menu

broeder Dieleman - Klein Zieltje (2013)

mijn stem
3,86 (7)
7 stemmen

Nederland
Roots
Label: Snowstar

  1. Klein Zieltje (4:15)
  2. Men Hoort in Deze Slechte Tijd (3:38)
  3. Land van Verandering (4:59)
  4. Dankt Dankt (4:15)
totale tijdsduur: 17:07
zoeken in:
avatar van JoostBo
3,5
Broeder Dieleman trok vorig jaar de aandacht met zijn album Alles is IJdelheid. Dit jaar wordt dat album opnieuw uitgebracht op het label Snowstar, samen met de EP Klein Zieltje.

De A-kant van deze EP bevat twee oude Zeeuwse volksliedjes: Klein Zieltje en Men Hoort in Deze Slechte Tijd. Geen luchtige kost, maar liedjes die gruizig, dreigend en zwaar klinken. Dieleman laat hier een wat zwaardere indruk achter ten opzichte van zijn debuutalbum.

Op kant B is Dankt Dankt een instrumentaal nummer en Land van Verandering het titelnummer van een documentaire over West Zeeuws-Vlaanderen dat vorige maand in premiere ging op het filmfestival van Vlissingen.

avatar van Ducoz
4,0
Ik heb de videoclip bij Klein Zieltje bijgevoegd. Aparte clip.
broeder Dieleman - Klein Zieltje (Official Video) - YouTube

Gast
geplaatst: vandaag om 15:13 uur

geplaatst: vandaag om 15:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.