Gotthard - Open (1999)

12. Hey Jimi (3:44)
  13. Peace of Mind (2:56)
  14. Mad Love (2:58)
avatar van Ricardo74
Eén heerlijk album. Zeker niet de beste maar wel erg goed. Top ballad Let it Rain.

avatar van Metal-D78
Degelijke hard rock op Bon Jovi-leest geschoeid. Uit Zwitserland, waar de heren een heldenstatus hebben. Lekker plaatje, niet echt bijzonder. Doet denken aan Fair Warning.

avatar van Kos
Kos
Nou, toen ik er zondag voor stond was ie zeker niet open, heb 2,5 uur moeten wachten. .

heb zojuist het trieste bericht gelezen dat zanger van deze band is verongelukt .. weer een goeie hard rock zanger van onze favoriete muzieksmaak is weggerukt.. rest in peace

avatar van Metal-D78
Bizar. Luister die deze plaat echt nooit en zet hem gisteren sinds tijden op en type hier een berichtje. Echt heel raar.

avatar van vielip
Samen met Human zoo vind ik dit het minste album van ze. Dit album stamt ook uit hun periode dat ze een andere richting op wilden. Ze waren de hardrock van hun eerste 3 albums een beetje zat en kozen voor een wat meer unplugged feel. Opzich niks mis mee maar op dit album komt het, op mij althans, wat gezapig over. Enkele nummers springen er positief uit en dat zijn Free and alive, Let it rain, You en Back to you.

avatar van sinkthepink
Tja, wat vielip zegt kan ik geheel beamen. Hier zullen best een hoop Zwitserse huisvrouwtjes week van worden, maar het wordt op den duur wel erg muf allemaal. Gelukkig zijn ze later weer met "Lipservice" op het juiste pad terecht gekomen. Moet wel zeggen dat het kwalitatief altijd hoogstaand blijft, het klinkt als een klok ook.

avatar van Desert
Een degelijk, maar toch vooral saai album dat nogal snel naar de achtergrond verdwijnt.

Vandaag weer gedraaid uitermate sterke plaat. Met als absoluut hoogtepunt Let it rain.

avatar van Supersid
Ergens hierboven wordt de vergelijking gemaakt met het repertoire van de heren van Bon Softi. Dat maakte me aanvankelijk wat opstanding, want bij zowat alle albums die ik al gehoord heb hoor ik dat niét. Maar... Hier dus wel. En toch: vrij degelijke plaat, die nipt boven de middelmaat uitstijgt. Gedurfde cover van The Move ook, al ben ik niet helemaal zeker hoe geslaagd ik die vind...