Satellite Stories - Pine Trails (2013)

Finland
Rock / Pop
Label: XYZ

1. Campfire (3:28)
  2. Pinewood Parkways (4:27)
  3. Season of B-Sides (4:25)
  4. Australia (Don't Ever Let Her Go) (3:20)
  5. A Great Escape (3:57)
  6. The Tune of Letting Go (3:46)
  7. Champagne Eyes (4:13)
  8. Lights Go Low (3:46)
  9. December Theme (3:27)
  10. Lorraine (2:55)
  11. Campfire [Acoustic Version] * (3:27)
  12. Pinewood Parkways [Acoustic Version] * (2:48)
  13. Season of B-Sides [Acoustic Version] * (4:20)
  14. Australia [Don't Ever Let Her Go) (Acoustic Version] * (4:20)
  15. A Great Escape [Acoustic Version] * (3:50)
  16. The Tune of Letting Go [Acoustic Version] * (4:25)
  17. Champagne Eyes [Acoustic Version] * (3:17)
  18. Lights Go Low [Acoustic Version] * (4:00)
  19. December Theme [Acoustic Version] * (2:17)
avatar van musician
Een volgend album van een jong, Fins Indie viertal. Haast binnen een jaar na het debuut, Phrases to break the Ice.

Ik vind het echt erg goed, wat ze op deze leeftijd al weten voor te schotelen. Het is een aanstekelijke vorm van jeugdige herrie, melodieus en lekker stevig. Hun debuut was eerder aanleiding de vier uit te nodigen voor Lowlands 2013.

Grappige clipjes, je zou het misschien niet verwachten van Finnen....

Dus de verwachtingen zijn hoog gespannen, ik heb de cd nog niet gehoord alleen besteld. Hun eerste single Campfire sluit redelijk aan bij het debuut, dus in die zin is er nog weinig nieuws onder de zon. Maar het blijft leuke muziek, uiteraard. Het begint in dit geval rustig, maar even later gaan de heren lekker los....

Campfire

Lights go low

(nieuwe single)

avatar van musician
Nog steeds felle, aanstekelijke Indie Rock. Ik las ergens Party Indie maar dat ik wil ik toch wel ontkrachten.

Ja, het blijft een jong ogende band met muziek waar je toch wel vrolijk van moet worden met buitengewoon aardige songs en kenmerkend gitaarwerk.

Maar het krijgt ten opzichte van het vorige album toch ook wel weer wat meer diepgang: de jongens hebben er weer een jaartje bijgeleerd. Zo moest ik bij Champagne eyes en December theme opeens denken aan invloeden van The Police. In die zin is het eigenlijk best interessant om de ontwikkeling van zo'n jeugdige band te volgen en vast te leggen.

Een album dat de cd lijsten nog niet zal halen en de band voor 12 euro te zien op kleine Nederlandse podia. Ik documenteer het maar even alvast voor de toekomst. Als musicmeter door een nieuwe generatie schrijvers over 30 jaar wordt bezocht en de eerste berichten bij de wereldberoemde Satellite Stories van mijn hand vol ongeloof nog eens worden doorgenomen.

Dat waren nog eens tijden!
Uiteraard mag mij hierover in 2043 een pm worden gezonden. Ik zal dan iedereen persoonlijk nog eens schrijven over deze eerste jaren van alleenstaand geluk. Jaren voordat iedereen zich over het blonde Finse viertal ging ontfermen en de streams miljoenen keren werden beluisterd.

Misschien worden mijn cd's wel collectors items, behorende tot de eerste vijf die er in Nederland zijn verkocht, nog persoonlijk door de jongens ondertekend.

Een halve ster extra ter ondersteuning en hopelijk aanjagen van succes.

avatar van musician
Vanavond de "jongens" in Amsterdam (Bitterzoet). Ben benieuwd!