Aretha Franklin - Aretha (1986)

Soul
Label: Arista

1. Jimmy Lee (5:48)
  2. I Knew You Were Waiting (For Me) (4:02)

met George Michael

3. Do You Still Remember (5:07)
  4. Jumpin' Jack Flash (5:07)
  5. Rock-A-Lott (6:22)
  6. An Angel Cries (5:04)
  7. He'll Come Along (4:13)
  8. If You Need My Love Tonight (4:34)

met Larry Graham

9. Look to the Rainbow (5:13)
avatar van FunkStar
Top album met veel singles!
Jimmy Lee, I Knew You Were Waiting (For Me), Jumpin Jack Flash en Rock-A-Lott.

avatar van musicfriek
Dankzij track 2 werd Aretha weer uit de vergetelheid gehaald en stond ze ineens weer bovenaan de hitlijsten. Geweldig duet en opvallend hoe goed George Michael haar kan bijhouden qua vocalen.

Met Keith Richards en Ron Wood coverde ze Jumpin' Jack Flash uit de gelijknamige film met Whoopi Goldberg. Vind het een beetje rommelig klinken allemaal.. Het origineel is al subliem natuurlijk. En dan haar hairdo in de video. De tachtiger jaren hebben veel foute kapsels voortgebracht

En zojuist pas ontdekt dat Rock-A-Lott verwerkt zit in italo-danceklassieker Touch Me van 49-ers.

avatar van Angelo
Na het succes van ‘Who’s zoomin’ who’ mocht Michael Narada Walden de productie -wederom- voor zijn rekening nemen op ‘Aretha’. Een tekort van 100.000 verkochte exemplaren weerhield dit album ervan om in haar thuisland een platina certificatie te krijgen, maar globaal gezien werd dit wel één van haar best verkochte albums ooit. Opvallend is natuurlijk de Andy Warhol cover, dit bleek zijn laatste werk te zijn aangezien hij +/- 3 maanden nadat dit album werd uitgebracht, overleed. Sommige pop- nummers zijn best aardig, bijvoorbeeld ‘Jimmy Lee (this one’s for me)’ , ‘Look to the rainbow’ en ‘He’ll come along’. Het typische jaren ’80 ‘I knew you were waiting for me’ blijft het beste nummer op dit album. Het samenspel tussen Aretha en George is gewoon erg goed. ‘Jumpin Jack flash’ vind ik wat magertjes, en valt qua stijl (’t is toch best een eighties rocknummer te noemen?) buiten de rest van dit album. Tot slot is het laatste nummer dat ook zo slecht nog niet is, de ballad ‘An angel cries’. Vooral het refrein vind ik wel leuk eigenlijk. De overige nummers zijn dan weer beduidend minder. Tja, muziek uit dit tijdperk blijft gewoonweg niet mijn ding, maar een slecht album is het niet, dus een voldoende.

avatar van Poeha
musicfriek schreef:

Wat ook een zeer prettig nummertje is

Prima album dit van Aretha.

avatar van Gert1980
Dit is één van de, ik geloof vijf Aretha Franklin albums met de titel Aretha. Lekker origineel. Zijn platenmaatschappijen dan echt zo fantasieloos? Ik weet dat dit hem meestal lag aan het feit dat de desbetreffende artiest dan van platenmaatschappij wisselde, maar dan nog...

Dat gezegd hebbende, dit is een prima album. Zeker geen hoogstandje, maar totaal geen straf om naar te moeten luisteren. Gewoon een typisch product van zijn (jaren 80) tijd. Uptempo nummers en ballads wisselen elkaar af, met als hoogtepunten I Knew You Were Waiting, Look to the Rainbow en An Angel Cries. Al heb ik ook een erg grote zwak voor Do You Still Remember, dat wel heel erg als een Whitney Houston reject klinkt.

Gert1980 schreef:

Dat was exact wat ik dacht toen ik dit nummer net voor de eerste keer hoorde.

Verder een leuk album van Miss Franklin. Vooral die stem van haar... wat een power!

avatar van MarkS73
I Knew You Were Waiting (For Me), één van de lekkerste nummers uit de jaren tachtig.