Ik ben hier voor Since Yesterday en dat vind ik 100% zoiets dat ik in de 1980s hoorde op de antieke transistorradio van mijn vader. Aftastend naar de verre grenzen die je met de AM frequentie kon halen uit een ver land, vol met ruis en piep, of er iets anders te ontdekken viel uit dat onbekende gebied, dat wij niet kenden. We probeerde het wieltje zo nauwkeurig mogelijk af te stellen, het raam te openen en de antenne helemaal uit te klappen, dat was millimeterwerk. En dan hoorde ik dit soort nummers in hele lage bit-rates, en ik denk, dat ik dat zo nog wat beter vind klinken. Wat voor de één nostalgisch gevoel is met de krakende pick-up naald, zo verhoogt lage geluidkwaliteit bij zo'n liedje als dit mijn luistergenot en mijn herinneringen aan die tijd.
zijn dit eendagsvliegen? misschien is het betere woord one-trick-pony's. Ik ga het eventjes diplomatiek samenvatten dat ik de rest van album geen filler vind, maar dat de andere nummers niet in de buurt komen van een nummer ALS Since Yesterday. En dat heb ik altijd al merkwaardig gevonden, want hoe is het mogelijk, dat je wél een nummer zoals dat kunt bedenken en daarna nimmer meer. Was het een 'fluke'?? En dan voor degenen die nu zullen gaan beweren, dat ik het allemaal nogmaals een kans moet geven, we zien toch duidelijk dat ze vanzelf zijn verdwenen en niets meer hun prijsnummer evenaarde? Met de meiden van Switchblade hoeven we geen medelijden te hebben, want zo heb ik begrepen, waren ze razendpopulair in Japan.
Ik heb op deze manier stapels platen beluisterd waarop ik echt maar >>>1<<< nummer heel waanzinnig goed vond en dan de rest van het album tegenviel. Zal ik er eens een paar noemen? kajagoogoo, P.hd met Jim Diamond, Melissa Manchester, Wax, Timmy T, Jane Wiedlin, Scirtti Politti, the Lover Speaks, Gavin Christopher, Vacuum, LIO, Nick Kamen, Rozalla, Liza Minnelli, Robbie Nevil, Toni Basil, Sherry Kean, Scarlet Fantastic, Republica....
waarbij het me onmogelijk leek dat ze niet minimaal één nummer konden maken die daarbij in de buurt kon komen. Nu ontdekte ik vele jaren later, dat in enkele gevallen van de artiesten hierboven genoemd, hun prijsnummer een cover bleek of het te zijn geschreven door een getalenteerde liedjesschrijver. Zo is "each time you break my heart" geschreven door Madonna en dan merk je het verschil duidelijk dat wanneer ze zelf de overige liedjes moeten bedenken dat het niet overeenkomt met de rest. Te lang verhaal beëindigd met een best voorbeeld;
Toen bijvoorbeeld Undercover goed scoorde met "baker street" en "slip away" nam ik aan dat hun album onmogelijk kon tegenvallen, hun prijsnummers haalden de hoogste posities in diverse landen en waren geweldig goed verbouwde covers van bekende en minder bekende hits, dus niet zomaar eventjes "I will survive", maar dan luister ik de rest van hun bijbehorende plaat en dan lijkt het alsof ze plotsklaps alles zijn verleerd, van Undercover hoor je verder ook niets meer, pats boem het is over, hoe kan dat dan?