James Blackshaw - Sunshrine (2005)

Folk
Label: Digitalis

1. Sunshrine (26:28)
  2. Skylark Herald's Dawn (3:21)
Een van de mooiste albums van 2005 wat mij betreft. Dit is echt de kroon op al het prachtige akoestische gitaarwerk wat we het afgelopen jaar hebben gehoord. Fantastisch die combinatie van zijn gitaarspel over een drone ondergrond van orgel en de details van het glockenspiel. Het ruim 26 minuten durende nummer Sunshrine is het meest volmaakte stuk muziek wat ik in tijden gehoord heb. Het nummer is hier in zijn geheel te beluisteren tijdens het radioprogramma van Hatch op WFMU:
James Blackshaw - Sunshrine

Sietse
Zeer zeker een heel mooi album en ik sluit mij redelijk aan bij wat bubba zegt.

Tevens het mooiste werk van Blackshaw tot nu toe, als je het mij vraagt.

avatar van Sander B.
Inderdaad erg mooi album. Mijn cover is trouwens heel anders. De cd zit bij bij mij in een apart papiersoort (goudkleurig) gevouwen met bloemen opdruk erop. Met daar omheen een dun plastic hoesje (plastic sleeve). Wel vreemd opzich.

Sietse
jij hebt de uitgave van foxglove dan. Die heb ik ook al vaak vast gehad....(ik moet hem nog steeds kopen)

avatar van Sander B.
Net weer even opgezet...maar wat blijft dit toch een geweldige luistertrip..een half uur puur genieten.

avatar van eviljoke
Ik heb de juiste cover in goede grote! En dat is de cover van digitalis. Maar belange na zo mooi niet als deze hoes of foto (is dit een echte hoes?)
Enfin, zaterdag hopelijk nog eens shoppen in Brussel en kijken of ze hem hebben daar. Zoniet zal ik hem via ebay moeten binnenhalen (of is ie nog ergens anders te koop --> digitalis zegt Sold Out)

Deze hoes is van de vinyl uitgave.

Tomentosa heeft overigens de cdr nog liggen.

avatar van eviljoke
cool en ze hebben nog een united bible studies release ook daar

avatar van Sander B.
Hij ligt ook nog bij Get Records in Amsterdam als het goed is.

avatar van eviljoke
Heb hem deze ochtend beluisterd (tijdens het legen van de vaatwasser enzo) en het is een zeer knappe cd. Zeer mantra achtig met redelijk wat ritmewisselingen. En soms doet het me denken aan een nr van The Doors, al kan ik niet zeggen welk (is iemand dit nog opgevallen?).
De oudste dochter stond bij mij en liet blijken dat het goed was door wat pirouetjes te draaien

Sietse
haha, gaat goed met die dochters van jou...nog een paar jaar en ze stelen je platen en cd collectie mee naar hun kamer en zie je ze nooit meer terug

avatar van Paap_Floyd
Ik luister voor hewt eerst en wat een pareltje zeg!

inmiddels heruitgebracht op CD, label Tompkins Square

basketballerke
Sunshrine is als een reis om de wereld in dertig minuten. In het titelnummer is zoveel te horen qua afwisseling en culturele invloeden dat die 26 minuten zo voorbij zijn, en dat met vrijwel alleen een akoestische gitaar. Doe dat de heer Blackshaw maar eens na.

DonDijk
Zelfs gewoon bij de FreeRecordShops te koop.

DonDijk schreef:
Zelfs gewoon bij de FreeRecordShops te koop.

dat meen je niet ...

DonDijk
Joah..haast elk album van de man..

DonDijk schreef:
Joah..haast elk album van de man..

ah, je hebt je werkterrein van het antirook draadje verlegd en gaat nou hier verwarring zaaien.

dus...

sxesven
What the fuck... 't is nog waar ook.

DonDijk
Jullie zijn slechte mensen. Allemaal!

Wat is er zo vreemd aan? Zijn albums worden tegenwoordig op Tompkins Square uitgebracht, die worden anders prima gedistribueerd hoor.

avatar van jtsterkenburg
het moet niet gekker worden! straks hoor ik nog stars of the lid voorbijkomen op Skyradio

sxesven
bubbachups schreef:

On the bright side heb je weer eens wat aan die eeuwige platenbonnen waarmee mensen je een plezier denken te doen.

Flum
jtsterkenburg schreef:
Tsja...

Ik kom wel vaker meer obscure plaatjes tegen bij FRS als ik zoek in google.

On-topic: deze moet ik nog horen. Eens bij de FRS langsgaan.

Sietse
ik dacht dat de reissues nog niet uitwaren. Wist wel dat als ze zouden komen dat ze goed te krijgen zouden zijn...
Maar uiteindelijk zijn ze allemaal dus al uitgekomen
Heel mooi, eens kijken of ik celeste en die ene lange titel kan kopen

bubbachups schreef:

Ach, de users hier mogen graag moeilijk doen.

Mja, ik dacht ook dat je een geintje maakte. Zoals wel vaker.

DonDijk

wie me wil troosten, PM me.

wcs
Prachtig album, het gitaarspel van deze man is ongelooflijk mooi en doet me me afvragen waarom ik zelf eigenlijk nog probeer als er kunstenaars als deze rondlopen.
Zijn tokkeltechniek zit knap in elkaar waardoor hij aan een enorm snel tempo verschrikkelijk veel verschillende klanken tegelijk op je kan afvuren. Op die manier brengt hij een dromerig effect teweeg dat in combinatie met die oosterse invloeden voor iets spiritueels zorgt. De cd voelt dan ook aan als een soort van trip waarop ik mijn dromen kan verkennen, je wordt er door opgezogen en het is eigenlijk gewoon genieten.
Heeft hij er eigenlijk nog die de moeite waard zijn?