I've Got the Bullets - I've Got the Bullets (1986)

Label: CBS

1. Nighttrain (4:22)
  2. Look 'round (4:13)
  3. I Can't Tell (5:32)
  4. Mistery Man (4:00)
  5. It Should Have Been Me (4:30)
  6. Love and Honesty (4:15)
  7. In the Middle of the Night (3:50)
  8. Sailing (Close to the Wind) (4:58)
  9. If That Ain't Love (3:42)
avatar van sq
sq
Eindelijk deze dan op de site geplaatst, omdat er tot nu toe geen goed plaatje van de cover op het internet was te krijgen. Onbegrijpelijk bij zo´n mooie hoes. Mooie plaat ook. Ik zag ze 4 keer live en ben nog steeds fan van Frederique Spigt.

avatar van Janz
Idd prachtige hoes.
Ik kan me voorstellen dat nrs als Nighttrain en Mistery Man live een spektakel waren. Op plaat helaas net iets te glad. Typische jaren 80 produktie.

avatar van sq
sq
Janz schreef:
te glad. Typische jaren 80 produktie.

Eens. Ik denk dat ik er zonder de herinneringen geen 4.0 voor had gegeven.

Ik denk dat ik nog gul ben met mijn beoordeling want dit album heeft de tijd inderdaad niet overleefd. Het is dat ik Fré een warm hart toedraag maar als ik dan toch moet kiezen doe mij dan maar haar project dat hierna kwam: A Girl Called Johnny.

avatar van thebestfreaks
Tja, ik hou mijn stem voor mezelf, want het is niets anders dan een herinnering ...
Dan maar weer haar heerlijke later werk !

avatar van edje1969
Ik was 17 en zwaar onder de indruk van dame Spigt en collega bandleden. Favoriet is Nighttrain. Heel mooi is I Can't Tell. Kippevel is misschien wat overdreven maar dit nummer maakte wel dat ik het album later bij Fonos ook op cd heb gekocht. Andere aanbeveling is Love And Honesty. Op plaat al zo mooi en jammer dat ik dit niet live heb mogen meemaken.

Parlotones
aERodynamIC schreef:
https://www.youtube.com/watch?v=T-zf6ia9ccY Bedoel je deze.?

Niet echt Fré toch

Nee, deze.

Parlotones
aERodynamIC schreef:

Niet echt Fré toch

Nee, deze.

Ben niet zo'n Fré Spigt kenner sorry.

Ik heb de aantrekkingskracht van deze groep nooit begrepen en vind de muziek ook te weinig aansprekend, de leadsingle doet mij helemaal niets. Idd wel een mooie hoes.

avatar van Arjan Hut
Tegen AOR-aanschurkende poprockplaat, met een typische productie voor mid-jaren 80. Daar hou ik toevallig wel van. Fré Spigt heeft een dijk van een stem, de liedjes liggen lekker in het gehoor.