Rainbow - Finyl Vinyl (1986)

Label: Polydor

1. Spotlight Kid (5:00)
  2. I Surrender (5:45)
  3. Miss Mistreated (3:21)
  4. Street of Dreams * (4:54)
  5. Jealous Lover (3:10)
  6. Can't Happen Here (4:15)
  7. Tearin' Out My Heart (8:04)
  8. Since You Been Gone (3:40)
  9. Bad Girl (4:48)
  10. Difficult to Cure (11:15)
  11. Stone Cold (4:30)
  12. Power (4:22)
  13. Man on the Silver Mountain (8:20)
  14. Long Live Rock 'N' Roll (7:12)
  15. Weiss Heim (5:10)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik heb deze ook op vinyl, vijfentwintig jaren geleden kocht voor 399 BEF, 10 eur nu. De tracklist zoals door collega kareltjemusic aangeduid is de tracklist zoals op mijn exemplaar, de nodige correctie werd ingediend.

Aardig materiaal vooral dan kant 4: Man on the Silver Mountain en Long Live Rock 'n' Roll met Ronnie James Dio live en het mooie instrumentale Weiss Heim. De rest rechtvaardigt geen traditionele "vier" van mijn kant. Joe Lynn Turner zingt degelijk, Graham Bonnet zingt zwak en Ronnie James Dio zingt buiten categorie. Het is een samenraapsel van live- en studio-opnamen zoals aangegeven op de achterkant van de hoes, een afscheidsdocument tot de heropstart in 1995. Soms zorgt het voor een ongemakkelijk gevoel.

Interessante zaken zijn verder Bad Girl, een onuitgegeven nummer en Difficult to Cure, omdat deze laatste een live-versie is met orkest opgenomen in Tokyo. De opengeklapte hoes bevat enkele hele mooie foto's van de groepsleden.