menu

At the Close of Every Day - The Sound of Someone Watching Me (2004)

mijn stem
3,76 (17)
17 stemmen

Nederland
Rock
Label: Volkoren

  1. Zalig Zijn de Armen van Geest (1:34)
  2. The Drive-Way (1:47)
  3. The Sound of Someone Watching Me (3:20)
  4. Under the Milky Way (3:55)
  5. Lower World (3:01)
  6. September Grass (6:14)

    met David Eugene Edwards

  7. 40 Years (4:37)
  8. The New Day Revival (3:22)
  9. Hallways (2:55)
  10. The Glory of Ignorance (3:07)
  11. The Jesus Heart (5:56)
  12. The Truth Is Always One Step Behind (3:32)
totale tijdsduur: 43:20
zoeken in:
avatar van Reint
4,5
Ik zag ze live op Flevo en dat was geweldig. Snel heb ik dit album gekocht, vooral omdat het ook met David Eugene Edwards was.
Ik kwam wat bedrogen uit; David speelde alleen op gitaar mee, en ook maar een nummer (slimme marketing, ik neem het ze niet kwalijk). Ook was het drum- en gitaarwerk helemaal niet zo hard als wat ik live heb gezien (op de voorkant kan je Axel zienzitten, hij speelt hier grotendeels akoestisch). Gelukkig kwam ik er halverwege de eerste luisterbeurt achter dat het zo ook prachtig kon zijn. En hier is Minco ten minste te verstaan.
4,5, misschien nog 5.

avatar van jtsterkenburg
3,5
zijn ze zo veel ruiger dan bij live optredens? Wel jammer, want juist de kalmt in atcoed spreekt me erg aan. Ik vind dit overigens niet zo'n mooie plaat. Over het algemeen gaat de speciale live sfeer niet boven de betere uitvoering op de studio albums. Maar misschien moest ik m nog maar es een kans geven.

avatar van Reint
4,5
Ja, ik heb nog geen studioversies gehoord hoor.

Het geluid stond gewoon hard, en het was heel bezwerend, het was niet echt ruig, maar gewoon hard, en er hing een heel mysterieuze sfeer, ook omdat Minco harder sloeg dan hij zong, en zijn pompelende stem aan die sfeer meehielp.

avatar van battersea
4,5
oei wat is dit toch een briljantje! Ik hoor de laatste tijd ook wel het origineel van Under the Milky Way. Ik vind deze mooier... Ja, een uitzonderlijk fraai voorprogrammaatje van de 16 HP notabene.

avatar van Deren Bliksem
3,5
Mooi dit. Doet me ietwat denken aan The National op sommige momenten.

4*

Gast
geplaatst: vandaag om 19:01 uur

geplaatst: vandaag om 19:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.