Danny Brown - Old (2013)

3. 25 Bucks (3:31)

met Purity Ring

4. Wonderbread (1:58)
  5. Gremlins (2:06)
  6. Dope Fiend Rental (2:55)

met ScHoolboy Q

7. Torture (3:46)
  8. Lonely (2:20)
  9. Clean Up (3:02)
  10. Red 2 Go (3:19)
  11. Side B (Dope Song) (2:37)
  12. Dubstep (2:16)

met Scrufizzer

13. Dip (3:32)
  14. Smokin' & Drinkin' (2:53)
  15. Break It (Go) (3:13)

met A$AP Rocky en Zelooperz

19. Float On (3:31)

met Charli XCX

avatar van Holla
Zin in! 30 September stream, 8 Oktober zijn de fysieke exemplaren uit.

Dip is alvast een van de hardste bangers van het jaar . Kush Coma, Handstand klinken wel okee. Side A is ouderwets hard!

dalexterminate
Toch jammer dat ODB de plaat niet heeft gehaald, wat een puik nummer is dat zeg! De rest vind ik ook tof.

avatar van Delars
Yeaaaah buddyyyyyy

avatar van Holla
Vind ODB maar een belachelijke track eerlijk gezegd... Beat verpest het voor mij gewoon, maar ik denk dat het echt zo'n track is die je of heel erg vet vind of heel erg slecht

nedbed
Ik vind ODB ook een geweldig nummer, al duurde het voor mij ook wel even voor ik die beat ging waarderen. Jammer dat ie er niet op staat dus inderdaad, maar ik heb net als jullie ook gewoon erg veel zin in dit album.

avatar van He$$el_01
Side A (Old) is heel nice, Dip vind ik tot nu toe een stuk minder.

He$$el_01 schreef:
Side A (Old) is heel nice, Dip vind ik tot nu toe een stuk minder.

Vanaf Side B worden het ''crazy weird clubbangers'' volgens A-Track. Side A is meer de Danny Brown van The Hybrid, ook volgens A-Track. Dip behoort tot de tweede groep, en Side A tot de eerste. Ik denk dat er zo voor iedereen wel iets moois tussen staat

avatar van hond racisme
Ben wel eens benieuwd naar hoe "Dubstep" gaat klinken... Hopelijk oké...

morgen

Dit klinkt enorm hard!

Idem! Vooral Dope Friend Rental is tot nu toe

avatar van Holla
Side A net volledig beluisterd, en wat een gigantisch keiharde kant is dat!

avatar van hond racisme
Side B bevat inderdaad tot nu toe enkel trap nummers (met wat 'dubstep', lol.) allemaal knallers tot nu toe.

3 keer achter elkaar beluisterd, dit is gewoon front to back geweldig, damn.

avatar van D-Clutch
5* voor Side A, 4,5* voor Side B.. geweldig album.

Rene1979
Ben benieuwd

avatar van hond racisme
Vandaag zeker zo'n 4/5 keer beluisterd en ik ben niet zo overdonderd als ik misschien wel verwacht had.. Ik vind 19 nummers teveel van het goede, en door de heel herkenbare en unieke stem van Brown over telkens, 10 nummers lang, dezelfde 'stijl' van nummers, vind ik na een tijd toch redelijk vervelend. Ik vind er véél te veel 'fillers' opstaan, en was ik Danny had ik eerder de minimalistische kant van Kanye opgegaan dan 19 nummers, waaronder een paar die bijna hetzelfde klinken en geen enkele meerwaarde geven aan het album, jammer.
Side A & B (de nummers) gaan allebei superhard en zijn beiden mijn favorieten. Ook Dip, Kush Coma, Dope Friend Rental, Torture en Break It zijn echt goede nummers. Voor de rest voelt het jammer genoeg maar 50/50 aan. Zelfs de collab met Purity Ring voelt vrij vreemd aan... Goed album, maar jammer genoeg waren mijn verwachtingen gewoon veel te hoog.

avatar van Holla
Hard album, eerste deel is erg vet. Helaas wordt het naar het einde toe ietsjes minder, maar dat kan de pret niet drukken. Side B begint bangerlijk en blijft zo duren tot het einde. 2 Keiharde sides, waarin Danny Brown laat zien hoe je een goed rapalbum maakt met 2 sides

Dennisami
Is deze plaat ergens in Nederland te bestellen? ik kan het namelijk niet vinden en met verzendskosten uit de vs is het toch weer 27 dollar.

Dennisami schreef:

Staat ie niet op Wow HD?

avatar van bennerd
Met kant A kan ik nog niet veel, al is de track met ScHooljongen Q wel hard. Maar kant B... Verdomme, geniaal! Gaat in hevige rotatie.

avatar van Sound
25 Bucks, Smoking & Drinking en Dip, damn dit vind ik echt de fijnste hip hop tracks van heel 2013.

@hondracisme ik ben het zelden zó oneens met iemand. Mijn god wat ben ik blij dat Danny Brown geen Kanye West is, de meest irritante man in de scene (na de Lil Wayne types dan) IMHO. Oow en naast dat ik West verschrikkelijk vind, vind ik zijn laatste album ook afschuwelijk haha. Ach ja meningen enzo he...

avatar van He$$el_01
bennerd schreef:

Tot nu toe ben ik het ongelofelijk oneens met je.

Precies andersom dus. Maar misschien is het gewoon nog te vroeg voor side B (letterlijk). Dan Torture nog maar eens een keer op repeat.

avatar van bennerd
Torture vind ik echt een van de minste tracks Danny is op z'n best als hij geflipte punk-hop (c) maakt.

avatar van Delars
Torture vind ik echt een van de hardste tracks

avatar van WeztSide
Voorlopig *4, vooral Side A gaat hard bij mij maar Side B is ook erg lekker. Het valt toch weer op hoe gefocust Danny Brown platen maakt, het klinkt alsof er goed over de uitwerking van Old is nagedacht.

Clean Up trouwens

avatar van Holla
Ik wil hem eigenlijk wel kopen nu :O. Ongelofelijk ziek album, bijna 20 tracks en hij blijft gewoon consistent.... Elke track is wel een 6.5 of hoger voor mij, maar 25 Bucks, Side A (Old), The Return, Dip, Dope Fiend Rental, Wonderbread, Way Up Here, Smokin & Drinkin zijn zo ongelofelijk vet! Kan niet echt een keuze maken tussen welke side ik beter vind

Sound schreef:

Man dat heb ik helemaal niet gezegd. Of je Kanye haat of niet doet helemaal niet toe, ik heb het over het feit dat Yeezus minimalistisch is en maar 10 tracks bevat, terwijl Old 19 tracks bevat, waarvan veel in mijn mening onnuttig.

avatar van niels94
Ik heb er bij dit album niet zo'n last van, ik vind het niveau namelijk behoorlijk constant en juist doordat dit album zo duidelijk in twee delen is gesplitst, krijg ik niet het gevoel naar teveel van hetzelfde te luisteren.

Heerlijk hoe Danny Brown los kan gaan en uit de bocht kan vliegen zoals op de tweede helft, maar ook de eerste helft (waarop dat trouwens ook gebeurt) waardeer ik heel erg - omdat hij nog niet genoemd is: Lonely heeft echt een heel toffe beat.

avatar van WeztSide
hond racisme schreef:

Of een album weinig of veel nummers heeft niks te maken met minimalisme en al helemaal niet met Kanye. Ik snap niet hoe je überhaupt bij dat idee komt Volgens mij verwar je Kanye's esthetiek van minimalisme met het inkorten van de tracklist.