Whitney Houston - Whitney Houston (1985)

R&B / Pop
Label: Arista

1. You Give Good Love (4:36)
  2. Thinking About You (5:24)
  3. Someone for Me (4:58)
  4. Saving All My Love for You (3:58)
  5. Nobody Loves Me Like You Do (3:47)

met Jermaine Jackson

6. How Will I Know (4:34)
  7. All at Once (4:27)
  8. Take Good Care of My Heart (4:14)

met Jermaine Jackson

9. Greatest Love of All (4:57)
  10. Hold Me (6:02)

met Teddy Pendergrass

11. Thinking About You [12" Dance Mix] * (7:16)
  12. Someone for Me [12" Dance Mix] * (7:24)
  13. How Ill I Know (Acappella) * (3:59)
  14. How Ill I Know [12" Dance Mix] * (6:32)
  15. The Greatest Love of All [Live] * (7:06)
avatar van Kronos
Zeker als je vergelijkt met hoe zangstemmen tegenwoordig digitaal worden bewerkt en gladgestreken klinkt Whitney hier heel puur.

Classic popmusic van de greatest voice of our generation. 4 sterren

avatar van Yield
Op 27 januari 1991 zong Whitney Houston de "Star Spangled Banner" in het stadion van Tampa Bay. Een uitvoering die door merg en been ging van de hele wereld. Luister hem nog eens op YouTube. Op dit debuutalbum uit 1985 staan prachtige en tijdloze songs. Saving All My Love For You, All At Once en How Will I Know, en haar (volgens mij) beste nummer Greatest Love Of All. Niet alle songs op het album zijn even geslaagd, maar wat een verpletterend debuut en wat een gouden stem. Eindigend in totale verloedering en dood op veel te vroege leeftijd. Slechts 48 jaar jong werd ze.

avatar van Kronos
Yield schreef:

Is trouwens ook op cd en dvd te vinden.

avatar van starbright boy
Stiekem vind ik Whitney het leukst als ze bubblegumpop maakte. Zoals in I Wanna Dance With Somebody Who Loves Me van de volgende en vooral How Will I Know van deze. Met gemak Whitney's tofste nummer.

avatar van Minneapolis
starbright boy schreef:

De uptempo eerste 3 nummers van het album vind ik minstens zo leuk.

avatar van gaucho
Ik hoor Whitney ook liever het soort mid-jaren tachtig popsoul zingen, waarbij So emotional (van het hierna volgende album) dan weer mijn persoonlijke favoriet is. Toch heb ik, als het om deze plaat gaat, naast die twee uptempo hits een zwak voor All at once. Gladgestreken pop van Michael Masser, maar wel gezegend met een mooie melodie.

Gek genoeg was dat haar allereerste single in diverse West-Europese landen, waaronder Nederland, met top tien-noteringen tot gevolg. Maar elders in de wereld werd het niet eens op single uitgegeven. In de VS werd Saving all my love for you de eerste single.
En nu we het daar toch over hebben: ook dat vind ik geen onaardig nummer. Maar als geheel is dit album me wat te 'wit', met teveel fondant. Maar Arista-labeleigenaar Clive Davis wilde dat Whitney vanaf de start meteen een zo breed mogelijk (dus ook blank) publiek aan zou spreken. Hoe je het ook wendt of keert: dát opzetje is in elk geval uitstekend gelukt.

avatar van LucM
Haar debuut verkocht gigantisch veel net als haar opvolger (eigenlijk was ze toen groter dan Madonna) en leverde ook veel hits. Wel typisch van die tijd, aalgladde popsoul met mierzoete ballades en beschaafde dancepop. Ik heb dit nog op LP maar draai dit nog zelden.