Michael Schenker's Temple of Rock - Bridge the Gap (2013)

Duitsland
Label: In-Akustik

1. Neptune Rising (0:45)
  2. Where the Wild Winds Blow (3:23)
  3. Horizons (3:24)
  4. Lord of the Lost and Lonely (4:30)
  5. Rock 'N' Roll Symphony (3:36)
  6. To Live for the King (4:39)
  7. Land of Thunder (3:42)
  8. Temple of the Holy (3:32)
  9. Shine On (3:24)
  10. Bridges We Have Burned (4:18)
  11. Because You Lied (2:37)
  12. Black Moon Rising (4:12)
  13. Dance for the Piper (4:00)
  14. Faith * (3:10)

met Don Dokken

avatar van jailhouserocker1
Bridge the gap samples

Hier zijn samples van alle nieuwe nummers te horen.

Guitars & Wings
Ik moest op titel zoeken om dit album te vinden, want tegenwoordig is het Michael Schenker 's Temple of Rock . Dus niet: MSG / M.S.G / Michael Schenker / The McAuley Schenker Group / Michael Schenker Group. Op zijn zacht's gezegd verwarrend.

Doogie White is tegenwoordig de zanger en die heeft zijn strepen in de musicbizz zeker verdient.
Toch ben ik niet een echte fan van hem, maar in vergelijk tot zijn voorgangers is hij een goede keuze.
Verder herman rarebell op drums en francis buchholz op bass. Daar zal broertje rudolf toch niet blij mee zijn.

Eerste luisterbeurt deed me niet zo veel, Tweede ronde is beter. Horizons is lekker, R n R Symphony, Land of thunder, Shine On, Bridges... rocken lekker.
Dance.. is ook nog best goed.

Because We Lied is de vreemde eend hier. Zou zo maar een scorpions nummer kunnen zijn.

Faith is een acoustisch nummer met Don Dokken
Rolling (japan ) is een acoustisch nummer met Michael Voss.

Goed album, maar ik mis toch een beetje die typische schenker riff zoals in zijn begin dagen .

avatar van gigage
Van wat ik er van gehoord heb tot nutoe (nummer of 4 a 5) lijkt de axeman er niet sneller op geworden te zijn.

en inderdaad kan dit misschien niet beter bij michael schenker geplaatst worden net als zijn live cd temple of rock (zelfde band)

avatar van Broem
Hij staat wel onder contract bij een kwaliteitslabel. In-Akustik is een audiofiel label. Snap nu waarom enkele van zijn nummers op samplers van dit label opduiken. Gewaagd. In-Akustik kenmerkte zich tot op heden met redelijk "brave" muziek. Ik ben benieuwd naar dit album. Laatste wat ik van hem heb gehoord en gezien was een live dvd van enkele jaren geleden. Daar liet hij toch nog mooie dingen zien en horen met z'n flying V.

Prima album, maar niet perfect en dat ligt met name aan de zang. Op zich is Doogie White een goede zanger, maar het is gewoon niet mijn smaak. Ik hou meer van een bluesy stemgeluid.
De bonusnummers op beide edities, met andere zangers, zijn vullers en hadden wat mij betreft dus achterwege kunnen blijven. Meer nummers maakt een album niet altijd beter. Een perfect album bevat alleen maar goede nummers en dan mag het wat mij betreft best ietsje minder zijn.

avatar van gigage
Ja dat heb ik ook zo'n beetje. Het is alsof doogie erg diep moet gaan om de uithalen kracht te moeten bij zetten. En volgens mij is het holie en niet holeeee (scotsman eej) maar het blijft persoonlijk inderdaad. Daarnaast staan er teveel doorsnee rock nummers om tot een hoge score te komen. Maar sir Michael is still going strong. Hup snel weer touren, kom ik graag weer es kijken.

gigage schreef:
.. Maar sir Michael is still going strong. Hup snel weer touren, kom ik graag weer es kijken.

Deze herfst dus

buizen
gigage schreef:

Deze herfst dus

Ik ga Michael Schenker in Bochum zien (3 nov.), dichterbij dan Zoetermeer en in zijn thuisland.

avatar van gigage
Vind Zoetermeer wel een leuke zaal en hoewel niet echt dichtbij voor mij wel makkelijk te bereiken (nog geen 5 min vanaf de snelweg), Maar in die Heimat heeft ook wel iets natuurlijk. Voor de Limburgers is Verviers misschien een optie. Ben benieuwd hoeveel songs ze van dit alledaagse album gaan spelen

Heb er over getwijfeld, Zoetermeer. Mede omdat kennissen van mij kort geleden Michael aan het werk hebben gezien ( en gehoord). Nou dat viel zeer zwaar tegen.....

avatar van gigage
Voor mij is het al weer 4 jaar geleden en toen vond ik m erg goed in vorm. Maar het blijft afwachten inderdaad. Aan de setlists te zien van eerder dit jaar speelt hij wat meer scorpions en UFO titels dan toen, ook wel eens leuk, vooral nu de originele Scorpions drummer achter de kit zit.

avatar van B.Robertson
Met kennis van zaken achteraf: ze speelden 5 weken geleden nrs. 2, 4 en 5 van dit album in Leeuwarden. Eén van de vorige Temple of Rock en een nieuw nummer. Ik vond Coast to Coast met de originele ritmesectie toen trouwens leuker dan laatst met Scorpions zelf. Om bij Temple of Rock te blijven: ik heb Doogie White een plezier gedaan en in ieder geval een album van hun gekocht. Valt me niets niet tegen dat het tempo van sommige nummers nogal hoog ligt. Mooie bandfoto in het boekje met Rarebell en Buchholz. Van de meester zelf niet opmerkelijk veel spetterend gitaarwerk gehoord maar het album wel als vrij genietbaar ondervonden.

avatar van Lonesome Crow
Heb mij de Koreaanse persing besteld met een ander bonusnummer Rollin' (Bonus Track For Korea And Japan).
Zijn studio albums vind ik leuker en beter als zijn live optredens waarin veel te veel oud werk te routinematig en slordig worden gespeeld.

Ik ben benieuwd, leuk dat die oude Scorpions leden erbij zitten maar echt virtuoos zijn ze niet.
Hoeft ook niet natuurlijk als voorwaarde voor goede muziek maar zou het wel een meerwaarde vinden voor Michael.
Wat dat betreft blijven zijn albums uit de periode 1999 - 2003 toch wel bijzonder waarop hij zich omringt heeft met technisch zeer goede muzikanten.

avatar van B.Robertson
Hij kon niet echt een band bij elkaar houden. Vond zelf dat er laatst nogal wat UFO gespeeld werd en sommige nummers van Scorpions vielen uit de toon omdat Michael daar oorspronkelijk niet op speelt.

avatar van Lonesome Crow
Michael doet zichzelf te kort.
Hij onderschat wat hij pakweg vanaf 1985 op de plaat heeft gezet.
Altijd maar weer die oude UFO en MSG songs, tot vervelends toe kapotgespeelt en zonder bezieling en enthousiasme gespeeld.
De verhoudingen helemaal zoek, zie ook zijn recentere live-albums.
Zo'n driekwart goud van oud, het nivo van de oorspronkelijke magistrale live-versies van "Strangers In the Night" en "Live at Budokan" wordt niet of nauwelijks meer gehaald.

buizen
Deze maand is Michael volop on the road. In Duitsland geeft ie meerdere concerten.
Eind deze maand is rockminnend Nederland ready for Michael:
. 30 okt Boerderij, Zoetermeer
. 31 okt. Lucky, Rijssen.

Lonewome Crow:
'zonder bezieling en enthousiasme', huh? Wel eens op een recent concert van Schenker geweest? Hij lijkt nog nooit zoveel plezier in spelen te hebben gehad als momenteel.