Wilson Pickett - The Exciting Wilson Pickett (1966)

Soul
Label: Atlantic

1. Land of 1000 Dances (2:25)
  2. Something You Got (2:56)
  3. 634-5789 (Soulsville, U.S.A.) (2:58)
  4. Barefootin' (2:21)
  5. Mercy Mercy (2:28)
  6. You're So Fine (2:36)
  7. In the Midnight Hour (2:31)
  8. Ninety-Nine and a Half (Won't Do) (2:31)
  9. Danger Zone (2:08)
  10. I'm Drifting (2:45)
  11. It's All Over (2:21)
  12. She's So Good to Me (2:16)
avatar van sq
sq
Ja, bekend van de hits. En als ik dit album als LP tegenkom voor een leuke prijs (kansloos lijkt me) neem ik m zeker mee, met zo´n nostalgische hoes.

Maar muzikaal vind ik het maar net gemiddeld. Hoewel het wel aardig is om eens wat meer te horen van deze soul-pionier vind ik de hits namelijk wel het beste van het album. De rest voegt voor mij weinig toe, precies zoals je dat wel vaker had met albums uit de beginperiode van de popmuziek. Gedegen sound, en het wordt nergens echt beroerd, maar geen te ontdekken juweeltjes op deze.

avatar van Reijersen
De rauwe, ruwe, stampende soul die je van Pickett gewend bent. Hier staat het fantastische Land of 1000 Dances op.

Land of 1000 Dances – veel swingender en aanstekelijker dan dit krijg je het bijna niet. Meezingen is geoorloofd natuurlijk
Something You Got – die rauwe stem van Wilson doet een hoop, en dat swingt het er ook nog bij
634-5789 – door heel veel mensen uitgevoerd. Deze versie is alleraardigst
Barefootin’ – swingt weer lekker door. Dit past heel goed bij Pickett.
Mercy Mercy – ook al veel gedaan en zijn versie valt niet per se op
You’re So Fine – hij laat zijn stem weer lekker raspen
In the Midnight Hour – een wereldhit en dat mag ook wel met die swing, energie en hoog gehalte van herkenbaarheid
Ninety-Nine and One-Half (Won’t Do) – grooved het allemaal prima door
Danger Zone – wat rustiger en lekker gezongen
I’m Drifting – pakt het tempo en de swing weer lekker op
It’s All Over – een ballad van de hand van Wilson
She’s So Good To Me – de heupjes mogen aan het einde nog even los