Ilse DeLange - After the Hurricane (2013)

Alternatieve titel: Greatest Hits & More

Pop / Country
Label: Universal

1. I'm Not So Tough (4:31)
  2. World of Hurt (3:59)
  3. Livin' on Love (4:32)
  4. I Still Cry (4:38)
  5. The Great Escape (4:00)
  6. The Lonely One (3:48)
  7. So Incredible (2:58)
  8. Miracle (4:30)
  9. Puzzle Me (3:46)
  10. We're Alright (3:55)
  11. Next to Me (3:54)
  12. Carousel (3:40)
  13. Hurricane (3:47)
  14. Winter of Love (3:55)
  15. We Are One (4:04)
  16. Blue Bittersweet (4:30)
  17. Turn Around (4:11)
  18. When It's You (3:51)
  19. I'll Know (3:44)
Toch is er wel degelijk een goede reden om dit verzamelalbum uit te brengen: het is de eerste op dubbel 180 gram vinyl. In een mooie uitgave uitgebracht door Music On Vinyl. Wat ook goed is hieraan dat alles op chronologische volgorde staat en dat er een goede songselectie is gemaakt, hoewel er altijd discussie mogelijk is. Grappig is dat ze aardig de scores hier op Musicmeter volgen: nummers van het laagst gewaardeerde album staan er niet op en meestal de nummers met de meeste 'vinkjes' - de favorieten - per album. Die van mij zijn de eerste twee (van haar sterke debuutalbum), Livin' On Love, the Lovely One, Miracle, Hurricane & I'll Know.
En zo heb je op dubbel LP een prima overzicht van de muziek van Ilse DeLange, met veel (erg) goede songs en een enkel aardig of matig nummer.

avatar van tbouwh
Misschien niet nodig, maar wel lekker: een verzamelaar met de grootste hits van de Lange, aangevuld met wat nieuw materiaal ( dat ik overigens niet erg bijzonder vind; Blue Bittersweet is maar zo zo ).
De stem van Ilse blijft aangenaam om naar te luisteren, maar af en toe wordt het bij 19 nummers wat saai en de nummers zijn niet allemaal even sterk.
Desondanks herbergt deze verzamelaar een aantal prima nummers, waaronder Winter of Love, The Great Escape, So Incredible, Next to me en Hurricane.
Daarom een zeer ruime voldoende.