Nick Cave & The Bad Seeds - Live from KCRW (2013)

Australiƫ
Label: Bad Seed

1. Higgs Boson Blues (8:46)
  2. Far from Me (5:27)
  3. Stranger Than Kindness (4:53)
  4. The Mercy Seat (5:11)
  5. And No More Shall We Part (3:51)
  6. Wide Lovely Eyes (4:13)
  7. Mermaids (5:23)
  8. People Ain't No Good (5:18)
  9. Into My Arms * (3:48)
  10. God Is in the House * (4:26)
  11. Push the Sky Away (4:46)
  12. Jack the Ripper (4:28)
avatar van HugovdBos
Prachtig live album van Nick Cave waarbij de nummers net weer even iets anders klinken. Er is een mooie selectie gemaakt van nummers die als geheel goed samenklinken. De interactie met het publiek is goed waarbij ook hun mening kunnen aangeven in de nummers die hij brengt.
Vooral de versies van The Mercy Seat en Mermaids zijn van een groots niveau. De instrumenten bieden precies de goede ondersteuning bij de stem van Nick.
Ben benieuwd hoe lang Nick dit hoge niveau kan volhouden, kijk met smart uit naar elk nieuw album die hij uitbrengt.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik zou zweren dat ik hier gister al een bericht bij had getypt, maar kennelijk niet op de submit knop geduwd.

Wat ik wilde zeggen: deze plaat valt me eigenlijk een beetje tegen. Natuurlijk staat er een bloedmooie versie op van Mermaids, maar Higgs Boson Blues vind ik daarentegen een zwakke opener van deze plaat.

Ook vind ik dat de stem van Cave her en der wat tekort schiet. De duistere sfeer die sommige nummers zo sterk maakt komt live niet zo goed over als ik had gehoopt.

Al met al toch nog goed voor een ruime voldoende, dat wel. Al zou het alleen maar om Mermaids zijn
Maar: waar is Jubilee Street? Iemand uit het publiek vraagt er nota bene om!!