Molly Hatchet - Flirtin' with Disaster (1979)

Label: Epic

1. Whiskey Man (3:40)
  2. It's All over Now (3:42)
  3. One Man's Pleasure (3:26)
  4. Jukin' City (3:48)
  5. Boogie No More (6:08)
  6. Flirtin' with Disaster (4:59)
  7. Good Rockin' (3:20)
  8. Gunsmoke (3:14)
  9. Long Time (3:21)
  10. Let the Good Times Roll (3:03)
  11. Silver and Sorrow [Demo] * (3:36)
  12. Flirtin' with Disaster [Live] * (6:15)
  13. One Man's Pleasure [Live] * (3:17)
  14. Cross Road Blues [Live] * (4:14)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Verandering van spijs doet eten. Zo nu en dan leg ik eens iets anders op dan gewoonlijk en ik hou wel van een streepje Southern Rock, hoewel mijn beleving daarvan tamelijk beperkt is tot twee groepen: Lyynrd Skynyrd en Molly Hatchet.
Ik hou wel van deze plaat. Ik heb lang gedacht dat dit het debuutalbum was maar dat is duidelijk niet zo. Ik weet wel dat dit album vol staat met virtuoze muziek en uitgebreide gitaarsolo’s. Ik weet ook dat hier een hit opstaat, Flirtin’ with Disaster, ik weet tevens dat It’s All Over Now werd geschreven door Womack en Womack. Ik weet dat deze plaat voor een glimlach op mijn gezicht zorgt. Ik luister aandachtig en ervaar dat hierop ook drie gitaristen meespelen. Ik weet ook hoeveel sterren dat werkje zal krijgen. Mensen die Lynyrd Skynrd en Southern Rock naar waarde schatten, en iedere muziekliefhebber eigenlijk, zijn welkom om dit album te ontdekken.