Sophie Ellis-Bextor - Wanderlust (2014)

Label: EBGB's

1. Birth of an Empire (3:48)
  2. Until the Stars Collide (3:39)
  3. Runaway Daydreamer (4:00)
  4. The Deer & the Wolf (3:54)
  5. Young Blood (4:28)
  6. Interlude (2:23)
  7. 13 Little Dolls (3:32)
  8. Wrong Side of the Sun (3:50)
  9. Love Is a Camera (4:13)
  10. Cry to the Beat of the Band (3:38)
  11. When the Storm Has Blown Over (3:31)
  12. The Deer & the Wolf (Role Reversal) * (3:43)
  13. Cry to the Beat of the Band (Break Up) * (4:41)
  14. Wrong Side of the Sun (Phoenix Rising) * (3:43)
  15. Runaway Daydreamer (Secret) * (4:25)
  16. Young Blood (Kick It) * (6:43)
  17. Wandermix [Continuous Mix] * (23:16)
Rudi1984
De hoes is alvast weer prachtig!

avatar van NewYorkCityLight
En dat is het nummer 'Young Blood' ook! Wellicht haar beste track tot nu toe. De 'knik' in haar stem bij de laatste 'young blood' vind ik echt heel mooi. Blijft een bijzondere zangeres, dit is weer heel anders dan haar vorige stijl. Aan het nummer te horen wordt dit meer indie-pop dan de dancemuziek van vroeger.
Ik kijk er alvast naar uit

beatcluster
Ik kijk er ook erg naar uit, ook een mooie hoes inderdaad!

avatar van Emile93
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Ik las het bericht van dat dit album uitkwam zojuist op Facebook! OW WAT HEB IK HIER ZIN IN!!!!!!!
Young Blood is echt prachtig. Ik luisterde het zojuist voor het eerst en kreeg overal kippenvel! Wauw!
En inderdaad een mooie albumhoes

avatar van Emile93
Nog iets minder dan een maandje!!! Kan niet wachten!!

Ben benieuwd. Het wordt absoluut een ander album dan ze hiervoor heeft gemaakt. Geen dance meer maar "serieuze muziek". Ben benieuwd!Music That Starts Your Day!

Heerlijk album!

Vooral Young Blood en Love is A Camera bevallen na de eerste luisterbeurt goed. Denk wel dat het album een paar keer beluisterd moet worden, willen de nummers echt allemaal op zijn plaats vallen

Sophie Ellis-Bextor staat in mijn geheugen gegrift met Murder on the Dancefloor, nog steeds een verfrissende pop single die blijft opvallen door haar 'deftige' uitspraak.
Het album was aardig maar verveelde me snel en wat daarna kwam wist me eigenlijk maar zelden te boeien.

En nu is daar Wanderlust die ze samen met Ed Harcourt gemaakt heeft. Tingeling, dan gaat het belletje rinkelen bij mij want Ed heb ik hoog zitten en heeft me zelden teleurgesteld.
Single Young Blood deed al vermoeden dat dit wel eens wat anders zou kunnen worden en dat blijkt dan ook.
Wanderlust staat boordevol zoetige, alternatieve popliedjes zoals ook The Magic Theatre die maakt (alhoewel ik die wat 'sprookjesachtiger' vind).
Het klinkt allemaal volwassener en vrij ontspannen en de strijkers doen hier goede zaken.

Ik heb wel een zwak voor dit soort zoetigheid maar let wel op: het is niet van de tandglazuur brekende soort; eerder lieflijk met toch wat stevige bites waar nodig.
Sophie lijkt op dit album een perfecte balans te hebben gevonden waarop alles op z'n plaats lijkt te vallen. Dit had ze misschien al veel eerder moeten doen.

Niet voor iedereen weggelegd maar voor wie af en toe niet vies is van de betere pop is dit zeker een aanrader.

avatar van thetinderstick
Young Blood is een prachtig nummer! Het doet me ergens een beetje denken aan een Engelse Lana Del Rey..

aERodynamIC schreef:

Prachtige review! Helemaal mee eens!

Prachtig album! 'Young Blood' en 'Birth Of An Empire', 2 nummers die al eerder te horen waren, blijven erg sterk. Het eerste vanwege de tristesse en de eenvoud, het ander vanwege het episch en exotisch geluid. 'The Deer And The Wolf' is het meest Theaudience-achtig, wat ik zeker kan pruimen. 'Runaway Daydreamer' is nogal suikerig en vederlicht, maar o zo mooi gezongen/gearticuleerd. Sophie's stem is altijd al een unicum geweest en dit album toont dat nog eens des te meer. Die laatste opzwepende minuut van 'Love Is A Camera' nodigt uit om te dansen, terwijl mijn favoriet nummer 'Wrong Side Of The Sun' eerder aanzet tot mijmeren. Enkel bij het gewaagde rock-achtige '13 Little Dolls' heb ik nog twijfels, maar het blijft te interessant om te skippen.

4,5/5

Geen enkel album van Sophie kan je echt 'slecht' noemen, maar 'Wanderlust' vind ik weer een stap vooruit in vergelijking met 'Make A Scene'.

avatar van NewYorkCityLight
Sophie Ellis-Bextor heb ik altijd een interessante zangeres gevonden. Ik was het bijna vergeten maar de inspiratie van mijn username heb ik zelfs van één van haar nummers gehaald. 'New York City Lights' staat op het album 'Trip the Light Fantastic', wat nog steeds haar beste album is en leuker dan dat album kan pop eigenlijk niet.
Dit album is heel wat anders dan haar andere werk. Vind ik het leuk? Nee, niet echt. Ik vind het niet slecht maar het is wel erg wennen. Alles lijkt zo op elkaar. 'Young Blood' vond ik een stuk leuker in de demo versie. '13 Little Dolls' valt vooral op vanwege het psychotische deuntje. Maar behalve psychotisch is het vooral ook nerveus makend.

Opvallend eigenlijk hoe Sophie één leuk album heeft gemaakt en ik haar toch zo hoog in het vaandel heb staan. Ik denk dat het haar verschijning is en haar koude manier van zingen. Hoe dan ook, deze verandering in stijl heeft haar geen windeieren gelegd want het album is vanavond binnengekomen op #4 in Engeland, haar hoogste chartpositie sinds haar eerste album. Ik gun het haar nog steeds, natuurlijk. En misschien dat ik dit mettertijd ook ga waarderen.

avatar van AstroStart
Eén van de eerste artiesten waar ik helemaal fan van was. 'Read My Lips' helemaal grijsgedraaid (en ik kan ieder liedje nog zo meezingen), 'Shoot From The Hip' was natuurlijk een must-buy (alhoewel wel minder dan de eerste plaat) en 'Trip The Light Fantastic' blijft het leukste album.

Daarna haar uit het oog verloren. Mijn muziekstijl rijpte verder, en eigenlijk per toeval zag ik Wanderlust plotseling opduiken.

Ik herken hier en daar een vleugje van 'theaudience', alhoewel de stem van Sophie ontzettend is gegroeid in 16 jaar tijd. Mooie popliedjes met hier en daar een uitblinker. Instrumentaal ook zeker goed. Een topper? Dat kan ik nu nog niet zeggen, daarvoor moet ik het nog even wat vaker luisteren.

beatcluster
Wanderlust is naar mijn mening zeker Sophie's beste album tot nu toe. Ik ben erg blij dat ze deze richting is ingeslagen, het past perfect bij haar.
Ik snap echter niet dat Runaway Daydreamer de nieuwe single is geworden, nummers als The Deer & The Wolf en Cry to the Beat of the Band zouden veel meer potentie hebben.

avatar van NewYorkCityLight
En dan plotseling valt het kwartje. Dit album weet een prachtige sfeer neer te zetten. De koude, afstandelijke sfeer waarmee Sophie altijd zingt past perfect bij de Oost-Europees klinkende productie van deze nummers. Het duurde even om door de bombast aan geluid een identiteit te ontdekken in de afzonderlijke tracks maar ik moet nu bekennen dat ik dit album zeker ben gaan leren waarderen. Sterker nog, de bombastische nummers zijn de hoogtepunten. 'Birth of an Empire' is een prachtige opener en 'Until the Stars Collide' had geen slechte tweede singlekeuze geweest.

Jammer dat 'Runaway Dreamer' de nieuwe single is geworden want qua tempo lijkt het nogal op eerste single 'Young Blood'. Ze had, om nieuwe luisteraars te lokken, juist met iets anders moeten komen. Daarbij vind ik 'Runaway Dreamer' ook nog eens het minste nummer van het album maar dat is een persoonlijk iets.

'13 Little Dolls' is de meest opvallende track op dit album. Eerst vond ik het verschrikkelijk maar het nummer weet me toch te grijpen. Eerder noemde ik het nummer psychotisch. Als je naar de tekst luistert blijkt dat dit ook juist is hoe het nummer hoort te klinken.
'Love Is a Camera' en 'Cry to the Beat of the Band' zijn nog twee nummers die tot de besten van dit album behoren.

Ik ben om. Ik ben nog steeds van mening dat 'Trip the Light' haar beste album is maar haar popdance periode ligt duidelijk achter haar. Ik kan alleen maar hopen dat ze zich nog verder gaat ontwikkelen en dat haar volgende album er ook weer eentje zal zijn die mij uitdaagt om er goed voor te gaan zitten en van alles te ontdekkken.

avatar van NewYorkCityLight
De video voor de derde single 'Love Is a Camera' is inmiddels uit en ik durf wel te zeggen dat het haar mooiste video tot nu toe is.

avatar van Emile93
Ja ben ik inderdaad helemaal met je eens! Echt een superclip voor het nummer

avatar van Rinus
Vind dit tot nu toe het beste album van haar. Mooie productie, goed in elkaar geschroefde nummers, gevarieerd, met soms een oosters sausje eroverheen. Dit soort muziek gaat haar erg goed af. Het klinkt ook alemaal heel erg volwassen.

avatar van Waste Management
''Young Blood'', ''Love Is a Camera'' en ''13 Little Dolls'' zijn mijn favorieten

Rudi1984
Mooi, de volgende komt er al weer aan! Als hij ook maar een beetje in de buurt komt van Wanderlust wordt het weer genieten.

avatar van Waste Management
'Love Is a Camera' is en blijft fantastisch, vooral het laatste minuut is geniaal.