menu

Johannes Schmoelling - Songs No Words (1995)

Alternatieve titel: Lieder Ohne Worte

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Duitsland
Electronic
Label: Erdenklang

  1. Nursery Rhyme (5:02)
  2. Gondola Song (4:32)
  3. Spinning Wheel (5:52)
  4. Jester's Nightwatch (5:47)
  5. Autumn Song (6:41)
  6. Huntsman's Song (3:37)
  7. Hymnus (8:29)
  8. Maypole Song (6:55)
  9. Funeral March (6:04)
totale tijdsduur: 52:59
zoeken in:
avatar van Gerards Dream
5,0
De buitenkant van dit album doet al erg klassiek aan. Het doet me denken aan de muziekboeken die we thuis hadden. En laat dit nu ook een beetje de insteek van dit album te zijn. Johannes Schmoeling haalde zijn inspiratie voor dit album mede uit de bundel van klassiek componist Felix Mendelsshon-Bartholdy. Lieder ohne Worte dus.

Van dit ex-lid van Tangerine Dream heb ik tot nu toe alleen maar fijne muziek gehoord en daar sluit deze bij aan. De negen tracks op dit album doen klassiek en speels aan, waardoor ik althans op een sympathieke manier beet wordt gehouden bij de oren. Doordat het allemaal zo goed uitgewerkt is vliegt de tijd aan mij voorbij. Het zijn stuk voor stuk composities van hoog niveau. Daarnaast slaat het ook een brug tussen electronische en klassieke muziek, zonder dat dit er dik bovenop ligt. Hierdoor is het fijne luistermuziek geworden die wat te vertellen heeft.

Na het een paar keer in diverse stemming te hebben aangehoord kan ik niets anders concluderen dat Schmoelling een goede uitvoerder en componist is die met dit album een waar meesterwerk heeft gemaakt. Kom, ik druk nog maar eens op start

Gast
geplaatst: vandaag om 14:04 uur

geplaatst: vandaag om 14:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.