Mike Jones - Who Is Mike Jones? (2005)

Label: Swishahouse

1. Intro (0:26)
  2. Back Then (4:05)
  3. Flossin' (3:11)

met Big Moe

4. Still Tippin' (4:32)

met Slim Thug en Paul Wall

5. Got It Sewed Up [Remix] (3:18)
  6. Scandalous Hoes (3:24)

met Lil' Bran

7. Screw Dat (3:19)
  8. Turning Lane (4:23)
  9. Laws Patrolling (2:54)

met CJ, Mello en Lil' Bran

10. 5 Years from Now (3:47)

met Lil' Bran

11. Cuttin' [Remix] (3:52)
  12. What Ya Know About... (3:45)

met Paul Wall en Killa Kyleon

13. Know What I'm Sayin' (4:07)

met Bun B, Lil' Keke en DJ Screw

14. Type of Nigga U Need (3:58)

met Brighteyes

15. Grandma (5:15)
WHO?

Jadoh
MIKE JONES!

avatar van Word_Play
Ik vind hiphop uit Houston echt geweldig (zie hoge waarderingen van o.a. Slim Thug en Paul Wall), maar ik vind hem weer niks. Hij heeft de trieste gewoonte om meerdere lines in zijn verses (meerdere keren) te herhalen. Hoezo gebrek aan inspiratie..

Maar goed. Beatwise valt hier niks op aan te merken. Heerlijke bass-heavy beats, perfect voor in de auto. Ook zijn er gast-verses van o.a. Paul Wall die het gebrek aan lyrisch talent enigszins compenseren, zoals op Dirty South-smash Still Tippin':

What it do it's Paul Wall I'm the people's champ
My chain light up like a lamp cause now I'm back with the camp
I'm crawlin similar to a ant cause I'm low to the earth
People's feelings get hurt when they figure out what I'm worth
I got eighty-fo's, pokin out, at the club I'm showin out
I'm a player ain't no doubt hoes want to know what I'm bout
Biggest diamonds off in my mouth, princess cuts all in my chain
Woodgrain all in my range, drippin stains when I switch lanes
Switched the name It's still the same Swishahouse or Swisha Blast
Mike Jones he runnin the game and Magnificent bout his cash
Michael Watts he made me hot, hard work took me to the top
G. Dash took me to the lot and he wrote a check and bought a drop
I got the internet goin nuts
But T. Farris got my back so now I'm holdin my nuts
It's Paul Wall baby, what you know 'bout me
I'm on that five nine South Lee baby holla at me

Tja, baanbrekend originele onderwerpen heeft het album niet. Als het maar goed uitgevoerd wordt, waar het hier helaas niet echt gelukt is. Een krappe 3* voor de beats en de gastverses.

avatar van Cath
Mike Jones!! Love it, Like it. A lot:)

Ik heb de Screwed & Chopped versie van dit album toegevoegd.. ik heb hem pas gekocht, klinkt best chill.
Real Houston Rap.

4 juni komt zijn nieuwe, American Dream...:D

avatar van thomzi50
Ik vond hier maar weinig aan. Niks bijzonders, 2*

LHC
Dope plaat man , Wie weet wanneer The American Dream Uitkomt ..?

LHC
Wtf is Die Shit al uit , niks van gehoord ..

avatar van Cath
Nee hij wordt steeds uitgesteld.. weet het nu ook niet meer, maar ik zie het wel weer is in de vibe staan ofzo..

Pauper
Tof in z'n genre, waarom ik die cd heb gekocht is me nog steeds een raadsel.. wel erg leuk om naar de chopped and screwed versie te gaan luisteren met een jonko achter de kiezen, want dit is hillarisch slecht _o_ hulde daarvoor

geweldige flow!

avatar van Osiris Apis
geweldig gebitje!

ice_cube
Die Mike Jones is toch wel z'n loser. Ik heb hem gezien bij Wild n Out hij dacht echt dat hij een gangster is maar hij is het alleen niet. Dan heb je ook nog dat nummer mr jones

avatar van Backslap
Dit album is wel heeel slecht qwa lyrics , de beats zijn van ongeinsireert en klinken allemaal hetzelfde , soms zit er wel een lekker deuntje tussen daar leeft dit album op en die who gimmick

Maarten||
Cath schreef:
Mike Jones!! Love it, Like it. A lot:)

Sorry dit kan ik echt niet serieus nemen .

avatar van Carolaah
Bruahaha, toen ik ooit mijn zoektocht naar hiphop begon heb ik ook dit album onder oren gekregen .

en toegegeven, destijds vond ik het best een lekker album, of nou ja, de deuntjes..

al heb ik me echt DOODgeërgerd aan dat godganze "WHO? MIKE JONES, MIKE JONES"

Serieus, na 1x weten we je naam ook wel, jemig wat irritant zeg, vind het sowieso heel erg vervelend als artiesten hun naam in nummers verwerken..

Ach.. deze cd is eigenlijk ook gewoon ruk..

Voor de lekkere deuntjes zo nu en dan geef ik toch nog een 1,0-1,5

Rene1979
MIKE JONES!!!! WHO MIKE JONES!! WHO MIKE JONES! En dat een heel album lang... De beats daarin tegen zijn gewoon lekker voor in de zomer in je auto.... Sub open en gaan,.. Mike Jones!

avatar van Stapler
Blowin' on the indo. Gamecube Nintendo Slim Thug gaat hard op Still Tippin.