Step Brothers - Lord Steppington (2014)

Label: Rhymesayers

1. More Wins (2:32)
  2. Dr. Kimble (2:57)
  3. Byron G (5:39)

met Domo Genesis en The Whooliganz

4. Legendary Mesh (3:13)
  5. No Hesitation (2:58)

met Styles P

6. Swimteam Rastas (5:31)
  7. Mums in the Garage (3:16)

met Action Bronson

8. See the Rich Man Play (3:19)

met Roc Marciano

9. Banging Sound (3:19)

met Fashawn

10. Step Masters (2:59)
  11. Tomorrow (3:49)

met Rakaa en Blu

12. Draw Something (3:21)

met Oh No

13. Buzzing Away (3:28)
  14. Just Step (2:23)
  15. String Cheese * (2:17)
  16. Bally Shoe * (3:49)

met Psycho Les en Fargo

Elmo.
Ben heel benieuwd naar deze, Evidence heeft voor mij inmiddels wel laten zien dat hij kan rappen en Alchemist komt soms ook wel met rake producties. Maar ik ben vooral benieuwd naar hoe Ev kleurt met de featurings, want Domo en Evidence lijkt in mijn verbeelding te botsen.

avatar van He$$el_01
Er staan wel een paar heerlijke gastartiesten bij.

avatar van Harderwiek
Eerste single is hier.. Wat een heerlijke beat en Evidence komt weer eens erg lekker!

avatar van overmars89
Morgen live in Melkweg, jammer dat het album nog niet uit is.. Wel Zin in morgen!!

avatar van Harderwiek
Staat nu aan. Erg fijn op eerste gehoor!

avatar van thgryda
Dit klinkt lekker grimey en dan komt Ev toch het best tot zijn recht. Misschien toch maar die LP met Prodigy kijken. Al was het doper geweest als Alchemist zich vooral had bezig gehouden met de beats en het rappen had over gelaten aan Ev (niet dat hij slecht is maar het is geen Evidence).

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind EV zijn stem maar nep op deze.

avatar van shaadiq haynes
wow. eerste klepper van het jaar...

avatar van -marco-
Oei. Dit is niet al te best. Ik was al geen fan van Ev. Maar Alchemist doet hier ook weinig goeds!

avatar van Septua
Byron G is echt saaaaaaaaai.. slap refrein, slappe onafgemixte beat en ongeïnspireerde raps.

Rene1979
Dudes zijn gek hier!! Wow! Dit album is het eerste dit jaar waar ik naar uit keek, en het is dope!! Wat een vet project!

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik heb hem nu een paar keer geluisterd, en ik moet zeggen dat ik Lord Steppington moeilijk te beoordelen vind. Aan de positieve kant: bijna alle beats zijn trouw aan het Alchemist-geluid, en daardoor passen ze erg goed bij de raps van Evidence. Omdat Ev met zijn raps eigenlijk niet een heel album kan dragen, vind ik dan, is het goed dat ze hebben gekozen voor een hele rits aan gastartiesten, die bovendien ook goed passen bij de producties. Helaas krijg Alchemist ook flink wat tijd achter de microfoon, en dat had van mij niet gehoeven. Hij zal het zelf vast heel aardig vinden klinken als hij in de studio voor zich uit zit te mompelen, maar ik word er niet warm of koud van. Verder vind ik het jammer dat het niveau van het album niet overal even constant is. De track met Fashawn vind ik bijvoorbeeld vooral irritant, terwijl de bonustracks juist heel sterk zijn. Vooral de productie van String Cheese, briljant! Dubbele gevoelens dus: er had nog flink wat aan dit album geschaafd mogen worden, maar echt ontevreden ben ik er niet over.

avatar van overmars89
Al met al had ik meer verwacht van dit album. Ik had verwacht dat The Alchemist meer moeite zou steken in de beats en dat dit project toch iets meer speciaal zou aanvoelen, omdat hij samen met Evidence een heel album maakt. Maar instrumenteel lijkt dit project erg op de vorige projecten van The Alchemist. De beats zijn allemaal van gemiddeld niveau, maar bijna nergens worden de beats heel interessant. Daarnaast mag van mij The Alchemist zich beperken tot produceren, want als rapper is het niet heel veel soeps. Evidence doet zijn ding en daar is eigenlijk niks op aan te merken. Uiteindelijk wel een oké project, maar te weinig re-play value voor mij, behalve een paar tracks.

Mijn favo tracks voor het moment: No Hesitation, See The Rich Man Play & Step Masters

avatar van thgryda
Rene1979 schreef:

Ik snap het ook niet goed, het is niet zo goed als The Weatherman of Cats & Dogs omdat EV nét niet dat niveau haalt. Maar zelfs dan is hij meer dan vermakelijk en die Alchemist beats, tja... ik ben geen onverdeelde fan maar hier haalt hij toch een hoog niveau, vooral omdat ze EV op het lijf geschreven zijn. Na een erg sterk begin, zakt het even wat in maar het laatste deel is weer hard, vooral door de gastartiesten die toch ook perfect passen bij EV...

Ik ga voor een 4, zeker geen tegenvaller dit. Al had een EV op topniveau hier een klepper van kunnen maken, nu is het gewoon een vet album zonder meer...

avatar van Elohim
Eens met thgryda.
Ev was beter op Cats&Dogs, voornamelijk omdat dat album iets persoonlijker was. Maar er staan hier een paar idioot lekkere tracks op. Die beat op More Wins is heerlijk, en ook See The Rich Man Play is een echte uitschieter (ook trouwens de eerste keer dat ik Roc Marciano een echt dope feature vind). Waar ik het meest voor vreesde op dit album, was de rappende Alchemist, maar hij stoort nauwelijks.

Dat Ev geen album zelf kan dragen, kan ik zo moeilijk begrijpen. Misschien dat hij enkele gastartiesten nodig heeft, maar Cats & Dogs heb ik zelf erg hoog staan.

En wie hier heeft de CD nog meer? Die komt gewoon in een suede hoesje! Prachtig, dat!
Oh ja, EINDELIJK hebben ze ervoor gezorgd dat ook de mensen die de CD gepre-ordered hebben de bonustracks krijgen. Heb die nog niet beluisterd, dus zal nog niet stemmen. Anders wordt dit een mooie 4.

avatar van Elohim
Blijf bij mijn 4!
String Cheese is echt prachtig! Idioot vette beat en Ev dropt best grappige (domme) lines. Bally Shoe is saai. Nietszeggende beat, nietszeggende raps (hoe vaak heb ik de 'piss on your kids like R Kelly' oid al wel niet gehoord? Ik denk dat de handen van alle mensen hier moet gebruiken om het te tellen...).

avatar van Nr.4
Dope plaat. Harde beats, Evidence is prima, Alchemist vind ik zeker geen toprapper, maar stoort me ook niet. De openingstrack, nummer met Roc Marciano en Buzzing away zijn voorlopig m'n favorieten. Toffe verpakking ook trouwens.

avatar van v1ce
Heeel sterk album! Alchemist en EV smelten samen tot 1 subliem geheel!
Lyricaal en instrumentaal een hele goeie hiphop plaat!

avatar van Oortrommel
Beide heren vallen me toch wel lichtelijk tegen... Evidence heeft betere projecten in het verleden gemaakt en The Alchemist heeft eerder veel sterker productiewerk afgeleverd. Ik vind het eigenlijk een beetje flets, zeker gezien het resumé van beiden. Desondanks toch een ruime voldoende, want het is toch zeker ook niet slecht te noemen en de gastartiesten brengen op de juiste momenten de gewenste variatie.

Rene1979
Ik heb de plaat ook in een suede hoes.. Vinyl dus extra suede en het gouden vinyl tof!

avatar van Silky & Smooth
Na lange tijd heb ik 'em weer eens opgezet en het beviel mij toch iets beter dan eerder luisterbeurten. Toen vond ik het echt saai, maar dat viel nu wel mee. Het is niet de banger die ik verwacht had, maar gewoon een degelijk hip-hop album zonder echte hoogte- en dieptepunten. EV rapt netjes en de producties zijn in orde, that's it.

avatar van mh040
Wow, ik kom er nu pas achter dat de derde rapper op Byron G Scott Caan (zoon van James Caan) is.

avatar van Nr.4
Lang geleden dat ik deze gedraaid had, maar was genieten. Lekker harde producties en een en al plezier dat van de plaat af spat. Zelfde favorieten nog als in het jaar dat ie uitkwam: More wins, See the rich man play en Buzzing away.

avatar van Kos
Kos
Whooliganz als featuring? Zit serieus Scott Caan daar nog bij?

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Kos schreef:
Whooliganz als featuring? Zit serieus Scott Caan daar nog bij?

Ja.

avatar van Nr.4
Deze zojuist weer eens even laten knallen door de speakers. Dat is ook de enige manier waarop ik dit project geslaagd vind: op een hard volume. Op normaal volume vind ik het suf op een of andere manier. Net als na de release overheerst idee dat er nog wat meer had ingezeten, maar alles bij elkaar vet album. More wins blijft altijd wel favoriet, Step masters knalt ook.