Zed Yago - Pilgrimage (1989)

West-Duitsland
Rock / Metal
Label: RCA

1. Pilgrim's Choir (2:10)
  2. Pilgrimage (4:30)
  3. The Fear of Death (5:42)
  4. Pioneer of the Storm (4:11)
  5. Black Bone Song (5:10)
  6. Rose of Martyrdom (4:38)
  7. The Man Who Stole the Holy Fire (4:46)
  8. Achilles Heel (3:58)
  9. The Pale Man (4:52)
  10. Omega Child (4:05)
  11. Fallen Angel * (3:57)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Halverwege maart gekocht op de Internationale Platenbeurs in Gent, een vinylexemplaar met openklapbare hoes, en ik weet nog altijd niet zeker wat ik ervan moet denken. Heavy Metal met een tamelijk aanwezige zangeres Jutta Weinhold (ik vind haar zang niet echt goed) en een heel aanwezige drummer die weinig variatie in zijn spel legt, alles in bijna hetzelfde midtempo.

Moeders mooiste zijn ze ook niet: dit is de foto op de binnenhoes, klik. Op vinyl staan de eerste tien nummers, Fallen Angel staat volgens mij enkel op de cd. Gitaarwerk is wel smeuïg. Eerder Piet Piraat op meezingbare bombastische Duitse Metal leest geschoeid. Achilles's Heel valt nog mee, The Pale Man is voor mij het zeiknummer, lees powerballad. Vergelijkingspunten met Accept en Warlock. Aardig maar niet meer dan dat. "Shiver me timbers!"

avatar van Dibbel
Ik heb hier de CD van (5 gulden ooit), waarbij ook nog 4 nummers van het vorige album opstaan. Tijd niet gedraaid, maar vond dit toch wel een lekkere powerplaat, wat ik me kan herinneren.
Jutta Weinhold (inmiddels 64) vond ik er vroegah toch wel aardig uitzien. Zij heeft ook in Velvet Viper gezeten en overigens best wel wat albums op haar naam staan.
Ik kom op deze nog wel eens terug.