menu

dead prez - Let's Get Free (2000)

mijn stem
3,90 (130)
130 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Loud

 1. Wolves (2:15)
 2. I'm an African (3:20)
 3. They Schools (5:06)
 4. Hip-Hop (3:34)
 5. Police State (3:41)
 6. Behind Enemy Lines (3:03)
 7. Assassination (2:00)
 8. Mind Sex (4:50)
 9. We Want Freedom (4:33)
 10. Be Healthy (2:34)
 11. Discipline (1:37)
 12. Psychology (5:56)
 13. Happiness (3:49)
 14. Animal in Man (4:31)
 15. You'll Find a Way (3:14)
 16. It's Bigger Than Hip-Hop (3:54)
 17. Propaganda (5:14)
 18. The Pistol (4:25)

  met Maintain Of Illegal Tendencies

totale tijdsduur: 1:07:36
zoeken in:
avatar van funkdoc
5,0
inderdaad. bullshit is het. ik dacht dat hiphop ook teksten was? als er dan niet mag gediscussieerd worden over de teksten en de inhoud... Over wat moeten we dan discussiëren? laat in godsnaam was ruimte vrij voor discussie. het ging nu net ergens over... onbegrijpelijk

avatar van herman
Het ging dus al een tijdje niet meer over de teksten. Politieke discussies die geen betrekking hebben op de muziek zijn niet toegestaan op de site, dat is al sinds jaar en dag zo.

avatar van funkdoc
5,0
Ach man, dan neem je gewoon een heel interessant onderdeel van discussies weg. Hoe kan je nu bij een cd van dead prez niet de politieke kant op gaan? Da's toch hetzelfde als er bij NWA een discussie ontstaat over de politie? Da's net de idee achter een song als "Fuck the police", dat er discussie ontstaat. Dat er veel om te doen is.

En al jaar en dag zo? Wel, mss is het dan eens tijd om te veranderen. Want muziek is zoveel meer dan een beetje lullen waarom je een album al dan niet goed vindt.

Dit is bullshit

avatar van herman
funkdoc schreef:
Ach man, dan neem je gewoon een heel interessant onderdeel van discussies weg. Hoe kan je nu bij een cd van dead prez niet de politieke kant op gaan?

Dat kan prima, maar dan moet het nog wel verband houden met de muziek. Ik snap dat sommige issues een wezenlijk onderdeel uitmaken van Dead Prez' teksten en daar kan dan ook over gesproken worden (in relatie tot de teksten). Maar discussies die puur over politiek gaan, daar doen we hier niet aan.

Daar wordt ook verder niets aan veranderd: deze site is juist o.m. opgericht, omdat op andere muziekfora politieke discussies vaak uit de hand liepen.

5,0
nee je lult jezelf in een hoek. Hun teksten gaan over politiek, en racisme. Heb je het dus over die zaken in de context van Dead Prez, dan heb je het dus duidelijk over hun muziek.

Dan nog iets. Wat was precies het probleem van deze discussie hier? waren de pagina's op? Of ben jij hier de minister van propaganda die alle afwijkende meningen weghoud voor anderen.

avatar van VanDeGriend
Dit soort reacties is precies de reden waarom de discussie is verwijderd. Je hoeft het er niet mee eens te zijn maar dit is het beleid van MusicMeter. Geen discussies met politieke lading. Analyseren van teksten is prima, maar hier werden standpunten uitgewisseld over een controversieel onderwerp en daar is MuMe nu eenmaal niet voor gemaakt. Er zijn diverse andere sites waar de discussie kan worden gevoerd en ook per PM kan naar hartelust standpunten worden uitgewisseld. Hier niet.

Verdere reacties kunnen per PM naar de mods gestuurd worden.

Edit: bericht verwijderd. Zie zin hierboven. Dank voor de medewerking

Edit L_T_B: En nogmaals.

avatar van Raul
5,0
Wat ik me al een tijdje afvraag, weet iemand wel nummer wordt gesampled aan het begin van Psychology? Er zijn zoveel versies van Tobacco Road maar degene die je hier aan het begin hoort heb ik nooit terug kunnen vinden (of bestaat deze niet?)
Alvast mijn dank!

avatar van Raul
5,0
volgens mij is het gesampled van Lou Rawls, maar die versie klinkt toch anders...

avatar van Elohim
5,0
Misschien is het een origineel, ik weet het niet. Heb me hetzelfde afgevraagd, maar kon niks vinden...

Heb deze trouwens eindelijk origineel! Ik kan hier zo van genieten, de boodschap die ze brengen vind ik ook heel goed. Natuurlijk is de manier waarop ze blanken generaliseren bullshit, maar ze proberen wel heel goed 'hun' problemen op te lossen.

Ik denk trouwens zelf ook dat ze helemaal niet zo erg blanken haten... ik denk dat hun manier van denken wel redelijk uit te leggen valt met een citaat van Immortal Technique:
My enemy is not the average white man, it's not the kid down the block or the kids I see on the street; my enemy is the white man I don't see: the people in the white house, the corporate monopoly owners, fake liberal politicians those are my enemies. The generals of the armies that are mostly conservatives those are the real Mother-Fuckers that I need to bring it to, not the poor, broke country-ass soldier that's too stupid to know shit about the way things are set up.

avatar van Harderwiek
4,5
Paar tracks gehoord, klinkt erg goed! Teksten spreken mij aan en beats zijn lekker, misschien mocht het iets rauwer in verhouding met het stemgeluid van de mannen! Maar heb nog niet alles geluisterd dus kan ik ook nog niet echt goed over oordelen! Binnenkort even paar keer helemaal luisteren!

avatar van Murdoc023
4,0
Hip-Hop is zker een van de dikste hiphopnummers die ik ken.

avatar van Nr.4
4,5
Hele toffe plaat. Die revolutionairy teksten van dead prez vind ik erg dik gebracht, vooral op They Schools, Behind Enemy Lines en Propaganda. Op dit album hadden ze ook nog goede producties die hun militante lyrics goed ondersteunen. En hiphop tja, die hoor je tegenwoordig op elk feestje voorbij komen en dat is helemaal niet erg.

avatar van Elohim
5,0
Dan ga jij naar een stuk leukere feestjes dan ik...

Ik hoor heel soms nog eens een lelijke danceversie waarbij je alleen maar Hip, Hop, Hip, Hop constant hoort.

Ik snap het wel hoor, zit een van de dikste basslines in ooit.

avatar van Raul
5,0
Ja die beat gaat echt te ver!

Beat van I'm an African is trouwens ook briljant, daar space ik echt op

avatar van Harderwiek
4,5
Deze maar verhoogd naar een 4,5. Wat een plaat. Top producties en er worden interessante onderwerpen aangesneden. Klinkt naar 10 jaar nog steeds erg sterk!

avatar van Harderwiek
4,5
Lees net dat It's Bigger Than Hip-Hop door Kanye is geproduceerd; nooit geweten.

avatar van Boermetkiespijn
3,5
Weer een plaat waarbij je je kunt afvragen of de makers pro-black of anti-wit zijn, maar toch steengoed... Tekstueel soms een beetje tenenkrommend maar de beats en productie waren hoorbaar in goede handen, 4*

edit: stond trouwens ook even te kijken van de Electric Light Orchestra-sample in 'Behind Enemy Lines'

avatar van Gniuz
4,5
Ik heb dit album zo vaak geluisterd dat ik blanken haat, en ik ben zelf blank.

avatar van Kos
3,5
Kos
.

avatar van Nr.4
4,5
Vandaag weer eens beluisterd, blijft een erg krachtige plaat. Animal in Man is erg tof ook. Jammer dat ik weinig kwalitatief goede hiphop met zo'n message meer hoor.

FRIPI
Beste plaat van deze heren. Toffe beats en harde militante boodschappen.

avatar van thgryda
4,5
Deze nog eens opgezet, 16 jaar geleden gekocht door het nummer hip hop en toen aangenaam verrast door de producties en de politieke teksten. Later ga je het dan weer wat te politiek geladen, overtrokken en misschien een tikje racistisch vinden. Maar los van de propaganda blijft de manier waarop ze hun boodschap brengen enorm sterk. En de beats en het samplegebruik staan na 16 jaar nog steeds als een huis. Ik ga van 4 naar 4.5 want dit is gewoon een classic.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:49 uur

geplaatst: vandaag om 19:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.