Step Brothers - Lord Steppington (2014)

Label: Rhymesayers

1. More Wins (2:32)
  2. Dr. Kimble (2:57)
  3. Byron G (5:39)

met Domo Genesis en The Whooliganz

4. Legendary Mesh (3:13)
  5. No Hesitation (2:58)

met Styles P

6. Swimteam Rastas (5:31)
  7. Mums in the Garage (3:16)

met Action Bronson

8. See the Rich Man Play (3:19)

met Roc Marciano

9. Banging Sound (3:19)

met Fashawn

10. Step Masters (2:59)
  11. Tomorrow (3:49)

met Rakaa en Blu

12. Draw Something (3:21)

met Oh No

13. Buzzing Away (3:28)
  14. Just Step (2:23)
  15. String Cheese * (2:17)
  16. Bally Shoe * (3:49)

met Psycho Les en Fargo

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik heb hem nu een paar keer geluisterd, en ik moet zeggen dat ik Lord Steppington moeilijk te beoordelen vind. Aan de positieve kant: bijna alle beats zijn trouw aan het Alchemist-geluid, en daardoor passen ze erg goed bij de raps van Evidence. Omdat Ev met zijn raps eigenlijk niet een heel album kan dragen, vind ik dan, is het goed dat ze hebben gekozen voor een hele rits aan gastartiesten, die bovendien ook goed passen bij de producties. Helaas krijg Alchemist ook flink wat tijd achter de microfoon, en dat had van mij niet gehoeven. Hij zal het zelf vast heel aardig vinden klinken als hij in de studio voor zich uit zit te mompelen, maar ik word er niet warm of koud van. Verder vind ik het jammer dat het niveau van het album niet overal even constant is. De track met Fashawn vind ik bijvoorbeeld vooral irritant, terwijl de bonustracks juist heel sterk zijn. Vooral de productie van String Cheese, briljant! Dubbele gevoelens dus: er had nog flink wat aan dit album geschaafd mogen worden, maar echt ontevreden ben ik er niet over.