One Direction - Midnight Memories (2013)

Label: Syco

1. Best Song Ever (3:22)
  2. Story of My Life (3:05)
  3. Diana (2:55)
  4. Midnight Memories (2:50)
  5. You & I (3:10)
  6. Don't Forget Where You Belong (3:01)
  7. Strong (2:52)
  8. Happily (2:36)
  9. Right Now (3:32)
  10. Little Black Dress (3:45)
  11. Through the Dark (2:59)
  12. Something Great (3:15)
  13. Little White Lies (3:22)
  14. Better Than Words (3:07)
  15. Why Don't We Go There * (2:54)
  16. Does He Know * (2:59)
  17. Alive * (2:41)
  18. Half a Heart * (3:09)
  19. One Way or Another (Teenage Kicks) * (2:39)
  20. Little Things [Live] * (3:47)
  21. Best Song Ever [Kat Krazy Remix] * (3:06)
avatar van Tha)Sven
Leuk, weer een nieuw album van deze onderschatte band. Ik ben blij dat de opvolger dan hun sterke 2e plaat niet zo lang op zich liet wachten. We kunnen weer een hoop mooie singles tegemoet zien.
Veel korte nummers dus qua thematiek verwacht ik gelukkig ook voldoende afwisseling.

avatar van hond racisme
Yes! 3 albums op korter dan 3 jaar tijd. Super. Deze band wilt duidelijk hun fans niet teleurstellen en brengt daardoor maar zoveel mogelijk albums uit. Hun vorige twee waren geniaal. Hopen dat deze even goed wordt, maar ik verwacht is dat geen probleem. PS: Harry is de knapste.

Hunter
Schijnt dat ze op dit album de politiek aansnijden, Putin en de Arabische Lente. Hulde voor deze jongens. Van wat ik gehoord heb van de vorige platen kunnen ze ook aardig tekstschrijven!

avatar van NewYorkCityLight
Zijn dit nu drie sarcastische berichten achter elkaar of...?

Jav-
Laten we het alsjeblieft hopen.

avatar van Rudi S
Gelukkig zijn er ook nog bonustracks.

Jammer van die mislukte humor hier.

Het album is een week voor de release uitgelekt en ik heb al een aantal tracks gehoord en ik ben positief verrast. Prima dat je deze jongens en hun muziek niet serieus neemt, maar bespaar je aub de moeite om hier je zogenaamde recensie te geven, enorm irritant.

avatar van musicman13
Het is niet eerlijk om de jongens op muzikaal niveau te beoordelen. Ik ben ook van mening dat One Direction een van de weinige echte talentvolle popartiesten van het moment zijn, op commercieel niveau dan.

Ja het is tiener muziek, althans die doelgroep luistert er het meest naar, maar op dit album is er al zeker vooruitgang geboekt.

Midnight Memories is een van de meest fijne ongenuanceerde albums van het jaar en de jongens proberen duidelijk te laten merken dat ze zich ontwikkelen door bijvoorbeeld mee te schrijven. Het is een prima pop plaat die lekker wegluistert en als men niet op zoek gaat naar diepgang, verrassende twists of vernieuwende/baanbrekende nummers/momenten zitten ze fout.

Al met al heeft One Direction dus een prima plaat afgeleverd en ik ben verrast dat ik hem nog steeds op zet. Het is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het tweede album, dat echt vreselijk was.

*3,5

musicman13 schreef:
Het is niet eerlijk om de jongens op muzikaal niveau te beoordelen.

Waar moet ik ze dan op beoordelen? Op hoe hot ze wel niet zijn? Het blijft wel MusicMeter he..

avatar van Edwynn
Ikzelf geef altijd hoge cijfers als de doosjes van de cd's een beetje lekker open en dicht gaan.

Gloeilamp schreef:

nou ik bedoel eigenlijk dat je ze niet moet beoordelen op 'hoger' muzikaal niveau. De meeste gebruikers hier zijn zo negatief over pop muziek omdat het niet als in rainbows klinkt.

Voor het genre waar zij in zitten hebben ze een degelijk, goed album uitgebracht.

musicman13 schreef:

Ik kan best enthousiast zijn over popmuziek hoor, ik ben nu erg onder de indruk van Sky Ferreira bijvoorbeeld. Ik beoordeel alle albums hetzelfde, en omdat dit One Direction is ga ik echt niet milder of strenger zijn. Dat slaat gewoon echt nergens op.

Gloeilamp schreef:

ok daar geef ik je gelijk in. En Sky neigt meer richting naar indie-pop.

musicman13 schreef:

ok daar geef ik je gelijk in. En Sky neigt meer richting naar indie-pop.

Hoe het precies heet zal mij een worst zijn. Dat het popmuziek is staat buiten kijf.

Gloeilamp schreef:

je noemt het zelf popmuziek....

avatar van Mitsiooh
Heb al veel positieve recensies gelezen, dus ben oprecht benieuwd naar dit album.
Ik word wel een beetje moe van het meteen 'O, One Direction...kutmuziek...ja, want het is een boyband'. Zulke bullshit redenaties.
Ik zal binnenkort maar eens kijken of al die recensies kloppen

avatar van Emile93
5 stemmen en een gemiddelde van 4,20 :O

avatar van Emile93
De eerste helft van het (deluxe) album is zeer sterk. Al moet ik zeggen dat ik een behoorlijke hekel heb aan Best Song Ever.

Bij Little White Lies begint het wat minder te worden. Het is een soort dubstepnummer maar saai en niet boeiend. Ook Better Than Words is een nietszeggend nummer.

Van de bonusnummers is Alive erg lekker en Half A Heart erg mooi. Daar staat tegenover dat Why Don't We Go There en Does He Know echte opvullers zijn...

Al met al een oké album met hoogte- en dieptepunten

Deranged
Ik vind deze groep racistisch want de bandnaam doet me denken aan nazisme.

avatar van Edwynn
Een titel als "Don't Forget Where You Belong" laat wat dat betreeft ook niets te wensen over.......
.....

Deranged
Ik zeg boycot in Nederland. Het kan aanstootgevend zijn voor mensen en dat is zielig.

avatar van wilbur
Deranged schreef:
Ik vind deze groep racistisch want de bandnaam doet me denken aan nazisme.

Ik ben vast heel dom maar kan je dat ook uitleggen?

Deranged
Nou, liever niet eigenlijk.

Lijkt me niet heel gepast op dit platform.

Laat staan op dit delicate moment van de dag.

Maar je moet het dus ongeveer zo zien:

Eén .. één .. één ..

Snapte.

beatcluster
Wat een belachelijk hoog gemiddelde zeg

beatcluster schreef:
Wat een belachelijk hoog gemiddelde zeg

Tja, de fans stemmen als eerste. En verder zijn er nog weinig users aan dit album begonnen.

avatar van Rudi S
Of het is gewoon een geweldig album

avatar van kobe bryant fan
Rudi S schreef:
Of het is gewoon een geweldig album

Toegegeven Story of My Life klinkt toch al een pak beter dan een gedrocht zoals Best Song Ever.
Al blijft het allemaal plat, simpel en voorspelbaar.

kobe bryant fan schreef:

Al blijft het allemaal plat, simpel en voorspelbaar.

Klopt, maar ik kan me toch niet zo storen aan One Direction. Dit weekend Sinterklaas gevierd bij mijn nichtje, en die kreeg dit album. Ik heb een paar nummers gehoord en het viel me eigenlijk heel erg mee.

Natuurlijk is One Direction zo voorspelbaar als wat, de instrumentatie is goed en klinkt stukken leuker dan het merendeel van de muziek uit de hitlijsten. Verder kunnen al deze jongens zingen, dat valt niet te ontkennen en dat is ook het geval bij Justin Bieber bijvoorbeeld. Of het je smaak is is natuurlijk een ander geval. Dit is niet mijn muziek maar ik kan het best begrijpen dat One Direction overal zo in de smaak valt.

avatar van Supersid
Vorige twee albums hopeloos verloren in het 2*-moeras, nu plots dik 4*: dit moet een absoluut meesterwerk zijn

avatar van adri1982
Sorry, dit is behoorlijk slecht. 'Best song ever' . Lijkt meer op grootheidswaan, vindt ik). 1,5 ster, en meer geef ik er niet voor.