Majesty - Banners High (2013)

1 stem

Duitsland
Label: NoiseArt

1. Judgment of the Gods (1:13)
  2. We Want His Head (4:06)
  3. Banners High (4:32)
  4. Time for Revolution (4:17)
  5. United by Freedom (6:09)
  6. Pray for Thunder (6:03)
  7. Bloodshed and Steel (4:29)
  8. All We Want, All We Need (4:05)
  9. Take Me Home (4:45)
  10. On a Mountain High (6:05)
  11. The Day When the Battle Is Won (5:42)
  12. Banners High [Karaoke Version] * (4:32)
  13. Take Me Home [Acoustic Version] * (4:07)
Jeddy van Est
Tussen het vierde en het vijfde reguliere album van Majesty zat maar liefst zeven jaar, en nu brengen ze ineens twee albums in een jaar uit! Ze zijn dus een stuk productiever geworden. Thunder Rider, die begin dit jaar uit kwam, staat in mijn top 10 van 2013. Wie weet komt deze er ook nog in te staan!

avatar van james_cameron
Qua songtitels heeft men flink inspiratie opgedaan in het grote boek der metal cliché's, zo te zien.

Jeddy van Est
Weer een oerdegelijk true metal/heavy metal/power metal album van Majesty. Wat ik wel mis, zijn een paar langere, epische nummers zoals Aria of Bravery of Falcon in the Storm. Het lijkt er helaas op dat ze dat soort nummers niet meer schrijven, want op de laatste 3 reguliere albums haalt geen enkel nummer de grens van 7 minuten. Verder zijn er weer vele aanstekelijke refreinen, goede gitaarsolo's en episch artwork. Ik heb nu al zin in de bijbehorende tour volgend jaar, met als support Stormwarrior en Wisdom! Voor power metal fans een geweldige lineup