)
  2. Man from Manhattan (3:23)
  3. Bohemian Rhapsody (5:54)
  4. Polar Bear (3:43)
  5. I'm in Love with My Car (4:27)
  6. We Will Rock You (1:59)
  7. Liar (6:06)
  8. Dear Friends (1:00)
  9. All the Young Dudes (6:24)
  10. Killer Queen (3:58)
  11. Love of My Life (2:34)
  12. My Fairy King (4:48)
zeker geen slecht tribute album.

Opent matig, Sheer heart attack is matig uitgevoerd.

Man from manhattan is erg leuk gedaan, klinkt erg goed.

Bohemian rhapsody is knap gemaakt, zo authentiek mogeljik, maar lijkt daardoor te veel op het orgineel en is wat dat betreft een beetje overbodig.

Polar bear is een orginele keuze, en in deze versie komt de schoonheid van het nummer goed naar voren

In love with my car is weer wat minder.

Liar is het hoogtepunt van het album, goed uitgevoerd, een cover met een duidelijke eigen inbreng.

Dear friends is weer wat overbodig.

All he young dudes; ook een verrassende keuze, maar een beetje slappe versie.

Killer queen is door de tempoverandering wel weer interessant.

Love of my life is het weer niet helemaal.

Afsluiter My fairy king klinkt wel weer goed.

Al emt al een goed klinkend album, al vind ik het drumwerk wat matig.

avatar van Hans Brouwer
Een waardevol Queen tribute album van Valensia. Al degenen die moeite hebben met het laatst verschenen Queen verzamelalbum: probeer deze lofzang op Queen van Valensia eens. Queen nummers in een ander jasje maar wel vakkundig uitgevoerd. Ikzelf was aangenaam verrast toen ik "Queen Tribute (2004)" beluisterde. 4****

avatar van fluidvirgo
Valensia's Liar is de song Liar maar dan in de mal Bohemian Rhapsody gegoten. Wat een werk moet het zijn geweest... Inderdaad de absolute uitschieter op dit album.

avatar van gigage
Heel knap hoe het Brian May gitaargeluid wordt benaderd. Dat zal misschien 15 jaar na deze release iets makkelijker zijn, maar toch. Voor de rest is het een enorme tour de Force van de multi instrumentalist destijds. Het komt niet overal uit de verf helaas. Het letterlijk naspelen van bohémien Rhapsody is misschien om aan te tonen hoe knap hij dat kan maar daar blijft het ook in hangen. De track erna Polar Beer is daarentegen geweldig. De van oorsprong early demo wordt vakkundig uitgewerkt en klinkt alsof Queen dat ook zo op plaat had kunnen zetten.
Als Valensia zijn fantasie de vrije loop geeft ontstaan er de mooiste variaties op de bekende songs. Ik vind het daarom één van de leukere Queen tribute albums. Hij is echter geen rock zanger, dus niet alles is raak. Maar ach, een fun listen