Jack Johnson and Friends - Sing-A-Longs and Lullabies for the Film Curious George (2006)

Label: Universal

1. Upside Down (3:29)
  2. Broken (3:56)
  3. People Watching (3:19)
  4. Wrong Turn (2:53)
  5. Talk of the Town (3:22)
  6. Jungle Jym (2:24)

met G. Love

7. We're Going to Be Friends (2:18)
  8. The Sharing Song (2:45)
  9. The 3 R's (2:55)
  10. Lullaby (2:48)

met Matt Costa

11. With My Own Two Hands (3:00)

met Ben Harper

12. Questions (4:10)
  13. Supposed to Be (2:55)
  14. The 3 R's [Money Mark Remash] * (2:26)
  15. Upside Down [Remix] * (3:39)

met Money Mark

avatar van vanh
Ben erg benieuwd naar deze. iemand al geluisterd??

avatar van dislexie
ik ben nu aan het luisteren.weer ouderwets lekker van hem!!

Geweldige CD!

Jack is weer helemaal terug! Deze cd pakt de draad weer op die hij bij "In Between Dreams" een beetje liet vallen. Dat hij er ook andere artiesten bij betrekt maakt het lekker afwisselend, maar toch typisch in de Jack-stijl! Een absolute must voor de relax-fan en voor diegenen die al denken aan de zomer van 2006!

Prima plaat, al zijn sommige liedjes echte kinderliedjes (met kinderkoor), die na een paar keer behoorlijk op de zenuwen werken.

avatar van dislexie
dat kan toch niet anders dat er een paar kinderleidjes tussen als voor een flim dat over aapje gaat. het is een soundtrack voor die film dat moet je niet vergeten.

avatar van bert
lekkere jack johnson plaat. beetje hetzelfde als de anderen, maar wel lekker als je is lekker in de zon wil relaxen! 4

avatar van vanh
Jack is in prince maar goed in 1 kunstje, hij is wel heel erg goed in dit kunstje!

avatar van bert
Dat is waar idd. het is geen muziek die je elke dag luistert, maar voor sommige momenten is het gewoon heel goed en heel lekker.

Goede plaat! Met een sterk gast optreden van Ben Harper. En de kinderkoortjes zijn vernieuwend voor hem. Verders is het een beetje zoals zijn vorige albums. Vernieuwend niet zozeer, maar nog steeds zeer relaxed.

3.5*

Eigenlijk zou ik hier gewoon de recensies moeten quoten van de vorige 3 albums en dan geeft dat een goede indruk van dit album (ware het niet dat dit de soundtrack voor een kinderfilm is).
Woorden als relaxen, zon, zomer, achtergond voldoen hier ook weer.
Inderdaad beheerst Jack Johnson slechts 1 kunstje en ik ben het er ook mee eens dat hij dit kunstje gewoon uitstekend beheerst.
Niks mis mee: ik zet deze net zo lief op als de andere albums, mits in de juiste mood

Ik ben dat "ene kunstje" van Jack meer als zat. Dat zoete cq kleffe gedoe van hem... Ik vind het flauw en ongeinspireerd. Het kan mij geen moment meer boeien.

Geezer84 schreef:
Ik ben dat "ene kunstje" van Jack meer dan zat. Dat zoete cq kleffe gedoe van hem... Ik vind het flauw en ongeinspireerd. Het kan mij geen moment meer boeien.

teutoon

Ja anders ik wel. IK heb geen gruwlijke hekel aan deze muziek, maar het haalt wel het bloed onder mn nagels vandaan. Al die bije kampvuurliedjes op zo'n breekbaar gitaartje, nee ik kan het niet meer aanhoren. Dan ook nog die blije bek van em met zn grote kaken , dat is de druppel die de emmer doet overlopen.

Wat moet ik mij in godsnaam voorstellen bij een Live concert wanneer ie die suffe liedjes zonder band speelt?

Ik zag laatst een clip van em op tv, van dit album, aub doe normaal. Daar zit onze beste blije Jack dan op een of andere boomstam te pingelen op zn gitaartje. Ik weet ook wel dat het voor een kinderfilm is, maar dan nog doe normaal zeg.

Als ik bananen pannekoeken opzet dan gooi ik daar altijd master of puppets van Metallica achteraan, het zal em leren die Jack.

Het aparte is, is dat ik van deze muziek onrustig wordt en de neiging krijg om hard met deuren te slaan, en van metal word ik juist rustig.

avatar van Coldplayer
Ik vind dit album wel tegenvallen. Je hoort het er duidelijk van af dat het kinderliedjes zijn

minder dan de voorgangers, maar ik word toch wel erg blij van "3R's" en "Jungle Jym"!!!

Oeeew, krijg altijd bij het horen van zijn stem spontaan zin in een mango ijsje en lopen op mijn teenslippers. Hij heeft het weer voor me kaar!

Ink
Nevae.h schreef:

Oké, het is erg relaxed.. zomers... loomwiegend en hier en daar wat zoet en klef.. So what???
Ik neem nog een mango ijsje en geniet.
Persoonlijk vind ik dit album iets minder dan In Between Dreams. Maar met het openingsnummer "Upside Down" scoort Jack Johnson waarschijnlijk zijn eerste echte hit in ons land.
4.0*

Er!c schreef:
4.0*

Zijn eerste? Vergeet je niet zijn hit "sitting, waiting...."?

vanh schreef:

Zijn eerste? Vergeet je niet zijn hit "sitting, waiting...."?

SWW was toch niet een echte hit geworden in Nederland? Maar iedereen zegt wel gek te worden van deze 'zoetsappige' zooi... Ik begrijp er niets van, wat is hier in godsnaam mis mee? Ik vind het geweldig om op weg te dromen En van Jungle Gym [ft. G. Love] wordt ik toch écht heel erg blij! Gewoon lekker chille muziek! Alleen wél jammer dat het voor een soundtrack is gemaakt; maar voor de rest goede plaat!

avatar van jowietje
Zijn nummer met The black eyed peas, Gone goin' is wel heel erg mooi!

teutoon schreef:

Tja is leuk, maar jou neem ik ook niet echt serieus. Een 1 geven voor OK Computer, dat slaat echt nergenst op!?Daarnaast heb ik geen hekel aan deze gitaar muziek (Jack). Ik heb het zelfs een paar albums wel aardig gevonden. Maar ik ben het nu gewoon zat.

jowietje schreef:
Zijn nummer met The black eyed peas, Gone goin' is wel heel erg mooi!

Grr, grr.... Houd je in..

Erg relaxed album die meteen lekker begint met Upside Down, Broken, en People Watching. Wordt daarna met Jungle Jym en 3 R's wat meer kinderachtig maar goed het is ook de soundtrack van een kinderfilm. Krijgt van mij een 4,5.

avatar van Ali Chemicali
Ik ben nog een kind:P 17:P en ik vind het dan ook een heerlijk album, al vind ik wel jammer dan hij voor upside down een al bestaande melodie van hemzelf heeft gebruikt, van Walk Alone. Ik vind het nummer samen met Matt Costa het aller lekkerst. Het si wel een beetje slaap liedje achtig maar de combinatie van Jack's en Matt's stem is subliem 4,5*

Ik vind Matt Costa wel ietsje leuker, maar Upside Down is wel super lekker

Upside Down natuurlijk high rotation op Q-Music, maar staat nog niet in de top40, ook niet bij de albums.. de vraag of dit er nog ooit van zal komen.
Prima album, lekker fout, maar doet het goed bij de vrouw feel good zomerplaat,
tja je moet hem niet grijs draaien natuurlijk!

Ik heb die clip van Upside Down gezien. Leuk gedaan, maar meer iets voor op een kinderzender.

avatar van predator
duffe film (hoewel mijn zoontje van 4 er anders over dacht), maar heerlijke mangococktail/teenslippersmuziek.

Social_Mask
Weer een heerlijk album. Upside Down, People Watching, Broken, Talk of the Town zijn allemaal zeer mooi.

Wat houd ik toch van dit soort muziek!