John Waite - The Hard Way (2004)

Label: No Brakes

1. The Hard Way (3:54)
  2. Keys to Your Heart (3:51)
  3. New York City Girl (4:51)
  4. Always Be Your Man (4:43)
  5. Godhead (3:32)
  6. Masterpiece of Loneliness (4:05)
  7. Son of Godhead (Slight Return) (2:10)
  8. Girl from the North Country (3:32)
  9. Missing You [Acoustic] * (3:51)
avatar van De buurman
Dit is de lijst van No Brakes, niet van The Hard Way.

Playlist: 01.The Hard Way, 02.Keys To Your Heart, 03. New York City Girl, 04. Always Be Your Man, 05. Godhead, 06.Masterpiece of Loneliness, 07. Son of Godhead (Slight Return), 08. Girl From The North Country, 09. Missing You (Acoustic Version)

avatar van RonaldjK
Hierboven meldden De Buurman en FUEL dat de tracklist zoals die op MuMe staat vermeld incorrect is. Hun opmerkingen zijn dat wél, heb zojuist bij MuMe een gecorrigeerde tracklist ingediend, conform hetgeen bij Discogs en op Waites website is te vinden.

Daar vertelt John Waite dat platenmaatschappij Gold Circle ermee stopte en dat hij de masters van Figure in a Landscape kreeg. Het vormde de aanleiding om enkele nummers van dat album in een nieuw jasje te steken en die op The Hard Way (track 2 tot en met 7) samen te brengen. Die versies vallen veelal steviger uit dan de oorspronkelijke. De nieuwe versie van Keys to Your Heart verscheen overigens in 2009 nogmaals als slottrack op een heruitgave van Figure.

Op The Hard Way vinden we twee nieuwe liedjes in de Waite catalogus. Allereerst de titelsong en die mag er zijn! Een sterke compositie, verrassenderwijs ouderwets stevig rockend. Hierin excelleert hij als in zijn jongere jaren, hoe is het toch mogelijk dat iemands stem zó jong blijft?! Het brengt de luisteraar terug naar de albums met The Babys en zijn eerste vier soloplaten, toen hij adult oriented rock maakte.
Dan is er Girl from the North Country, oorspronkelijk van Bob Dylan, bij Waite een fraaie akoestische cover.
Niet nieuw maar wél anders is Waites nieuwe versie van zijn solohit Missing You, dat eveneens akoestisch dit oude-liedjes-in-nieuwe-jasjes-plaatje afsluit.

Waite coverde dus zichzelf en voegde er twee meer dan fraaie liedjes aan toe. De titel is opeens weer actueel: nog dit jaar moet een documentaire over Waite verschijnen die ook The Hard Way heet.

avatar van RonaldjK
De tracklist is verbeterd, dank CHIEP voor de snelle verwerking.
Heb daarin mijn twee favoriete nummers aangegeven. Het zijn de titelsong en Girl from the North Country.