Rose McDowall - Cut with the Cake Knife (2004)

1 stem

Label: Bad Fairy

1. Tibet (3:15)
  2. Sunboy (3:40)
  3. Wings of Heaven (3:18)
  4. Sixty Cowboys (3:22)
  5. On the Sun (4:16)
  6. Cut with the Cake Knife (3:56)
  7. Crystal Nights (2:56)
  8. Soldier (2:13)
  9. So Vicious (3:27)
avatar van E-Clect-Eddy
Een solo album van de Schotse Rose McDowall wel bekend van Strawberry Switchblade (1985) en de hit Since Yesterday. Een nummer van dat album uit 1985, Cut with the Cake Knife komt hier nog eens voorbij in een versie met meer drukke beats, wordt er niet echt beter van.

In 1988 had ze nog een single uitgebracht, een cover van Don't Fear The Reaper, maar daarna werd het stil. Volgens Discogs heeft ze nog veel achtergrond vocalen gedaan voor veel alternatieve acts zoals: Coil, Current 93, Death in June, Felt maar dus weinig eigen werk uitgebracht. Op het Night School label is dit jaar nog een 4 track demo uit 1982 van Strawberry Switchblade uitgebracht, die ik nog niet beluisterd heb, maar zal waarschijnlijk niet beter zijn dan het album dat 3 jaar later volgde.

Dit album klinkt alsof het gemaakt is zo 1985-1988 en is waarschijnlijk op de plank blijven liggen, kan me voorstellen dat er weinig interesse zal zijn geweest van labels voor deze huisvlijt. Het klinkt allemaal heel bekend, vooral die stem maar het is het allemaal net niet. Een goede producer ontbreekt en een tweede stem, die van haar maatje Jill Bryson uit Strawberry Switchblade.