Hell - Curse and Chapter (2013)

Label: Nuclear Blast

1. Gehennae Incendiis (1:47)
  2. The Age of Nefarious (3:46)
  3. The Disposer Supreme (6:52)
  4. Darkhangel (7:15)
  5. Harbinger of Death (4:55)
  6. End Ov Days (5:33)
  7. Deathsquad (5:14)
  8. Something Wicked This Way Comes (5:09)
  9. Faith Will Fall (3:47)
  10. Land of the Living Dead (4:09)
  11. Deliver Us from Evil (4:45)
  12. A Vespertine Legacy (6:36)
wederom een prachtig album van deze heren

avatar van Edwynn
Op de nieuw Hell staan geen nummers meer die onststaan zijn in de oertijd van de band. Nieuwsgierig of het nivieau van Human Remaids gehandhaafd kan worden.

Edit: toch wel. Deliver Us From Evil en The Disposer Supreme zijn de oudjes die ik in de gauwigheid ontdek.

avatar van crosskip
Heb deze band pas een paar weken geleden ontdekt en was gelijk zeer enthousiast over Human Remains. Net als Edwynn was ik ook zeer benieuwd of ze tegenwoordig nog sterke nummers kunnen schrijven en op eerste gehoor kunnen ze dat zeker. Het album staat weer vol met heerlijke heavy metal met een flinke scheut power metal. Kan zomaar eens jaarlijstmateriaal worden.

avatar van Von Helsing
Ik vind het album een tikkeltje tegenvallen. Misschien moet hij nog groeien maar in eerste instantie is het meer van het zelfde, verpakt in mindere composities. ik heb het idee dat ik constant naar dezelfde rif zit te luisteren.

avatar van Edwynn
Ik draai hem nu voor de tweede keer. Enigszins voel ik wel mee met Von Helsing. Curse And Chapter is een Human Remains part II. Het klinkt allemaal erg lekker en vooral sfeervol, maar het is meer van hetzelfde. Kleine nuanceverschilletjes zijn er wel. Het songmateriaal is een tikkie rechtlijniger, minder grillig en beter meezingbaar.
De gelijkenis met Age Of Aquarious in Age Of Nefarious viel me pas op toen het zinnetje werd uitgesproken. Sowieso hulde voor de dictie van de zanger.

avatar van Dream Theater
Human Remains was voor mij een van de grote verassingen toendertijd van dat jaar,onvervalste heavy metal,uitstekend geproduceerd en prachtige nummers die vertolkd worden door David Bower. Deze charismatische zanger geeft extra glans aan de muziek van Hell waardoor het allemaal een stuk spannender klinkt. Nu dus de nieuwe cd en na enkele malen beluisteren ben ik weer helemaal overdonderd. Ik heb de unlimited editie met extra dvd en deze is gestoken in een prachtige uitklapbare hoes. Het intro Gehennae Incendis brengt je gelijk in de sfeer, lekker creepy alvorens The Age of Nefarious de geluidsboxen uitdendert.Een lekker vet metalnummer,snel,heavy en met een refrein die natuurlijk gelijk blijft hangen dankzij de link met Age of Aquarius. Het lange The Disposer Supreme en Darkhangel zijn te gekke nummers met zwaar baswerk,vet gitaarwerk en weer die geweldige theatrale zang van Bower. Harbringer of Death is mer recht toe raak aan waarna een van mijn favoriete nummers volgt nl. End Ov Days, een snel nummer met Maidenachtige gitaarloopjes. Deathsquad is een instrumentaal nummer, waarna de laatste 5 nummers je gewoon geen moment van rust meer geven,hard,afwisselend en vet klinkende heavy metal nummers. Nee,het is duidelijk, weer een een cd voor mijn jaarlijstje,geweldig gewoon!

avatar van Edwynn
De verrassing is eraf, maar dat betekent niet dat Curse And Chapter géén verslavende plaat is. Dat het minder verrassend is komt alleen maar omdat Human Remains zo verrekte gaaf was. En nog steeds is. De bijzondere combinatie van NWOBHM en de theatrale duivelskunsten is opnieuw om in te lijsten.

Nog altijd doet het decor van Hell mij denken aan Sabbat ten tijde van hun eerste twee albums. Beetje middeleeuws. Gesierd door diverse samples en intermezzo's die thema's als de pest, inquisitie en meer van die zaken uit de 'dark ages' omvatten.

De aparte zang van musicalzanger David Bower is iets de minder traditioneel ingestelde metalluisteraar vast iets om de tanden op stuk te bijten. Voor mensen met een voorliefde voor 80's metal zou zijn gesneer gesneden koek moeten zijn. Heerlijk Brits qua dictie en heerlijk over de top qua performance.

Hell is een unieke band die voorlopig alleen de concurrentie met zichzelf aan hoeft te gaan.

avatar van notsub
Human Remains maakte een hoop los en terecht. Het eigen geluid heeft zo zijn referenties, maar is nog steeds origineel. Deze CD borduurt heerlijk voort op het debuut, maar is net iets toegankelijker en dat doet de muziek goed. Gebleven zijn de duivelse zangkunsten en het zwarte imago. De gitaren klinken weer zoals het hoort en ik hoor weer het opgefokte demonische sfeertje dat Hell zo kenmerkt. Dat ik dit nog niet live heb gezien zit me een beetje dwars.

Fantastische muziek en een goede opvolger van hun debuut. Afwisseling troef!

avatar van jailhouserocker1
Wat een geweldige opvolger van Human Remains is dit toch. Voor mij dé metalband van dit moment . Ik blijf het vreemd vinden dat ze nog steeds niet headlinen. Dit sowieso in de kleinere zalen hier in Nederland maar ook in Engeland blijven ze alleen als voorprogramma actief, snap er niks van. Deze band verdient zoveel meer. Heerlijke metal met Priest en Mercyful Fate/King Diamond als grote inspirators. Ik wacht met smart op de opvolger en hoop nog meer op een headlineshow hier in het land.

avatar van gigage
Het stemgemiddelde doet vermoeden dat de tweede worp van Hell NOG beter is dan de eerste. Eigenlijk is het gewoon het vervolg op Human Remains en luistert ook weer heerlijk weg. De songstructuren, de theatrale zang, de onderwerpen, het gitaarwerk en ga zo maar door, borduren verder op het beekje dat in de jaren 80 al ontsprong en voorzichtig werd bevaren om uiteindelijk glorieus via de Styx aan het verdoemde moeras nog een hoofdstuk toe te voegen. U begrijpt het al, het is één groot theatraal melodieus metal spektakel waarvoor het doek wat mij betreft nog niet voor hoeft te vallen.
Een vervolg kan de drietand uit het logo wel eer aandoen maar wat de status is daarvan moet ik nog opzoeken.

avatar van Lau1986
Een erg leuk album. Toch vind ik de vorige plaat net wat beter. De band weet echter het niveau moeiteloos door te zetten. Het klinkt allemaal lekker theatraal en groots waarbij er vooral uitspringt, op een fijne positieve manier.