Ik heb even teveel tijd over, dus licht ik bij deze nog maar wat toe voor "c-moon".
c-moon schreef:
En waarom zou "Hosanna's " hun laatste album zijn?
Dat denk ik echt niet hoor...]
Jaz Coleman heeft op de laatste KJ tour qua stemgeluid een steeds groter modderfiguur geslagen. De jaren beginnen nu toch echt te knagen aan de heren Jaz en Geordie. Ze zuipen bovendien teveel en de rugproblemen van Jaz verknalde de herfsttour van 2006. Ik geloof dat ze nu weer voorlopig of zelfs uitsluitend een projectje hier en daar gaan doen maar dat er qua nieuwe Killing Joke albums weinig nieuws danwel goeds te verwachten zal zijn. Niets is zeker natuurlijk, maar ik hou m'n hart vast voor de verdere afbreuk die ze zouden kunnen doen aan hun catalogus (alle lof trouwens voor de aanstaande re-masters!).
c-moon schreef:
ik vind "Hosanna"s.. " toch nog steeds heel erg goed hoor.. Monotoom... hm.. nee, vind ik eigenlijk ook niet...
Neem een song als "Lightbringer" met z'n 9½ minuut lengte waarin practisch niets gebeurt. Dat vind ik nou een voorbeeld van een "album filler". Waarschijnlijk zijn anderen het hiermee ook eens.
c-moon schreef:
ik mist daar toch wel - een voor mij essentiele - plaat in: PANDEMONIUM (1994) met Youth
Pandemonium heeft een aantal goede nummers, maar de invloeden uit de "dance" muziek maken het album minder tijdloos.
In zekere zin vind ik Pandemonium teveel het producersstempel heben van Youth en te weinig van KJ als groep. De invloeden van arabische muziek zijn dan echter wel weer leuk.
Wat betreft bassisten en de "old spirit". De kans dat Youth zich weer zal voegen bij de groep is even gering als dat Paul Ferguson weer achter de kit zou gaan zitten. Ik zeg niet dat de groepsmentaliteit geheel weg is zonder Paul Raven, maar dat van de "old spirit", zeg maar oude stempel, enkel nog Jaz en Geordie over zijn.
En in de wetenschap dat een gehalveerd collectief in staat is gebleken om spul als "Outside the Gate" te produceren ben ik verre van optimistisch voor wat nog moge komen na "Hosannas".
Ik verwacht geen "Gems of Power"!