Slaughter - Stick It to Ya (1990)

Label: Chrysalis

1. Eye to Eye (3:59)
  2. Burnin' Bridges (4:06)
  3. Up All Night (4:18)
  4. Spend My Life (3:21)
  5. Thinking of June (1:05)
  6. She Wants More (3:54)
  7. Fly to the Angels (5:06)
  8. Mad About You (4:09)
  9. That's Not Enough (3:27)
  10. You Are the One (3:56)
  11. Gave Me Your Heart (3:51)
  12. Desperately (3:35)
  13. Loaded Gun (4:18)
  14. Fly to the Angels [Acoustic Version] (3:22)
  15. Wignin' It (1:11)
avatar van HiLL
Is dit niet de juiste hoes?

een klikje meer dichterbij RSI

DutchViking
Je hebt gelijk, HiLL. Ik had de twee hoezen (van dit album en Stick it Live, ze lijken ook zo veel op elkaar ) abusievelijk verwisseld. Ik heb de correcte zojuist verstuurd.

avatar van vielip
Lekker debuut! Niet al te ingewikkeld doen maar gewoon lekkere feelgood rock & roll maken. Daarin slagen ze prima! Latere albums haalden het lang niet bij dit debuut overigens.
De zang van Mark Slaughter (voorheen Vinnie Vincent Invasion) moet je liggen. Ik stoor me er in ieder geval niet aan.

avatar van sinkthepink
Lekkere band wel, eerlijk gezecht ontstijgen de meeste nummers niet de middelmaat, met uitzondering van die op "Fear No Evil" waarvan ik de nummers wat volwassener vind overkomen. De zang komt soms wat kinderlijk over, toch mag hem wel graag horen altijd.

Maar het blijven lekkere no nonsense platen waar best op gerockt wordt zo nu en dan.

avatar van vielip
Ik verhoog naar 4*. Heb 'm laatst nog weer eens gedraaid en vond het toch wel verrekte lekker klinken allemaal. De nummers hebben een prettige 'feelgood' vibe. Zoals eerder vermeldt; niet te moeilijk doen maar gewoon lekker, vrolijke rockmuziek maken. Niks mis mee zo op z'n tijd!

avatar van Kronos
Niet alleen Mark Slaughter maar ook Dana Strum zat voorheen bij het uit elkaar gevallen Vinnie Vincent Invasion. Dit album evenaart dat niet maar heeft zeker ook kwaliteiten. De stijl is eerder die van AC/DC, meer rechttoe rechtaan, minder ruimte voor waanzinnige solo's. Toch was het nog een aardige troost destijds om het leed wat te verzachten.

Lijkt Skid Row wel.

avatar van vielip
Leg eens uit als je wilt...ik vind beide totaal niet te vergelijken namelijk.

avatar van Faalhaas
Het zit hem denk ik in de rauwe strot van beide zangers, qua klank en intonatie hoor ik de nodige overeenkomsten. Maar ook qua muziek hoor ik wel wat gelijkenissen, tikje sleazy en vuig maar tegelijkertijd nog radiovriendelijk genoeg voor een groter publiek. Zal ook de tijdsgeest zijn natuurlijk, deze sound was toen populair.

Even ter verduidelijking: ik heb het wel over de glam/hairmetal sound zoals op het Skid Row debuut. Op Slave To The Grind lieten ze al een harder geluid horen.

Faalhaas schreef:

Even ter verduidelijking: ik heb het wel over de glam sound zoals op het Skid Row debuut. Op Slave To The Grind lieten ze al een harder geluid horen.

Klopt inderdaad. Hun debuut ligt wel een beetje in het straatje van Slaughter. Al vind ik toch wel dat de twin gitaar aanpak van Skid Row dan weer een verschil is.

vielip schreef:
Klopt inderdaad. Hun debuut ligt wel een beetje in het straatje van Slaughter.

Andersom dan. Skid Rows debuut kwam een jaar eerder uit.

vielip schreef:

Dat verschil hoor ik dan weer niet haha. Ik hoor genoeg gitaarpartijen die elkaar mooi aanvullen en Slaughter had een zanger/gitarist en een gitarist toch?

avatar van vielip
Af en toe speelde hij wel wat slaggitaar ja maar volgens mij niet echt de moeite waard.