Saxon - Live in Germany 1991 (2013)

Label: Edsel

1. Heavy Metal Thunder (3:42)
  2. Rock and Roll Gypsies (4:53)
  3. And the Bands Played On (3:06)
  4. Ride Like the Wind (4:04)
  5. Motorcycle Man (4:21)
  6. Crusader (6:58)
  7. Broken Heroes (7:29)
  8. Strong Arm of the Law (5:17)
  9. Princess of the Night (4:37)
  10. Wheels of Steel (8:46)
  11. Solid Ball of Rock (4:22)
  12. Denim and Leather (6:17)
  13. 747 (Strangers in the Night) (5:32)
  14. Back on the Streets (4:47)
avatar van B.Robertson
Wat moet ik me hierbij voorstellen? Oud-gitarist Graham Oliver wist de hand op wat oude opnames te leggen en Biff Byford kon de publicatie niet tegenhouden? Samen staan zij hier nog 'broederlijk' op de hoesfoto afgebeeld. Dit stamt uit de tijd van de tournee naar aanleiding van het album Solid Ball of Rock; alleen het titelnummer valt daarvan te horen. Bassist Nibbs Carter schreef het nodige voor dat album, dat zal wel zorgvuldig gemeden zijn. Op de officiële Saxon-site kon ik niets vinden over dit album. Ach, ik heb Oliver het plezier gedaan het album spoedig na ontdekking te bestellen bij Cosmox, oud-bassist Steve Dawson zal er haast ook wel bij betrokken zijn. Misschien komt het morgen wel binnen, samen met het nieuwe live-album van Status Quo.

avatar van BlauweVla
Ik heb zo'n idee dat dit een concert is waarvan ik beelden heb gezien tijdens de WDR Rocknacht ooit. Klopt dit?

avatar van B.Robertson
Het enige wat ik op het Saxon-forum in de zoekfunctie kan vinden (Saxon WDR) is een optreden van zaterdag 26 oktober '13 voor de ARD in verband met het nieuwe album Unplugged & Strung Up. Op Google / YouTube is er sprake van: Teil 18 Saxon - Wheels of Steel 20 Jahre Wacken WDR Rockpalast (2009). Verder kom ik niet.....
De (enige) albumreview van Get Ready to Rock spreekt van een optreden voor de Duitse radio uit '91. Het geluid moet goed zijn, maar eventuele kopers worden geattendeerd op het in '89 opgenomen en in '90 via Castle verschenen album Greatest Hits Live dat erg veel overeenkomsten heeft met de setlist van Live in Germany. Amazon geeft aan dat het boekje van Live in Germany een interview met Graham Oliver uit 2013 bevat. Het enige verschil dat ik zo snel als toegevoegde waarde zie - buiten het feit dat ik niet snel genoeg krijg van Saxon - is dat Live in Germany de nummers Strong Arm of the Law en Broken Heroes bevat.

avatar van jailhouserocker1
Er zijn ook nog live-opnamen van de WDR uit 1990 uit Köln in de Music Hall, maar dat is een andere set dan deze. (ik heb hier een bootleg DVD van).

avatar van B.Robertson
Zonet eens even naar DVD's gekeken: spelen ze hier 20,000 FT, Dallas I PM, Frozen Rainbow en Requiem (We Will Remember) als verschil?
Het CD boekje van Live in Germany geeft het volgende aan: Issued under license from Angel Air Ltd. and Biff Byford Esq.
Verder valt er te lezen dat Solid Ball of Rock nog uit moest komen en men zich niet van het publiek wou vervreemden (alienate) met nieuw, nog niet uitgebracht materiaal.
Biff zijn stem moet nog even 'op gang komen' in Heavy Metal Thunder, maar gaandeweg zit de stemming er weer goed in op deze CD. Broken Heroes bevat zelfs een akoestische gitaar - niet eerder gehoord.
Deze uitgave lijkt me interessanter dan het officiële, nog te verschijnen, Unplugged and Strung Up.

avatar van Metalhead99
Saxon, hier nog als (relatief) jonge honden. Grappig om Byford halverwege de set te horen zeggen dat de band dat jaar 10 jaar bestond. Een erg fijne live plaat waar de energie gewoon vanaf spat. Het gitaarwerk is van zeer hoogstaande kwaliteit en Byford laat horen wat zijn kwaliteiten zijn. De set bevat geen verrassende nummers, maar het blijft heerlijk om dit te horen.
Voor de echte Saxon fanaten onder ons is dit wederom genieten.