Switchfoot - Fading West (2014)

Rock / Pop
Label: lowercase people

1. Love Alone Is Worth the Fight (4:35)
  2. Who We Are (3:25)
  3. When We Come Alive (3:36)
  4. Say It Like You Mean It (3:53)
  5. The World You Want (4:18)
  6. Slipping Away (3:35)
  7. Ba55 (4:45)
  8. Let It Out (3:17)
  9. All or Nothing at All (3:46)
  10. Saltwater (4:04)
  11. Back to the Beginning (4:11)
avatar van legian
De eerste twee nummers klinken weer heerlijk vrolijk en zomers, alvast iets om naar uit te kijken voor volgend jaar.

avatar van legian
Het eerste album wat ik voor dit jaar beluister en het begint al meteen goed.
Het klinkt allemaal weer hartstikke vrolijk en aanstekelijk. Een leuk begin voor 2014 in ieder geval.
Maar het niveau van de vorige albums wordt hier toch niet gehaald.
Het klinkt allemaal goed en het weet zeker te vermaken. Pluspunt is ook dat het lekker aanstekelijk is. Ja in de pop-rock categorie is dit goed te doen en het zal dit jaar nog regelmatig langskomen.
3.5*

avatar van james_cameron
Negende album alweer van deze altijd leuke pop/ rockband uit San Diego. Ditmaal steken de songs wat meer poppy in elkaar dan gebruikelijk, iets dat niet overal even memorabel uitpakt, maar als geheel genomen is dit toch wel weer een aangenaam plaatje. De band schudt in ieder geval met gemak nog steeds lekkere songs uit de mouw, die goed in het gehoor liggen. Volgende keer mag het echter wel wat minder glad allemaal.

avatar van Shelter
Ik vind dit het minste album van Switchfoot, de nummers zijn wat te bombastisch naar mijn mening.
Ik vind de zang ook minder.